1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Android Headunit Ervaring

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Simplicity, 29 jan 2019.

 1. #1 Simplicity, 29 jan 2019
  Laatst bewerkt: 14 feb 2019
  Sinds ongeveer 2 maanden ben ik trotse bezitter van een focus 3 fase 1 uit 2012 met het high level audiosysteem (zonder Sony premium audio). Er was echter voor mij één (groot) nadeel aan met name de fase 1 focus: het ontwerp en de functionaliteit van de middelconsole, ik was er enkele jaren geleden toen ik voor het eerst in een focus stapte al totaal niet van onder de indruk, en anno 2019 is het (naar mijn mening) echt 3 keer niks. Vandaar dat ik al vrij snel op zoek ben gegaan naar alternatieven (m.n. chinese android units, het bijbouwen van een traditionele pioneer/kenwood unit vond ik ook niets) maar informatie over deze units is vaak schaars en hoe verder je zoekt hoe meer (mogelijke) minpunten je tegenkomt. Uiteindelijk heb ik toch besloten zo'n unit te kopen, en mede omdat het toch enigszins als een gok voelde omdat er weinig duidelijke informatie te vinden is (zeker omtrent specifieke units) leek het me misschien handig om mijn ervaringen hier te delen, mocht iemand anders ook overwegen zo'n unit aan te schaffen. Ik zag dat er al wat topics geplaatst waren omtrent deze units, maar die zijn allemaal al een tijd niet meer actief dus leek het me handiger een nieuw topic te plaatsen, hopelijk is dat geen probleem.

  Na wat research is mijn keuze uiteindelijk gevallen op deze unit (gearchiveerde versie mocht de link het niet meer doen/veranderen). Ik heb met name voor deze gekozen omdat dit de unit was waar ik de meeste informatie over kon vinden en ik vrij zeker was dat de meeste functies het nog zouden doen, en het een wat duurdere/snellere versie is, en ik van mening ben dat je bij chinese zooi vaak beter wat meer geld uit kan geven aan een wat duurdere variant van wat je zoekt, anders is het vaak echt troep. Ook vond ik het design het beste passen bij het dashboard van de focus 3 fase 1 zelf (het ontwerp is min of meer gekopieerd van de MFT units die in Noord-Amerika geleverd zijn). Overigens is het merk niet belangrijk, deze unit (en vrijwel alle andere) worden onder vele verschillende merknamen verkocht.

  Het is een MTCD unit met Rockchip PX5 octacore SoC (op het moment de snelste gangbaar verkrijgbare units), 4GB RAM en 32GB ROM/Intern geheugen, uitbreidbaar met 2x MicroSD slots. Over het algemeen bevalt de unit mij zeer goed, beter dan verwacht. Ik zal verder geen "review" oid schrijven, maar meer proberen antwoord te geven op veel vragen/zaken/mogelijke minpunten die ik tegenkwam toen ik zelf research deed.

