1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Android Headunit Ervaring & Informatie

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Simplicity, 29 jan 2019.

 1. Jammer... maar bedankt voor de snelle reactie.
   
 2. #302 pim.pim.visscher, 17 mrt 2021
  Laatst bewerkt: 17 mrt 2021
  Afgaande op deze gegevens zou de HAL9K V4 ROM prima moeten werken. In tegenstelling tot sommige andere Bluetooth adapter types werkt de WQ_BC6 prima onder Android 9.

  Overigens ben ik wel benieuwd welk systeem je nu precies hebt. Gezien je een Focus 3 fase 2 hebt zou dit een ander systeem moeten zijn als de systemen voor de Focus 3 fase 1.
  Persoonlijk verwacht ik niet dat een ROM update je problemen gaat oplossen.


  - USB in de heeft geen spanning (waarschijnlijk komt dit door de verdeler in de midden arm console, rechtstreeks uit de radio gaat het we goed)  Bij de Focus 3 fase 2 met SYNC 2 of SYNC 3 wordt de USB aansluiting extern gevoed en niet vanuit de USB bekabeling. Persoonlijk verwacht ik dat de voeding nu niet is aangesloten en het hierdoor niet werkt.

  - Knoppen op het stuur komen niet naar voren als deze ingeleerd moeten worden (terwijl alle andere can functies airco, deuren etc wel werken).

  Stuurbediening zou moeten werken en heeft niets met CANbus te maken. De stuurbediening is een simpel 2-draads weerstandsignaal waarbij elke knop een andere weerstand heeft. Persoonlijk zou ik beginnen met controleren of de draden van de stuurbediening correct op de radio zijn aangesloten.

  Ik heb even gezocht naar de aansluiting in mijn auto en heb onderstaande schema gevonden:
  [​IMG]


  Het lijkt er op dat er toch iets van een can module tussen zit, ook heb ik op de radio gekeken naar op welke kabels dit moet binnen komen.
  Ik heb wel het schema gevonden maar kan de afkortingen niet duiden:

  [​IMG]

  De can module is wel geschikt voor dit type auto, als ik de QR code uitlees krijg in onderstaande gegeven:

  [​IMG]

  Wel heb ik een stekker die niet aangesloten is en waar ik geen contrastekker voor kan vinden:
  [​IMG]

  - Automatische parkeer functie geeft melding dat deze niet werkt en wordt niet juist gevisualiseerd.
  Ik zag in een andere post dat JW hier een mooie oplossing voor heeft gemaakt. Maar die heeft een android 9 rom. (ik heb android 8)
  - parkeer sensoren aan de voorzijde worden niet gevisualiseerd.


  Dit kan mijns inziens 2 oorzaken hebben. Enerzijds kan het een software probleem zijn van de radio. Anderzijds zou het ook goed een compatibiliteitsprobleem kunnen zijn tussen de PAM module en de radio.[/QUOTE]

  Het parkeer systeem lijkt wel verbinding te hebben en ik merk ook dat het stuur wel automatisch gaat.
  De visualisatie klopt soms wel maar wordt overruled door de acteruit rij camera/ sensoren.

  [​IMG]

   
 3. Op de connector die je over hebt wordt normaal gesproken de connector van de 4,2 Inch FCDIM (display) aangesloten. In deze connector zit ook de bedrading van de stuurbediening.

  Ik heb zeer sterk het vermoeden dat de radio die je hebt specifiek is bedoeld voor voertuigen welke origineel zijn voorzien van het SYNC 1.1 audiosysteem. Bij de meeste aftermarket Android systemen voor de Focus 3 fase 2 staat ook specifiek vermeld dat deze niet geschikt zijn voor voertuigen welke origineel zijn voorzien van SYNC 2 / SYNC 3.
   
 4. Als ik de QR code scan van de can-module geeft deze aan dat deze geschikt is voor een 2015 focus.
  Zou deze verandert/ vernieuwd kunnen zijn (is dat ├╝berhaupt wel mogelijk?)?
   
 5. Dit heeft mijns inziens niets met de bij de radio meegeleverde CANbus module te maken. Zoals ik al aangaf is het stuurbediening signaal een simpel weerstandsignaal (waarbij elke knop een andere weerstand heeft). Dit heeft verder niets met het CANbus netwerk van doen.

  Het schema dat je hierboven post is van een vroege Focus 3 fase 1 met 2 boardcomputer bediening knoppen op het stuurwiel. Dit schema is niet van toepassing op jouw Focus 3 fase 2 en op dit schema staat de radio stuurbediening zelfs niet eens vermeld. Het klopt dat de clockspring een CANbus / LINbus module is maar het stuurbediening signaal dat naar de radio gaat is nog gewoon een analoog weerstandsignaal.


  Dat je stuurbediening niet werkt komt mijns inziens doordat de connector die normaal op de FCDIM van het SYNC 1.1 systeem dient te worden aangesloten in jouw situatie niet is aangesloten. Gezien het SYNC 2 / SYNC 3 systeem deels andere bedrading heeft als het SYNC 1.1 systeem heeft jouw auto deze connector simpelweg niet (de kabelboom van de radio is niet compatible met de bedrading in jouw auto). Om de stuurbediening werkend te krijgen zal je zelf de draden van de stuurbediening met deze connector door moeten verbinden.
   
 6. #306 pim.pim.visscher, 19 mrt 2021
  Laatst bewerkt: 20 mrt 2021
  Hallo JW,

  AIs ik jouw verhaal goed begrijp heb ik een Android radio gekocht welke een kabel harnas heeft voor een Focus 3 fase 1 en een can-interface voor een focus 2015 (waarschijnlijk is deze hetzelfde als de fase 1 uitvoering). Het schema welke ik gebruikt heb is niet van mijn auto maar van een fase 1. Om dit probleem om te lossen ben ik het juiste schema nodig en het aansluitschema van de radio. (harnas fase 1). Kan iemand mij hieraan helpen? (ik heb al gegoogeld maar kan alleen dit Electro pakket vinden, ik beschik wel over autocad en kan dus eventueel DWG files verwerken).

  Ik heb nog wel een aantal software issues:

  1. De parkeer sensoren aan de voorzijde worden niet gevisualiseerd ( de pieptonen doen het wel).
  2. De parkeer assistent wordt niet juist weer gegeven (stuur beweegt wel)
  Zou het updaten van de MTC hier mogelijk een oplossing voor bieden?
  Ik heb een MTCE_MX2_V3.08_1 versie.
  Via het XDA forum las ik dat de update van de MX2 ook werkt met een MX versie.
  Via de website https://disk.yandex.ru/d/umCvHqCDzHccr kan ik versie (veel software te vinden) MTCE_MX_V3.30 downloaden.
  Is dit de juiste versie?
   
 7. #307 kwelgeest, 25 mrt 2021
  Laatst bewerkt: 25 mrt 2021
  Misschien heeft iemand iets aan onderstaand schema.
  [​IMG]
   
  pim.pim.visscher vindt dit leuk.
 8. Hallo kwelgeest,

  Bedankt voor je reactie, ik had dit schema nog niet.
  Kun je mij aangeven wat ik hier zie?
  Is dit de radio aansluiting van de originele auto radio of van de nieuwe Android head unit?


  Is het signaal waar ik naar zoek pinnen 18 + 19?


  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
   
 9. Dit schema is zeker niet van een originele Focus 3 radio.

  Zoals beschreven is dit een Ford radio met onderdeelnummer 4R3T-18C815-HU. De prefix van dit onderdeelnummer duid aan dat dit een radio is die is geintroduceerd in 2004.

  [​IMG]

  In dit geval is dit schema dus totaal niet relevant.
   
 10. Heren, excuus.
  Ik kreeg dit doorgezonden van een collega, omdat ik ook problemen had met de stuurbediening.
  Althans, dat dacht ik. Inmiddels de juiste canbus geactiveerd en voila. Stuurbediening en climate control in beeld. En dat op een fofo mk3.1 uit begin 2011 met bt/vc. Ik dacht dat het niet kon omdat ik geen sync had. Tenminste dat werd volgens mij diverse keren vermeld.
   
 11. Stuurbediening, climate control weergave en de weergave van parkeersensoren werkt gewoon op een auto met Bluetooth/Voicecontrol.

