1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 3 fase 1 Airco werkt niet meer

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Wibi, 11 jul 2018.

 1. climatronic of handbediend, beide maakt niks uit. airco werkt nog steeds hetzelfde. het is aan of uit. alleen de compressor met variabel verhouding, die kan zich nog iets aanpassen om de druk beter te regelen.
  als je zegt dat het niet koud wordt dan doet de airco dus niks.
  ik zou dan zeggen terug gaan naar degene die gevuld heeft, als hij het goed heeft gedaan heeft hij meteen lekzoeker erin gedaan.
  dit fluoriceerend spul licht op met uv lamp.

  kan hier veel opnoemen om te doen maar kort gezegd, kun je zeggen dat het niet werkt.
  rest zal door een monteur gedaan moeten worden
   
 2. Enige tijd geleden ben ik ook bezig geweest om eea uit te zoeken bij mijn airco.Deze deed het niet meer en ook de 2 fans bij de radiateur draaiden niet (bij aanzetten van de airco).
  Zelf heb ik een FoFo 1.1 van 2000.
  In het zekering kastje onder de motorkap zit er bij mij een zekering en een relais voor de airco en 1 of 2 relais om de fans te schakelen.

  Als ik het goed heb is 1 relais voor de lage snelheid.Dus alleen in de auto binnen naar de zekering kijken is niet voldoende.Maar het kan bij jou anders zijn.
  Verder zit er ook een hoge druk schakelaar in het airco leiding circuit.Als deze defect is zal er ook niets gebeuren.
  Het kan ook een slecht contact maken.

  En er zou ook nog een lagedruk schakelaar in moeten zitten , als de druk te laag word , kan de compressor niet ingeschakeld worden.Als de druk te hoog word , verbreekt de hoge druk schakelaar het contact en word de compressor uitgeschakeld.
   
 3. #23 Wibi, 12 jul 2018
  Laatst bewerkt: 12 jul 2018
  Ik ga de input aan m’n dealer thuis voorleggen allen alvast bedankt!
   
 4. Vanochtend wederom met eigen dealer contact opgenomen. Die kon ook geen touw vastknopen aan wat er nu eigenlijk aan de hand is. Na m’n vakantie kan hij daar gelukkig meteen terecht. Ik ben bang dat de vakantie net als in the eighties voortgezet moet worden geen airco maar arko. Dat was ook wat de ANWB voorstelde gezien er zat pechvogels zijn met n echt kapotte auto. Zodra hij bij de dealer is geweest en ik aldaar ongetwijfeld een flinke som geld heb mogen achterlaten laat ik weten wat t geweest is ter lering en vermaak. Voor nu iedereen bedankt.
   

Deel Deze Pagina