  • De geluidskwaliteit valt vaak tegen van dit soort units, dit komt vooral omdat de sound processor over het algemeen niet van geweldige kwaliteit is, en bovendien aangestuurd wordt door de MCU (de chip die als een soort brug functioneert tussen de electronica van de auto en Android) waardoor het geluid nog slechter is. Deze unit heeft echter een geupgrade sound processor (modelnr. TDA7851) en ik moet zeggen dat het geluid niet tegenvalt. Het doet zeker niet onder voor het standaardgeluid dat ik had met de Ford unit, al moest ik wel wat (simpele) equalizer instellingen aanpassen om enigszins wat lage tonen te kunnen horen (terwijl ik bij de Ford unit altijd de bas veel te hard vond resoneren/clippen, ongeacht de equalizerinstelling). Er zijn ook units beschikbaar met een hardwarematige DSP, hiervan schijnt het geluid min of meer zo goed te zijn als je kunt krijgen, ik heb hier zelf echter geen ervaring mee omdat ik er geen kon vinden met DSP voor de focus 3 fase 1.
   EDIT1: zie post #11 voor een software mod waarmee de geluidskwaliteit verbeterd kan worden, het geluid klinkt daarmee (naar mijn mening) minstens zo goed als met de oorspronkelijke Ford unit.
  • Opstarten duurt (relatief) lang, ongeveer 40-45 seconden. Recentere units hebben echter een soort slaapstand ingebouwd waardoor de unit niet helemaal uitgaat en letterlijk binnen 2 seconden opstart. Op internet lees je echter weer wisselende verhalen dat sommige units vrij veel stroom gebruiken in deze slaapstand en je accu binnen een paar dagen leeg kan trekken, terwijl andere mensen zeggen dat ze het gemeten hebben en er (vrijwel) geen verschil zit tussen helemaal uit en slaapstand. Ik heb zelf voor de zekerheid ingesteld op het moment dat de unit na 1 uur slaapstand zichzelf volledig uitschakelt, maar ik wil nog een keertje het stroomverbruik meten in slaapstand om te kijken of ik hem niet gewoon permanent daarin kan laten staan. Overigens kun je zaken als parkeersensoren en een (eventuele) achteruitrijcamera wel gewoon gebruiken terwijl de unit een cold boot doet, omdat dit geregeld wordt door de MCU.
  • Snelheid: hoewel het geen snelheidsmonster is moet ik zeggen dat ik de snelheid niet tegen vind vallen, ik gebruik eigenlijk niet meer apps dan Spotify, Radio, Waze/Sygic, flitsmeister en telefoon/bluetooth bellen en heb nooit het idee dat er sprake is van vastlopers of dat ik op de unit moet "wachten".
  • Software: De software is helaas niet al te best van dit soort units en wil nog wel eens bugs bevatten, en je hoeft niet te verwachten dat de verkoper/fabrikant (als je die al kunt achterhalen) een softwareupdate beschikbaar stelt, als die er al is. Op XDA-Developers.com is echter een hele community en kun je verschillende custom ROMs downloaden met recentere software en verbeteringen. Het is natuurlijk wel een beetje omslachtig om het op deze manier te doen, maar ik doe dat al jaren met mijn android telefoons dus persoonlijk vind ik het een kleine moeite en had ik het waarschijnlijk hoe dan ook toch wel gedaan.

   EDIT1: Ik heb 2 kleine bugs gevonden in totaal: 1. de app "wheelkey study" doet het niet, hiermee zou je sommige keybindings van het stuur kunnen aanpassen of opheffen, de standaard bindings werken echter prima dus dit is niet echt nodig. Dit zou eventueel kunnen komen omdat mijn auto nog de oude knoppenset heeft (waarvan de mediacontrols los zitten van de navigatieknoppen op het stuur), maar dit weet ik niet zeker. 2. als er een MicroSD kaart in het linker slot zit (achter het "map/res" klepje) dan boot de unit niet vanaf een cold boot, het rechter slot doet het wel prima, dit zou ook een gevolg kunnen zijn van de custom ROM die op mijn unit draait die ik er zelf opgezet heb, maar dat weet ik ook niet zeker. Gezien de grootte waarin MicroSD kaarten tegenwoordig verkrijgbaar zijn is dit ook niet echt een gemis.

   In post #8 staan wat linkjes naar handige informatie/software. De ROM die ik op het moment geïnstalleerd heb is de "Hal9K ROM"
  • Radio ontvangst: zoals al in andere topics beschreven is wordt je antenneversterker dus niet meer gevoed door deze headunits en wordt de 2e antenne helemaal niet meer gebruikt, waardoor de ontvangst vrij slecht is. Voor mij persoonlijk was dat niet echt een probleem aangezien ik toch graag een DAB-antenne wilde, ik woon namelijk in zuid-limburg en analoge ontvangst is sowieso al bagger hier, bovendien gebruik ik haast vaker Spotify dan radio.
  • Bluetooth-kwaliteit: ik las op meerdere websites dat mensen soms klagen over slechte kwaliteit van bluetooth streaming of tijdens het bellen. Over streaming kan ik niets zeggen omdat ik dat nu niet meer gebruik maar alles direct via de unit doe, qua spraakkwaliteit heb ik het niet direct vergeleken maar ik ben wel prima hoorbaar voor andere mensen. Ik heb wel een losse microfoon geïnstalleerd, de unit heeft zelf ook een klein microfoon gat zitten op de voorkant maar een losse microfoon leek me toch beter (en was amper extra moeite aangezien ik toch de DAB-antenne moest installeren). Overigens hebben auto's met het SYNC 1.0/1.1 systeem blijkbaar nog steeds toegang tot bepaalde SYNC functies via een app op de unit, waardoor je nog steeds gebruik kunt maken van het standaard bluetooth systeem (zowel bellen als audio streamen). Ik heb zelf het oude bluetooth/voicecontrol systeem dus die app doet bij mij simpelweg niets, hoewel ik nog wel steeds het oude "Ford audio" bluetoothapparaat zie met mijn telefoon (en steeds koppelverzoeken van krijg helaas, ik moet denk ik nog een keertje het oude systeem terugzetten en mijn telefoon verwijderen).
  • Mogelijk verlies van bepaalde functies: ik moet zeggen dat ik zeer verrast was dat dit in mijn geval niet zo was! De voornaamste functies die mijn auto heeft welke wel eens problemen willen geven zijn parkeersensoren (voor + achter) en active park assist, en beide werken vlekkeloos! (de parkeersensoren geven zelfs veel meer "blokjes" weer dan het standaard ford systeem, waardoor ik niet meer tegen een voorwerp aanzit volgens mijn parkeersensoren terwijl je er nog gewoon 30-40cm vanaf zit). Ook informatie van climate control e.d. komt keurig op het scherm als je die aanpast.
  • De kwaliteit laat vaak te wensen over: Hier kan ik niet veel over zeggen, ik heb immers maar 1 sample en tot nu toe werkt alles prima en naar behoren, maar tijd zal leren of dat zo blijft.
  Overigens had ik ook een achteruitrijcamera geïnstalleerd: Deze, in eerste instantie lijkt het mooi geïntegreerd te zijn met de knop voor de achterklep waardoor je niet hoeft te boren, maar dit is toch de enige echte tegenvaller van dit hele project. De camera is namelijk onder een te scherpe hoek naar beneden gericht, waardoor je alleen de 1-1.5m grond achter je ziet en de beeldkwaliteit is ook niet al te best. Ik denk dat ik dit in de toekomst ga vervangen met een betere universele camera, aangezien ik het zware werk (de kabels trekken) nu toch al heb gedaan.

  Al met al heeft alles bij elkaar me een net geen €400 gekost (de headunit zelf, DAB-antenne, microfoon, Fakra-SMA adapter voor de gps, achteruitrijcamera en een simpele acculader voor de zekerheid zodat ik de accu niet leegtrok tijden het klussen) en een middagje klussen (waarvan de meeste tijd ging zitten in de achteruitrijcamera). Over het geheel ben ik er zeer tevreden mee, de enige echte concessie die ik heb moeten doen voor mijn gevoel is het verlies van een goede analoge radio (maar dat maakt mij persoonlijk niet veel uit), en de wat lange opstarttijd, maar hopelijk kan ik de unit gewoon in slaapstand houden mits dat niet teveel stroom trekt, maar dat moet ik eerst nog een keertje meten.

  wat foto's van het hele gebeuren: klik

  EDIT1 11-2-19: Kleine wijzigingen/updates doorgevoerd.
   
  De Baat, gerardTDCI, PhoenixNLx en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Mooi duidelijk stuk geschreven.
  Dankjewel

  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
 3. Dit soort projecten vind ik altijd leuk!

  Ik had de mijne (op mk2) ook altijd uit staan. Ik las ook dat veel mensen last hadden van lege accu. Liever iets langer wachten dan met lege accu staan.

  Verder kan ik mij zeker aansluiten bij jouw conclusie betreffend het aanschaffen van iets duurder / sneller model. Die van mij had ook octacore maar wel maar 1gb werkgeheugen. Het was niet te doen om andere apps te gebruiken.
   
 4. Niet helemaal gelezen ivm korte pauze heb.
  Maar je conclusie is idd precies hoe ik er ook over denk.

  Voor een duurdere unit,pioneer of zoiets. Betaal je met gemak dubbel of meer ervoor.
  Enigste wat oplost is sneller opstarten en beter geluid.
  Analoog ontvangst is dan ook nog steeds niet perfect. Met antenne versterker zul je deels het oo kunnen lossen, zo goed als ford radio is het niet
   
 5. Goed stukje, heb momenteel een parrot android (2.3.7!!!) erin zitten. Werkt opzich prima hoor! Maar goed om eens te zien hoe het met de latere versies van android zit en radio's vanuit China! Er komt toch wel mooi spul vandaan, je moet alleen weten wat je wel en niet moet kopen!
   
 6. dat is een mooi 'ervaringsverhaal' @Simplicity :thumbup:
  ik hoop ook dat je dit topic bij wilt houden met je ervaringen in de toekomst.
  ik zal er een 'sticky' van maken zodat meer leden dit topic snel kunnen terugvinden.
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 7. En welkom
   
 8. #8 Simplicity, 30 jan 2019
  Laatst bewerkt: 30 jan 2019
  Dank voor de positieve reacties allemaal en de sticky @gerardTDCI! Ik zal proberen verdere ontwikkelingen/ervaringen hier te delen, dit topic was voor mij ook grotendeels het gevolg van mijn frustratie na uren research doen en steeds maar weinig of onduidelijke informatie vinden omtrent deze unit(s).

  Mochten er mensen geïnspireerd zijn door dit verhaal, hier een paar handige linkjes:

  Recentere MCU update (die van mij werd geleverd met 2.94, deze nieuwe versie schijnt wat problemen op te lossen met random bluetooth disconnects die sommige mensen hadden): klik
  Let er wel op dat dit alleen voor units met een MX/MX2 MCU is! (zoals die van mij)

  De ROM die ik geïnstalleerd heb is de Malaysk ROM (versie 3.2 op het moment): klik

  De launcher die ik heb geïnstalleerd (zie je ook op de foto) is car launcher pro, de Malaysk ROM komt met veel verschillende launchers maar dit vind ik persoonlijk de mooiste: klik

  Hele waslijst met veel informatie omtrent MTCD PX5 units: klik
  Met name MTCDTools is een handig appje, hiermee kun je de knoppen van de unit zelf of het stuur herprogrammeren. Overigens is de enige knop waarvan ik heb gemerkt dat die echt niets meer doet de knop voor het activeren van voicecontrol op het stuur, ik wilde deze eerst koppelen aan google assistent maar MTCDTools registreert simpelweg niets als ik hem probeer te koppelen.

  DAB-Z, een verbeterde variant van de standaard DAB+ app die op deze units zit: klik

  Het wachtwoord van het "factory settings" menu is (op vrijwel alle units) 126, op zich hoef je hier niet veel te veranderen, maar ik moest er bijvoorbeeld wel in om de koppeling van de RADIO knop met de standaard analoge radio app op te heffen, en vervolgens met MTCDTools aan DAB-Z te koppelen.

  Je kunt in het recovery menu komen voor het updaten van de MCU/ROM door de aan/uit knop ingedrukt te houden totdat de knopverlichting gaat knipperen en vervolgens 2x de aan/uit knop kort in te drukken.
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 9. Mooi verhaal! Ik ben ook van plan om een Android-radio te kopen, puur vanwege de functionaliteit (maps, flitsmeister, spotify). Met de huidige radio kan ik m'n versterker ook niet aansluiten, dus dat is ook een vereiste, maar voor zo ver ik heb gezien, kunnen de meesten dat wel.

  Ik meen dat er 2 merken (Xtrons en ?) zijn die wat beter aangeschreven stonden dan anderen toch? Of is het allemaal dezelfde binnenkant?

  Is de custom ROM veel beter/sneller/functioneler of valt het mee?
   
 10. Als ik tussen de regels door lees en even samenvat is het gewoon het bekende verhaal:

  Traag opstarten, slechte/onhandige/buggy software.
  Matige geluidskwaliteit
  Wel lekker hobbyen voor de knutselaars.
   
 11. #11 Simplicity, 31 jan 2019
  Laatst bewerkt: 31 jan 2019
  Ik kwam gisteravond toen ik op XDA rondkeek dit nog tegen: klik het is een gepatchde MCU file en bijbehorende EQ app, hiermee wordt de controle over de sound processor teruggegeven aan Android in plaats van de MCU, wat zorgt voor een lichte verbetering van geluidskwaliteit. Bij oudere units kon dit alleen met een hardwarematige mod (waarbij je moest solderen), maar nu kan het met een stukje software dat je in 5 minuten installeert. Hiervoor klonk het geluid wel prima, maar op de één of andere manier wel net iets "anders" dan met de Ford audio, maar nu zou ik erg onder de indruk zijn als iemand het verschil tussen mijn unit en de Ford unit kan horen. Ook heb ik een andere custom ROM geïnstalleerd (de "Hal9k ROM"), het verschil met Malaysk is minimaal maar ik vind het net iets gelikter op sommige punten, ik heb ook het idee dat die met deze ROM net iets sneller opstart maar heb het niet gemeten.

  Veel sneller hoef je niet op te rekenen, het is met name dat eventuele bugs verholpen zijn, de software vaak gebaseerd is op de meest recente beschikbare base en er wat extra opties/functies toegevoegd zijn, bovendien heb je automatisch Root toegang (dit geeft je de mogelijkheid systeemfiles te wijzigen, wat bijvoorbeeld nodig is voor bovenstaande mod). Root toegang kun je ook verkrijgen zonder custom ROM maar het is net zo makkelijk dan een custom ROM te installeren, bovendien stelt het niet zoveel voor. Je moet simpelweg de softwareupdate (in update.zip formaat) op een usb drive zetten samen met een appje geschreven door de developer van de ROM, het appje installeren, openen en op "install" klikken. Daarna reboot je unit in Recovery en kun je de update.zip file selecteren als update, die gaat die dan installeren (duurt 5 minuutjes) en als laatste moet je een data wipe/factory reset uitvoeren in de Recovery (is simpelweg een optie die je aan kunt klikken, dit wist gewoon alles op de Data partitie, dat zijn de bestanden die jij als gebruiker installeert/erop zet, dit is meestal niet eens 100% nodig, maar het voorkomt eventuele problemen). Al met al kost het je nog geen 10 minuten. Wat de exacte verschillen/verbeteringen zijn kan ik je niet zeggen, ik heb denk ik nog geen 5 minuten doorgebracht met de software die er standaard op zit. Misschien dat de grootste toevoeging van een custom ROM mogelijk nog wel Viper4Android is, dit is een stukje software waarmee je heel veel aspecten van het geluid kunt aanpassen en ondanks dat het puur softwarematig is is het bijzonder krachtig, het wordt vaak een "softwarematige DSP" genoemd. Ik ben er zelf nog niet aan toegekomen om daarmee te spelen omdat er echte enorm veel instellingen zijn die je kunt aanpassen. Vooral bij de oudere units waarvan de geluidskwaliteit belabberd was maakte het een groot verschil, luister hier maar eens.

  In de link met veel informatie omtrent MTCD PX5 units in mijn vorige reply staat in de eerste post een lijst met fabrikanten die mensen achterhaalt hebben. De binnenkant is inderdaad vaak grotendeels gebaseerd op hetzelfde ontwerp, vandaar dat ik ook steeds verwijs naar het platform (MTCD) en de SoC (PX5), daardoor is de software binnen units van hetzelfde platform en SoC ook cross-compatible.

  • Traag opstarten vind ik enigszins subjectief, het is zeker niet supersnel maar als ik de straat bij mij uitrij is de unit al opgestart, bovendien heb je dan het hele slaapstand verhaal geskipt. Die 45 seconden win je makkelijk terug omdat je niet het geklungel hebt met de slechte interface van de standaard Ford unit als je bijvoorbeeld navi moet instellen of iemand wilt bellen uit je contactenlijst. Over Pioneer/Kenwood units durf ik niet veel te zeggen maar persoonlijk vind ik Android Auto (wat meestal op deze units draait als ik het goed begrijp) ook lang niet alles, bovendien betaal je dan een klap geld om alsnog in feite (een zeer beperkte interface van) je telefoon te gebruiken, en met je telefoon aansluiten/bluetooth koppelen/wachten totdat android auto opgestart is e.d. ben je ook wat tijd kwijt lijkt me.
  • Buggy software: zoals ik zei kunnen er bugs inzitten, maar ik ben er zelf nog geen enkele tegen gekomen terwijl ik vrijwel alle instellingen/mogelijkheden al een keertje doorgekamt heb. Onhandig is het juist niet, deze units draaien op Android, juist het OS wat je helemaal naar je eigen wens kunt aanpassen en wat dat betreft zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos.
  • Matige geluidskwaliteit? Waar heb je dat gelezen in mijn stuk? Tenzij je van mening bent dat het standaard High Level Ford audiosysteem matig klinkt. Ter vergelijking, de sound chip in deze unit (de TDA7851) wordt ook als rebrand verkocht onder de Pioneer merknaam heb ik gelezen.
  Iedereen mag natuurlijk zijn eigen mening hebben, maar dit soort berichten zijn juist de reden waarom ik besloten heb dit hele verhaal te typen. Lang niet alle chinese units zijn hetzelfde en automatisch matig/slecht en de oudere units waren inderdaad vrij matig, maar de afgelopen jaren zijn ze naar mijn mening een heel eind gekomen. Als je inderdaad bereid bent een beetje te hobbyen/verder te kijken dan alleen wat je krijgt als je de unit thuisbezorgd krijgt kun je zonder al teveel moeite een vrij gelikt systeem in je auto inbouwen.
   
 12. Ik ben het helemaal met je eens! Ook ik heb de sprong gewaagd en voor een android unit gekozen. Het geluid is minstens zo goed als de standaard Ford oplossing. De unit is beter en sneller dan de Zenec-unit ( rond de 1000 euro!) die er eerst in zat. Deze is er bij mij uit gegaan omdat er geen updates voor de toch al slechte en langzame navigatie meer uit kwamen. Nu kan ik navigeren met een app naar keuze. Ik heb er Sygic opstaan. deze werkt goed, snel en lifetime map updates elk kwartaal voor 20 euro. Niet per maand of jaar, maar eenmalig 20 euro! Radio ontvangst is niet om over naar huis te schrijven, maar omdat ik toch via de hotspot van mijn telefoon koppel, gebruik ik een app waarmee ik radio luister. Kortom, ik ben erg tevreden.
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 13. Hoe zit het met de melding automatisch parkeren op het orginele scherm werkt dit ook op de nieuwe.
   
 14. Geen idee. Ik heb zelf een eenvoudige MK2.1 titanium
   
 15. Ja, zoals in de topicstart staat werkt dit vlekkeloos, bij mijn unit althans.
   
 16. #18 Simplicity, 5 feb 2019
  Laatst bewerkt: 5 feb 2019
  Ik ben deze week op vakantie dus kan niet echt zoeken naar een alternatief voor je maar heb even gekeken naar de 2 die je gelinkt hebt

  De Xtrons heeft een Allwinner T8 SoC die eerlijk gezegd voor mij onbekend is, ik heb even snel gegoogeld en de informatie daarover is zeer beperkt te vinden, met name een aantal beperkte threads op XDA waar mensen het over dat soort units hebben. Verwacht niet dat het mogelijk is om op deze units custom roms te installeren, iets waar je nu misschien niet veel om geeft maar met name in de toekomst is dat mogelijk handig om een recentere versie van Android te kunnen installeren en/of mods/tweaks te installeren, bovendien heeft deze unit maar 2GB RAM.

  Bij de Pumpkin unit die je linkt wordt als SoC een "1.5Ghz octa-core Cortex A53" chip vermeld, ik vermoed dat dat dezelfde Rockchip PX5 is die in mijn unit zit, zou niet weten welke het anders is. Ook heeft deze unit 4GB RAM en de TDA7851 soundchip, dus daarmee zit je ook goed/beter. Bij de Xtrons unit wordt zover ik zag nergens specifiek vertelt welke soundchip erin zit.

  Ter vergelijking, de Allwinner T8 SoC haalt in Antutu (een hardware benchmark app voor Android) wat ik zo snel kon vinden een score van rond de 22.500 punten terwijl de Rockchip PX5 een score van rond de 39.000 punten haalt, dus die is wel een stukje sneller.
   
  B@Zzz... en PhoenixNLx vinden dit leuk.
 17. Die heeft wel de TFA7851 soundchip, dat is positief, maar wel de Allwinner T8 die weer een lagere score met antutu haalt en maar 2gb RAM Nu zal dat nu nog geen probleem zijn, maar wellicht over een jaar of 2 wel zodra de apps wat zwaarder beginnen te worden? Ik ben er alleen nog niet uit of ik hem wel mooier vind :think:

  Ik heb op een aantal telefoons al volop gespeeld met diverse ROM's van XDA, dus ik verwacht daar zeker mee aan de gang te gaan tzt ;)

  Mijn collega heeft ook een Pumpkin (voor z'n Focus 1) en die zegt inderdaad ook dat dat dezelfde chips zijn.

  Mocht iemand nog een ander alternatief hebben, houd ik me ten zeerste aanbevolen ;)
   
 18. @B@Zzz... Ik heb niet heel uitgebreid gekeken maar deze lijkt min of meer hetzelfde als de Pumpkin maar je kunt kiezen voor eentje met hardwarematige DSP bovenop de TDA7851 soundchip, dan ben je helemaal verzekerd van goed geluid. Normaal hebben de headunits maar een 3 bands EQ wat in de software een "fake" 9 bands EQ is (tenzij je de mod installeert die ik linkte in post #11, dan krijg je weer de 3 bands EQ terug wat in de praktijk fijner is), maar met een hardwarematige DSP heb je als het goed is een 15 bands EQ en nog wat extra opties om het geluid af te kunnen stellen naar je wens.

  Ik wilde zelf eigenlijk ook eentje met hardwarematige DSP maar kon er helaas geen vinden voor de focus 3.1.
   

Deel Deze Pagina