  Het enige dat niet langer meer werkt is het Bluetooth/Voicecontrol systeem. Derhalve is het ook verstandig om de Bluetooth/Voicecontrol module te verwijderen of los te koppelen.


  Bij een auto met SYNC 1.0/1.1 blijft het SYNC systeem wel volledig functioneren. Sterker nog door de APIM module correct te configureren is het zelfs mogelijk om de Android radio en CD functies d.m.v. Voicecontrol te bedienen.
   
 12. Ah... heb ik het niet goed gelezen. Domme ik.
  Maar i.p.v. de bt/vc module te verwijderen heb ik zekering nummer 67 (display, gps en Voicecontrol) verwijderd uit de zekeringkast passagiers ruimte. Nu zie ik geen ford bluetooth meer in mijn telefoon en de chinadio werkt gewoon.
  [​IMG]
   
 13. Een ieder trouwens bedankt voor alle duidelijkheid. Heb nu een leuke simpele android radio. (1gb/16gb xs10 met android 8.1) Ik weet... volgens velen oude trage meuk, maar voldoet voor mij (voorlopig) prima. Radio/Dab+/navigatie en zelfs de Bluetooth met telefoneren werkt prima, ondanks de ingebouwde microfoon.
  Maar 2 kleine minpuntjes. 1= geluid dimt prima tijdens telefoneren, alleen niet als er via de dab dongle wordt geluisterd, dan gaat de muziek door de beller. (Kan ook positief zijn soms:schater:)
  2 = Er zit geen fader en geluidsregeling op.
  Ik ben al aan het experimenteren met een equalizer, maar die gaat niet automatisch aan bij opstarten radio. Misschien dat iemand nog een suggestie heeft. Thnx anyway.
   
 14. Probleem met parkeer assistent opgelost door update van mcu software. Heb nu mx2. V3. 6 draaien.

  Nu nog 2 probleempjes.

  1 parkeer radar aan de voorzijde
  2 stuurwiel bediening.

  Heeft iemand hier een schema van een PX5 radio voor focus mk3. 1 en mk3. 2?

  Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6003 met Tapatalk
   
 15. Misschien heb je hier iets aan?
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 16. #316 kwelgeest, 29 mrt 2021
  Laatst bewerkt: 30 mrt 2021
  Pin 14 en 15 misschien. Kun je die anders nog doormeten?
   
 17. Kleine update.
  Probleem van missende geluidsregeling (Bas/Treble) opgelost door eqfy equalizer i.c.m. agama car launcher.
  Agama zorgt er voor dat de equalizer vanzelf opstart bij aangaan radio.
  Misschien heeft iemand met een goedkope of wat oudere android radio ook wat aan deze info.
  Groet.
   
 18. [​IMG]

  Ik wil dit android systeem voor de sync 2 in mijn Kuga bouwen deze maand.

  Is er iemand hier die dit systeem al heeft in gebouwd in de Kuga of andere ford?

  Bij dit systeem komt een extra microfoon plus usb. Microfoon wil ik door de cd ingang trekken en daar plaatsen, gok de makkelijkste en netste optie.
  Ik heb android en je moet dan bekabeld verbinden voor android auto.
  Dus nu de volgende vraag. Is het mogelijk de usb kabel los te halen van de sync 2 en die te verbinden met de usb kabel van het android systeem zodat je van uit de midden console de telefoon kan aansluiten?

  Wil het netjes wegwerken en usb uit dashboard kastje vond ik niet echt een optie.
   
 19. Ik heb een tijd moeten wachten maar de AliExpres verkoper bleek toch wel betrouwbaar, systeem is paar weken geleden ontvangen, en ik heb m onlangs laten inbouwen, tot nu toe geen spijt.
  Systeem ziet er goed uit, reageert snel, geluid is prima, en wat zitten er veel opties op !

  Hier een sfeer impressie voor de mensen die nog twijfelen: 20210326_145804.jpg

  En een kort filmpje:
   
  M.Blaak, Marxje, tomthumb666 en 2 anderen vinden dit leuk.
 20. Zie zelf door de bomen het bos ook niet meer. Wat is de beste optie als ik eentje wil die autom parkeren laat zien en parkeersensoren, en apple carplay ondersteunt? Mk3 2011
   

Deel Deze Pagina