1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

SYNC 3 gebruiken met Apple Carplay

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door gerardTDCI, 14 feb 2023.

  1. #1 gerardTDCI, 14 feb 2023
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 feb 2023
    in dit topic kun je alle vragen, tips en tricks kwijt over het gebruik van Sync 3 met Apple Carplay
     
    Pibo_Focus_CC vindt dit leuk.
  2. #2 Rykers, 15 feb 2023
    Laatst bewerkt door een moderator: 15 feb 2023
    Wie gebruikt er een kastje om wireless CarPlay te gebruiken?
    Ben je tevreden? Welk merk en waar te koop?
     
  3. #3 bws723, 15 feb 2023
    Laatst bewerkt door een moderator: 15 feb 2023
    Ik gebruik het zelf niet, maar ik las dat mobiel dan heet word ivm dataoverdracht. Ben benieuwd of dat bij alle kastjes is.
     
  4. Denk dat het niet veel uit maakt met draad of zonder.
    Je telefoon zal continu bezig zijn met binnen halen van gegevens via 4/5g ,die verwerken en weer door sturen naar de radio via bt

    dit kost energie en levert warmte op als de telefoon dan ook nog op/aan de lader hangt om de accu bij te vullen zal die zeker warm worden
     
    Rykers vindt dit leuk.
  5. Moet hem nog gaan uittesten..
     
  6. Mijn ervaring is dat muziek luisteren via Bluetooth niet altijd even goed gaat.
    Daarom maar aan een kabeltje.
     
  7. Voordeel is ook dat de telefoon dan het geluidsniveau niet beperkt wat ie bij bt wel doet
     
  8. Bij mij niet, maar misschien komt dat omdat ik een Android radio heb met draadloos Carplay.
     
  9. Ik gebruik zon kastje. Ideale aanvulling op de Carplay.
    Als je er ff niet aan denkt om hem aan te sluiten, heb je toch CarPlay :cool:
     
  10. Ik heb een aaiphone maar elk systeem wat ik via BT connect heeft of volume of geen volume. Hoe hard ik het volume op de telefoon zet maakt niets uit de multimedia unit blijft hetzelfe volume geven via BT.
     
  11. Apple CarPlay krijgt een enorme make-over met de komst van de tweede generatie.

    De beste uitvinding sinds gesneden brood noemen wij Apple CarPlay en Android Auto ook wel. Hoe fijn is het om je eigen smartphone apps op je grote infotainmentscherm van je auto geprojecteerd te hebben. Geen illegaal gepruts met je smartphone in de hand tijdens het rijden en als het werkt is het geniaal. Zeker als het draadloos kan.

    Apple CarPlay zoals we dat nu kennen is een telkens opgefriste variant van het origineel. Het Amerikaanse techbedrijf uit Cupertino introduceerde CarPlay in 2014 op de Ferrari FF. We zijn bijna tien jaar verder en Apple heeft een enorme update gepland in 2023 als het gaat om CarPlay. Het techbedrijf zelf spreekt dan ook over een tweede generatie.

    WhatsApp voorgelezen krijgen, muziek streamen en navigeren. Apple CarPlay zoals we het nu kennen werkt prima, maar is ook enigszins beperkt. Dat gaat compleet veranderen met de komst van de tweede generatie.

    [​IMG]
    Tweede generatie Apple CarPlay functies
    Vorig jaar presenteerde Apple een preview van het nieuwe CarPlay middels een indrukwekkende presentatie. Niet langer zou het systeem deel uitmaken van enkel je infotainment, maar compleet geïntegreerd worden met de rest van de auto. Apple CarPlay neemt als het ware de auto over.

    Een uitgebreide integratie, waarbij de gebruiker allerlei zaken naar eigen smaak kan aanpassen. De belangrijkste vernieuwingen en toepassingen staan hieronder opgesomd.

    Climate Control
    Ten eerste de climate control. Autofabrikanten zie je langzaam voorsorteren op een volledige digitalisatie. Fysieke knoppen voor bijvoorbeeld de climate control verdwijnen en zijn weggestopt in menu’s in het scherm. Het goede nieuws is dat je met Apple CarPlay 2023 toegang krijgt tot de climate control van de auto. Nu is het nog zo dat je CarPlay moet verlaten, apart navigeert naar de instellingen voor climate control en zo bijvoorbeeld de stoelverwarming inschakelt. Met de nieuwe CarPlay is dit namelijk geïntegreerd in het systeem.

    [​IMG]
    FM Radio
    Naar de radio luisteren als je iPhone gekoppeld is met CarPlay is soms onmogelijk. De focus ligt op eigen muziek luisteren, zoals bijvoorbeeld met een app als Spotify. Daar komt gelukkig verandering in. Het kan dus zijn dat je voorheen een aparte radio-app nodig had zoals TuneIn.

