1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 2 fase 2 Advies LED/HID Lampen inbouwen

Discussie in 'Electronica' gestart door FocusII, 5 dec 2018.

 1. Ik ben op het moment aan het kijken naar een kitje LED/HID Lampen ter vervanging van de Halogeen lampen die nu in mijn focus II zitten. Zo'n LED lamp vind ik persoonlijk veel mooier en geeft ook meer licht. Maar ik raak een beetje de weg kwijt en weet niet zo goed waarvoor ik moet kiezen.

  Ik heb wat getest met van die goedkope troep lampjes uit china puur om te kijken hoe het eruit zag en vervolgens was het hele systeem in de war. CANBUS veroorzaakt dat probleem. Nou zoek ik eigenlijk een mooi en relatief goedkoop kitje voor mijn Focus II. Alleen zie ik door de bomen het bos niet meer.
   
 2. Heb je een reflector of projector koplamp.
  De eerste is namelijk heel gevoelig voor strooilicht. Dat verblind andere rijders ol de weg.
  Tevens is hid zo fel dat reflector kan gaan verweren. Met projectorlamp heb je dat niet.
  Of led ditzelfde probleem hebt is tweede.

  Een "canbus" kastje is niks meer dan constante weerstand. Boordcomputer levert 1.5 a 2.5volt om circuit te testen. Valt spanning teveel weg dan heb je een x aantal vermogen.

  Met computer kan je tegen de auto zeggen of je halogeen of hid hebt of aftermarket hid.
  Of ik zit in de war met focus mk3 waar dit bij kan. Maar dacht 2.2 ook als ik me niet vergis
   
 3. Ik heb reflector. Op de site van Ford zelf staan wel led behuizingen als vervanging van de oude reflector behuizing. maar die zijn ontiegelijk duur. Dus ik zoek eigenlijk een kitje LED lampen.
   
 4. Neem aan dat je h7 lamp hebt.
  Voor xenon moet je dan wel h7r pakken. Deze extra r vertelt dat je aan de onderkant van lamp een anti blind stukje hebt zitten. Dan kaatst het licht niet naar beneden en zal het minder verblindend zijn.

  Elke h7 led kan je werkend krijgen. China verkoopt ook 55watt keramische weerstanden. De weerstand is gelijk aan normale lamp en zal dus computer denken dat het goed is.
  Daar simpel een relais aan toevoegen voor led te activeren.
  Of je moet lamp detectie uit kunnen zetten.

  Als je led hebt heb je idd duizend verschillende. Een met beter led dan ander. Grote probleem is wel de brandpuntafstand. Ivm led iets langer is dan wolfraam van h7 lamp kan het dus ook slecht lichtbeeld geven.
  Daarnaast geen idee welke zou passen
   
  Leon Focus vindt dit leuk.
 5. Idd de r lamp doet t goed, maar de kortere c versie zou eigelijk ook goed moeten functioneren.
   
 6. Led en hid zijn wel verschillende dingen.
  HID is een xenonlamp (eigenlijk een gasontladingslamp)
   
  Leon Focus vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina