Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Achteraf inbouwen elektrische inklapbaren spiegels

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door rfocus, 19 okt 2014.

 1. IK heb mijn ford focus 3 2012 Titanium naderhand voorzien van elektrische inklapbare buitenspiegels met instapverlichting.
  Je hebt hiervoor nodig :
  2 x spiegel met inklapfunktie
  Portier schakelaar ramen en inklapfunctie spiegels
  Deurmodule voor bestuurder BV6N-14B531-BJ
  Deurmodule voor passagier BV6N-14B533-BJ
  Elm 327 stekker voor laptop
  Configuratie programma focccus

  Ik heb de spiegels , modules en schakelaar voor +/- 200 euro gekocht op de sloop .
  De gemoderniseerde elm 327 ford =/- 25 euro op ebay gekocht.
  De software focccus is beter en makkelijker dan wat er bij wordt geleverd
  en is gratis te downloaden.

  How To

  We beginnen met het verwijderen van de deur panelen aan bijde zijden .Daarna de spiegels verwijderen en spiegel kappen overzetten evt gelijk verlichting vervangen door ledlampjes.
  De inklapbare spiegels monteren daarna de deur modulesplaatsen en alle stekkers aansluiten.Deur bekleding weer monteren let op de kabel van de raam bediening die moet je begeleiden door de opening van de deurbekleding alles verder af monteren.
  Dan gaan we nu de raambediening van de bestuurders kant uit elkaar halen door de schroefjes los te draaien dan zie je het verschil met de nieuwe die heeft bovenaan een knopje deze is om de spiegels in en uit te laten klappen als je in de auto zit.Je boord een gaatje in het bestaande afdekkapje van de raamschakelaar er zit al een uitsparing voor aan de onderzijden. Dan het geheel weer in elkaar zetten . En weer monteren in de deur.
  en alles is gereed voor configuratie.
  Je moet nu eerst je Ramen opnieuw programmeren zie instruktieboekje.

  (Als je op deze link klikt http://ford.xtlt.ru/ kun je alles downloaden zie ook you tube als je daar focccus intikt.)
  Programma downloaden en installeren .
  Je ziet nu de instellingen van je auto sla deze op in een map nu ga je naar de auto zet de lap top aan, sluit de obd stekker achter het opberg vakje onder je stuur aan in de auto en op de laptop. Zet auto op contact niet starten Zoek nu het programma op in de map en ga naar nummer 85 (In en Uitklapfunctie spiegels) in de lijst en verander je de instelling van Whithout Retractable mirrors naar Retractable mirrors .
  Dan doe je dit ook met nummer 87 ( Instap Verlichting onder Spiegel) hier verander je de instelling van Without Puddel Lamps naar Puddel Lamp.
  Nu zeg je Writhe to BCM er gebeurd nu van alles met de auto er knipperen lampjes en je hoort piepjes maar dit is normaal. Als hij weer Normaal Modus aangeeft is alles weer normaal sluit nu de laptop af. En dan zet je de auto uit en verwijder je de obd stekker. Als je nu de auto opslot doet via de afstandbediening (Wel eerst uitstappen) dan klappen de spiegels in en gaat de uistap verlichting ook branden en bij openen klappen ze uit en gaat ook de instap verlichting branden. Je kan nu ook van binnen de spiegels in en uitklappen via het knopje bij de raamschakelaar.
  PS heb helaas geen foto`s gemaakt,
  je kunt natuurlijk ook andere dingen instellen zoals automatische sluiten portieren bij wegrijden Nummer 32 automatic locking by speed.
   
 2. mooie how to Ronald [MENTION=2460]rfocus[/MENTION] :thumbs:
  maar ik zie dat dit gaat over een :focus3: maar jij hebt toch een :focus2: ?
  nou weet ik dat die spiegels hetzelfde zijn maar de onderdelen die je noemt zijn die dan ook geschikt voor een :focus2:?

  [MENTION=423]Dimelot[/MENTION] kun je deze verplaatsen naar handleidingen a.u.b?
   
 3. Ik heb een nu een focus 3 ik weet niet of het ook geschikt is voor oudere Ford focus denk zelf van niet om dat de software programma's ook anders zijn
   
 4. ok, dank je voor de info Ronald :thumbup:
   
 5. Die spiegels zelf zijn hetzelfde, maar de bvestiging ook? Als dat zo is zou het goed mogelijk zijn dat de rest ook past.

  Verder mooie how to!
   
 6. Dit lukt niet bij een Focus 3.2
   
 7. Wat lukt er niet bij je fase 2?
   
 8. De computer bij de garage herkent de inklapbare spiegels niet.
   
 9. #9 JW, 29 jul 2015
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 jul 2015
  Heb je de deurmodules ook vervangen?

  De elektrisch inklappende spiegels worden aangestuurd door de deurmodules. Er zijn verschillende types deurmodule toegepast. Bij de fase 1 zijn er bijvoorbeeld al 6 verschillende types die elk andere opties ondersteunen. Niet elk type deurmodule ondersteund de elektrisch inklappende spiegel functie.

  Wanneer de deurmodules niet zijn vervangen is de kans groot dat de deurmodules de elektrisch inklappende spiegel functie niet ondersteunen. Dit zou kunnen betekenen dat de deurmodules vervangen moeten worden om het werkend te krijgen.


  Daarnaast is bij de fase 2 de elektronica grotendeels gewijzigd. Zo heeft de fase 2 een ander type BCM als de fase 1. Mogelijk zijn de deurmodules ook anders.
   
 10. Ja ik had de modules ook vervangen dezelfde nummers als hier boven.
   
 11. De in de startpost genoemde onderdeelnummers van de deurmodules zijn toegepast in de Focus 3 fase 1 die is geproduceerd van 03-01-2011 tot 07-08-2012. Hierna zijn de onderdeelnummers nog enkele keren veranderd.

  Volgens het Ford Ecat onderdelenprogramma is er vanaf 08-05-2014 een ander type deurmodule toegepast welke niet backwards compatible is met het oude type deurmodule.  Persoonlijk acht ik de kans vrij groot dat dit niet de juiste deurmodules zijn voor jouw Focus 3 fase 2.
   
 12. Ja ik ben er ook bang voor, nu maar proberen er achter te komen welke modules er in fase 2 worden gebruikt, ik had niet verwacht dat die varanderd zouden zijn.
   
 13. Voor zover ik heb kunnen achterhalen is het grootste deel van de modules in de fase 2 anders als de modules in de fase 1.

  Zelf ben ik aan het uitzoeken wat er allemaal nodig is om het Active Park Assist systeem in mijn fase 1 om te bouwen naar het uitgebreidere fase 2 systeem. Hier zijn echter dermate veel onderdelen voor nodig dat dit (zolang er nog niet veel fase 2 exemplaren op de sloop staan) op dit moment nog niet interessant is.
   
 14. Nou ik ga maar even afwachten dan.
   
 15. Inklapbare spiegels

  Bij mij zag de garage ze ook niet. Toen ben ik zelf gaan kijken met mijn laptop en elm 372 en dat ging wel. Weet alleen niet of programma focccus al geschikt is voor de nieuwste focus. Dan zou je de modules evt ook nog kunnen resetten ik begrijp dat de aansluitingen wel kloppen . Dus mischien na een reset. Heb je wel de goede spiegels. Succes
   
 16. ik heb wel de goede spiegels hoop ik, maar even wachten op een schema waarin de nummers van de modules staan.
   
 17. Module

  Er staat op schadeauto's bij demontage een nieuwe focus met inklapbare spiegels dus moest denken aan de deur modules succes
   
 18. Sorry heb het voertuig nummer WF06XXGCC6FC16781 ingevoerd bij focccus en hij heeft het niet verkeerde info op de site van schade auto's
   
 19. Die sloopauto heeft inderdaad geen deurmodule's gemonteerd zitten
   

Deel Deze Pagina