    FM radio zal bij de tweede generatie geïntegreerd worden in het systeem van Apple. Zo kun je dus gewoon CarPlay gebruiken én luisteren naar BNR Nieuwsradio via de FM/DAB van de auto!

    Widgets
    Diverse autofabrikanten zoals Mercedes-Benz werken al met widgets in het infotainmentscherm. Ook Apple CarPlay 2023 krijgt zijn eigen widgets. Je kunt toepassingen die voor jou belangrijk zijn op volgorde zetten. Denk aan je agenda, muziek of het verbruik van je autorit.

    Integratie in instrumentencluster
    Dit is een gamechanger. Normaal gesproken werd Carplay geprojecteerd op het infotainmentscherm in het midden van de auto. Met de tweede generatie betrekt Apple ook het instrumentencluster, dus het scherm achter je stuur, erbij. Deze integratie brengt een heel nieuwe manier van personaliseren met zich mee. Er zijn verschillende thema’s om uit te kiezen. Naast cruciale info als de actuele gereden snelheid en hoeveel brandstof er nog in de tank zit, kun je zelf instellen welke info je wil zien. Deze uitgebreide vorm van personalisatie doet een beetje denken aan de Audi Virtual Cockpit.

    [​IMG]
    Tweede generatie Apple CarPlay automerken
    Allemaal leuk en aardig. Maar deze innovatie is niets zonder grote adoptie. Gelukkig heeft Apple dit goed voor elkaar. Hieronder namelijk staat een opsomming van autofabrikanten die hebben aangegeven de tweede generatie Apple CarPlay in 2023 te willen gaan gebruiken.

    Wanneer komt de tweede generatie Apple CarPlay?
    De grote vraag is natuurlijk: wanneer komt de tweede generatie Apple CarPlay? Het techbedrijf namelijk zelf heeft geen releasedate in de mond genomen. Tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) in 2022 gaf Apple een sneak preview van de tweede generatie CarPlay. Het is nog onduidelijk welke modellen van de genoemde modellen overweg kunnen met het nieuwe systeem. Apple zegt tenslotte wel dat autofabrikanten in het najaar van 2023 gaan aankondigen welke modellen de tweede generatie Apple CarPlay krijgen.


    via autoblog.nl
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  12. ja ik gebruik deze nu ongeveer een dik jaar.

    https://cplay2air.com/

    je moet hem wel blijven updaten, want soms na een nieuwe iOS update komt de verbinding moeilijk op gang. Maar dat is makkelijk te doen. Je kan meerdere telefoons koppelen en het is in stappen, dan moet hij even inladen +/- 20 seconden en dan werkt alles. Ik heb vaak spotify en TomTom navigatie aan staan wat zonder problemen werkt.
     
  13. Dit geld dan voor nieuwe auto's denk ik?
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  14. Vraag van een sinds kort Mk4-bezitter: ik navigeer bij voorkeur via Apple Car Play, maar als ik mijn telefoon met de kabel verbind stopt de radio (was in mijn vorige auto niet zo). Hoe kan ik tegelijk radio luisteren en gebruik maken van Car Play? Kon het zelf niet ontdekken.
     
  15. Die had ik hier ook in gebruik, maar ligt nu stof te happen omdat er in mijn huishouden geen apple devices meer zijn :)
    Werkte inderdaad heel goed en we hebben echt nooit problemen gehad.
     
  16. Teruggaan naar je sync menu en kijken of je bij bronnen de FM/DAB kan selecteren?
     
  17. Is er niet een optie om muziek via airplay / android auto automatisch te starten oid? Wellicht staat die aangevinkt?
     
  18. Ha Jack,
    Ik maak sinds een kleine twee maanden gebruik van een hele simpele en relatief goedkope dongel oplossing om de verbinding tussen mijn iPhone en Sync3 te bewerkstelligen.
    De betreffende dongel heb ik gekocht bij Bol.com en wordt verkocht onder verschillende merknamen. Kosten: net geen 60 eurie.

    Ik heb een aantal duurdere oplossingen getest en hoewel het allemaal leuk werkt vond ik dat er in veel gevallen een merkbare vertraging zat in het streamen van het geluid wat vooral op viel tijdens het bellen. Daarnaast vond ik dat veel van de duurdere oplossing veel tijd nodig hebben om te verbinding te maken tussen de iPhone en Sync3, waarschijnlijk omdat veel van deze systemen een eigen OS hebben. Het voordeel van de oplossing die ik nu gebruik is de prijs en het feit dat Apple CarPlay gelijk beschikbaar is zodra Sync3 is opgestart en er geen merkbare vertraging aanwezig is bij het streamen van geluid of tijdens het bellen.

    Kortom ik ben dus tevreden :lol:
     
    Rykers vindt dit leuk.
  19. Ik gebruik gewoon een kort kabeltje tussen de iphone en sync 3 werkt als een trein en de telefoon wordt meteen ook opgeladen
     
    Edgar Focus en Rykers vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina