1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford rijder geworden

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door HenkT, 22 jan 2023.

  1. Hallo,
    Sinds gisteren zijn wij eigenaar geworden van een Ford Focus Hatchback 1.6 uit 2011.
    We hebben nog nooit Ford gereden maar ik rijd al jaren op een Fordson trekker. Als de Focus net zo goed is als die heb ik een goeie koop gedaan.
    Hiervoor hadden wij een Skoda Fabia waar we een jaar of acht/negen in hebben gereden. Prima auto, maar te licht voor de caravan die we nu gekocht hebben.
    Deze focus voldeed op één na al mijn eisen. Airco, trekhaak 1.6L motor, cruise controle, vier deuren enz. Alleen geen parkeerhulp. Die zal ik er zo snel mogelijk opzetten. Kan ik gelijk op zoek naar de lekkage in de kofferbak jammer genoeg. Schijnt een zwak punt te zijn bij deze wagens volgens dit forum. Heb al een paar tips gelezen hierover.
    Eigenlijk hoop ik dit forum niet veel te gebruiken, want dat betekend weinig problemen.

    Groeten Henk
     
    montagne vindt dit leuk.
  2. Welkom!

    Veel plezier toewenst met de Focus.
     
  3. Hallo Henk, welkom op de Focusclub forum.
    Hou ons op de hoogte van de kofferbaklekkage. ben benieuwd! Ik heb ook de lekkage nog niet opgelost. (komt water uit linker ventilatierooster?
     
  4. Welkom op het forum! :clap:
     
  5. #8 Ecobeast, 23 jan 2023
    Laatst bewerkt door een moderator: 23 jan 2023
  6. :welcome: Henk op het gezelligste autoforum van NL
     
  7. Een warm welkom op het forum Henk
     
  8. Welkom Henk! De 1.6 is een hele fijne caravan trekker kan ik uit ervaring delen, de mijne heeft onze sleurhut zonder klagen de Franse Alpen op geholpen van 't zomer.
     
  9. Als het de 1.6 Ecoboost is wel inderdaad. Maar de Focus is in 2011 ook nog met de 1.6 Ti-VCT geleverd ;-) Al zullen er daar niet veel van zijn.
     
    Bramzel vindt dit leuk.
  10. Welkom Henk. Met 1500 kg idd wat trekmarge. Vct komt niet boven de ton

    Verstuurd vanaf mijn HD1903 met Tapatalk
     
  11. Welkom Henk!
     
  12. Hartelijk bedankt voor jullie welkom.

    De Focus is nu een week of 6-7 in ons bezit. Hij bevalt ons best, ondanks wat issues.
    De lekkage heb ik nog steeds niet gevonden. Ik ben met een gieter aan de gang gegaan toen alles eenmaal droog was. van onder bij de rand van de bumper begonnen en via de zij goot van de klep langs de schroeven voor de achterlichten langzaam naar boven gewerkt tot aan het scharnier. Ook de kit in alle naden in die hoek en zelfs water in de dakgoot gedaan. Nergens enig water dat naar binnen kwam. Iemand gaf de tip om ook de afdichting van de tank dop te controleren. Ga ik zaterdag nog doen. Je zou denken dat er een fles water is omgevallen in de koffer. Ik hoop dat hij droog blijft.
    Ik constateer wel een onregelmatige trilling bij snel optrekken, volgens mij aan de rechterkant. Een collega vertelde dat dit kan komen van banden die gekamd zijn. Die zijn ook gekamd, en wel alle vier. Vooral bij langzaam rijden en dan scherp links draaien geeft dit een raar gevoel aan het stuur.
    Ook trilt er iets als ik over straatstenen rij in het dasboard aan de rechterkant bij het kastje.
    Het lijkt met elkaar te maken te hebben. Als iemand een hint heeft hoor ik het graag.

    Verder nog een paar problemen op elektrisch vlak, maar daar start ik een andere topic voor op in het betreffende forum gedeelte.
     
  13. De lekkage zou t bekende probleem met de luchtroosters kunnen zijn. Zijn diverse topics over.
     
  14. Martijn,

    Die topics en youtube filmpjes heb ik bekeken. Daarom ben ik ook begonnen met water bij de bumper. Als er bij regen weer water in komt zal ik de bumper verwijderen, maar eerst alle andere plaatsen dus maar eerst uitgetest
     

Deel Deze Pagina