1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Advies gevraagd: Garage rijdt met onze auto

Discussie in 'Algemeen' gestart door Thunderbox, 11 feb 2019.

 1. 100km is op zich zo gemaakt. Ik reed vaak 70km of meer met de auto, soms wel meerdere keren. Maar dit was dan ook kease auto en van de lease mocht het. Zelfs de bon van dat we moesten tanken werd ook vrolijk betaald.

  @dutchguy
  Je schrijft precies hetzelfde als ik, maar 100x beter verwoord.
   
 2. #22 Factory, 12 feb 2019
  Laatst bewerkt: 12 feb 2019
  We dwalen een beetje af denk ik. De kwestie is:

  - Er is te snel gereden (de wet is overtreden).
  - Er zijn teveel onnodige km's gemaakt zonder toestemming en zonder aanwijsbare reden.
  - Als gevolg hiervan zijn er extra kosten ontstaan in de vorm van brandstofkosten.
  - Door de overtreding van de snelheid komt de eigenaar in de problemen met de verzekering.

  Alle vier deze punten kunnen de garagehouder aangerekend worden.
  De vraag is nu alleen, wat kan de eigenaar hier aan doen en hoe gaat hij dan te werk.
  Zoals eerder gezegd. De beste oplossing lijkt om diverse instanties die je kunt benaderen te benaderen, dus:


  - Kijk nogmaals of je er uit kunt komen met de betreffende garage. Willen ze niet toegeven denk dan aan:

  - Bel of mail de BOVAG, als de garage hierbij aangesloten is en vraag advies. Maak er eventueel een zaak van.
  - Bel of mail je rechtsbijstandverzekering als je deze hebt en vraag om advies. Maak er eventueel een zaak van.
  - Bel of mail de politie (geen 112:vingertje::D) en vraag advies. Doe eventueel aangifte.
  - Bel of mail eventueel jou eigen verzekering, wellicht dat ze iets voor je kunnen betekenen hierin en je van advies kunnen voorzien.

  Mijn advies, wacht niet te lang met actie en bewandel de juiste juridische wegen.
   
 3. woops was idd dat ene puntje met de verzekering vergeten.
  als ze telefonisch hebben beantwoord dat het door de garage is gedaan word het wel intern op geluidbestand mogelijk opgeslagen. echter beste is dit ook via de mail te doen.


  als je de weg wilt bewandelen van juridisch aansprakelijk stellen. dan wens ik je bij deze veel succes. ben bang dat nederland geen kromme amerikaanse juristen hebben en dus tot niks uit komt.
  met de politie zelfde, in duitsland kreeg een bestuurder 300euro boete zelf ivm ze vinger naar iemand anders wees met behulp van de dashcam (zat iemand tegen haar auto)

  als het lukt ben ik zeker benieuwd hoe het afgelopen is.
   
 4. politie kan alleen iets doen als het joyriding is geweest en dat is niet bewezen omdat je de auto vrijwillig achtergelaten hebt bij de garage.
  het ergste is nog dat de garage keihard ontkent, neem dan je verantwoordelijkheid en gooi gewoon de tank weer vol voor die klant, zeker gezien het feit dat de garantiepunten die gerepareerd moesten worden niet zijn uitgevoerd.
   
 5. 1e punt er is te snel gereden, is pas een wetsovertreding als het ook door en middels diezelfde wet geconstateerd is en geregistreerd.

  Onnodige gereden km kun je de garage voor aanspreken, en dat heb je al gedaan.

  Verzekeringsverhaal is je eigen pakkie aan en kun je proberen te weerleggen doordat jij en je erzekering weten dat de garage ervoor verandwoordelijk is, vraag de verzekering ook even om te bevestigen dat er voor jou betalingen geen gevolgen zijn.

  Brandstofverbruik kun je ook bij de garage neer leggen misschien krijg je een paar euro korting op de rekening

  Verder kun je dus eigenlijk alleen een andere dealer gaan zoeken voor toekomstig onderhoud van je auto of een keer een weekeind je biertjes laten staan en niet naar een wedstrijd gaan ben je het verschil weer ingelopen
   
 6. Vrijwillig neergezet of niet, waarom een forse proefrit op snelheid voor een stoelverwarming en een trekhaak?

  Die logica volg ik niet helemaal.

  Vrijwillig neergezet? Ja.
  Logisch behandeld? Nee.

  Mk1F2 1.6 Black Futura
   
  Soepergrover vindt dit leuk.
 7. proefrit slaat ook nergens op gezien de 'klachten'
  beetje garage gaat pas proefrijden na overleg met de klant en een goed onderbouwd argument waarom dat moet.
   
  Cinq-Power vindt dit leuk.
 8. Proefritje snap ik nog, maar zo'n snelheid is onnodig en die afstand ook. Inderdaad alles goed vastleggen, ook richting de garage.
  Opzich wel mooi, zo'n verzekering. Laat hen zeker weten dat je er achteraan zit, en deel ook evt de bewijzen. Dan ben je zeker dat ze het jou nooit aanrekenen. Zouden ze ook niet moeten doen want dit is juist een usp van dit verzekeringsproduct!
   
 9. Dat is niet helemaal waar. Ik heb mijn vorige auto al eens afgegeven voor een wasbeurt. Deze is toen verplaatst zonder mijn toestemming en is in de pui van een gebouw beland. Dit viel onder joyriding en de persoon is aansprakelijk gesteld.

  Aangezien er bewijs is van te hard rijden en onnodige km's, vraag ik mij af of het niet alsnog onder joyriding kan vallen.
   
 10. @Factory
  Wadbeurt zal hij toch verplaatst moeten worden van ene plek naar andere plek om te kunnen wassen of begrijp ik hem verkeerd.

  Hoe dan ook is er door hun schade gereden en dan is het idd hun aansprakelijkheid dat het gefixed word.

  Joyriding ja zo zou je het kunnen noemen. Echter met joyriding is vaak een strafbaar feit gepleegd. Minderjarig,schade rijden, geflitst, door politie wegens roekeloos rijden aan de kant gezet.
  In dit geval is bewijs niet rechtsgeldig voor bekeuring.
   
 11. Nee had niet verplaatst hoeven worden. Ik had hem op de juiste plek geparkeerd. De persoon was minderjarig en mocht er dus niet mee rijden.
  Maar goed, gewoon de instanties benaderen die je kunt benaderen en dan de conclusie trekken, actie of geen actie.
   
 12. maar hoe staan de zaken er op dit moment voor @Thunderbox?
   
 13. Poeh, waar zal ik beginnen. Ik vraag om advies en wordt voornamelijk aangevallen op zaken waar een ander niets mee te maken heeft en ook nog eens niets met de vraag te maken heeft. Gezellig forum hier hoor! Voor degene die wel op de vraag ingegaan zijn, bedankt!

  Ik heb de verzekering nogmaals benaderd en meer informatie opgevraagd en gekregen. Er werd structureel fors te hard gereden.
  80 waar je 30 mag, 90 waar je 50 mag, etc.
  Ik ben nog aan het beraden hoe en wat. Ik heb DAS benaderd en daar was de eerste vraag: "wat is je schade?".
  Het hele systeem is ingesteld op financiële compensatie maar daar ben ik niet op uit.

  Het is geen Ford garage, het is geen BOVAG garage. De garage op zich is erg verzorgt, goede website, goede occasions, hélé goede reviews. Ik heb nog geen contact gehad met de garage sinds het ophalen van de auto.
   
 14. Ik weet even niet of ik hier serieus op in moet gaan, maar meen je dit? Jij bent zeker ook zo iemand die geen treinkaartje haalt als je weet dat je niet gecontroleerd gaat worden? Je betaalt voor de rit, niet voor de controle. De verkeersregels zijn ook van toepassing als er niemand bij is, mocht je dat nog niet weten. Als ik kan bewijzen dat mijn buurman door rood gereden is, dan krijgt hij daar gewoon een boete voor.
   
 15. Relax man, we bedoelen het goed hoor. Niemand valt je aan, we discussiëren over de situatie die je geeft. En ja, soms dwalen we wat af.;)
   
  bws723 vindt dit leuk.
 16. Misschien dat je een Juridisch Adviesbureau kunt inschakelen, of als je die hebt, gebruik maken van Rechtsbijstandsverzekering.
  Ten laste legging van Joyriding is een heel moeilijk en ingewikkeld verhaal.
   
 17. ieder heeft zo zijn oordeel, ook al is dat bijzaak en dwalen sommige wel eens af.

  is de garage nergens bij aangesloten dan?
  zal een lastige zaak worden en begrijp dat je uit bent op z'n minst een excuus en eventuele vervolgschade die later zou kunnen ontstaan.
  ik hoop wel dat je je bevindingen hier blijft posten, is toch een interessante zaak om te volgen.
  succes!
   
 18. Ik zou persoonlijk een uitdraai van de verzekering vragen van de geconstateerde snelheden met de tijdstippen erbij en met deze uitdraai naar de garage gaan en vragen of je een gesprek mag aangaan met diegene die toen in je auto heeft gereden.
  Niet om hem uit te kafferen of iets maar gewoon om te vragen waarom.
  Waarom die snelheden, waarom moest er mee gereden worden e.d.
   
  McGyver, NicoFocus3 en meeder vinden dit leuk.
 19. Ik ben het met de poster hier boven eens.
  Ga met bewijs in de hand het gesprek aan met de garage. Daar zal je denk ik meer mee bereiken dan met juridische stappen.
   
 20. Ik weet ineens weer waarom ik liever wat meer betaal bij de dealer.......hebben ook hun fouten, maar wel een hele organisatie om verhaal te halen. Ford dealers zijn doodsbang voor negatieve beoordelingen, want dan krijgen ze te maken met het hoofdkantoor in NL en uiteindelijk ook de VS. En die reageren redelijk snel op slechte beoordelingen en klachten die de naam Ford in een slecht daglicht zetten.
   
  Patman vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina