1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mijn 2009 Focus stationwagon

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door 2 Fast 4 U, 1 dec 2019.

  1. Das leuk man....
     
    2 Fast 4 U vindt dit leuk.
  2. Dat is wel ontzettend gaaf.
     
    2 Fast 4 U vindt dit leuk.
  3. Vandaag de bestelde vervangingsonderdelen ontvangen, nieuwe watten, lont, afdekvilt, vuursteentjes en aanstekervloeistof. Alles vervangen, de aansteker gevuld en het werk prima. Oude herinneringen komen boven bij het ruiken van brandende aanstekervloeistof ;)
     
    Edgar Focus en gerardTDCI vinden dit leuk.
  4. Wel de oude inhoud bewaren op een apart plekje zodat hij echt volledig origineel gemaakt kan worden.
     
    2 Fast 4 U vindt dit leuk.
  5. Is al weg, was niet meer te redden.
    Met de nieuwe vervangingsonderdelen erin is de aansteker ook nog origineel, de vervangingsonderdelen zijn origineel van Zippo.
    Wel heb ik de nieuwe vuursteentjes in de "oude" verpakking gedaan daar zat wel een verschil in.
     
    Edgar Focus en Rykers vinden dit leuk.
  6. Gelukkig, mocht je ooit oud en vermoeid raken zou je hem eens kunnen laten taxeren, als je dat zou willen natuurlijk. Kan ook zomaar een erfstuk blijven wat in de familie blijft met een mooi verhaal er aan.
     
    2 Fast 4 U vindt dit leuk.
  7. Echt supergaaf dit!
    Een erfstuk van je vader heeft sowieso al emotionele waarde. Bijzonder is natuurlijk ook dat deze Zippo een beloning was. Daarnaast ook nog eens een unieke Ford-Zippo. Dat terwijl je zelf Ford eigenaar bent. Super bijzonder.
    Zuinig op zijn...wel gebruiken maar zuinig op zijn. Maar zuinig en trots ben je al merk ik.
     
    Edgar Focus en 2 Fast 4 U vinden dit leuk.
  8. Dat is het zeker ;)


    :thumbup: Gebruiken zal heel zelden tot nooit gebeuren, roken doe ik al jaren niet meer ;)
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  9. Gisteren is voor de tweede keer de klink van de rechter achterdeur afgetrokken er zijn een paar lipjes afgebroken, zie foto:

    Klink bewerkt.jpg
    Klink Achterstuk.jpg

    Ik heb het onderdeel gevonden bij www.catcar.info/ford, kosten € 8.00 in kleur.
    Mijn vraag heeft iemand met deze firma al zaken gedaan, of weet iemand waar ik de onderdeel ergens anders kan bestellen?

    ScreenHunter_113 Nov. 21 10.09.jpg

    Ik heb de twee openingen tijdelijk met wat verpakkingstape dicht gemaakt maar wil toch zo snel mogelijk alles weer in orde hebben
     
  10. Rhenoy kan, en in Uden zit een ford sloperij. De site die je noemt geen ervaring mee, maar voor die 8€ zou ik het proberen
     
  11. Catcar is niet meer dan een onderdelen catalogus , de link naar het winkelmandje stuurt je naar een site in the UK. Als je daar bestelt komen er nog flinke kosten overheen.

    Ik zou gewoon eens bij de Ford dealer vragen nav het onderdeelnummer wat het daar kost, ik denk dat je dan goedkoper en veel sneller uit bent.
     
  12. Ik heb dat deel nog wel liggen.
    Weliswaar niet in de goede kleur maar goed.
    Catcar.info is een Russische site dus ik verwacht dat daar nog behoorlijk wat aan kosten bovenop komen en dan niet de levertijd vergeten.

    Gr.
    Sjoerd
     
  13. gerardTDCI vindt dit leuk.
  14. Je hebt een PB
     
  15. Had je de klink bewust uit elkaar gehaald dat de lipjes zijn gebroken of heb je m daadwerkelijk kapot getrokken? Reden dat ik het vraag is omdat de klink van de bestuurders deur lastig te bedienen is, alsof je m over een bepaald punt heen moet trekken. Zou balen zijn als ik m straks ook in m'n handen heb of de deur niet meer open gaat... Als het einde nabij is ga ik alvast op onderzoek en op zoek naar onderdelen om het preventief te vervangen.

    Groeten, Nick

    2004 1.6 Focus C-Max S
     
  16. :think: Nee, in beide keren kwam de klink spontaan los. Misschien :confused: in een donker verleden dat aan de klink zodanig getrokken is dat de pinnen verbogen waren en dat bij mijn eerste keer de pinnen braken, ik heb geen idee. :shrug:

    Ik kan in ieder geval morgen een ander oppikken bij Tigershark :thumbup:
     
  17. Ik snap even niet zo goed hoe je het voor elkaar krijgt om dat deel kapot te krijgen door aan de deurklink te trekken volgens mij zit dat deel er alleen om de klink op zijn plek te houden en wordt dit deel door een schroef vanaf de zijkant van de deur vast gezet
     
    R.Zwiers vindt dit leuk.
  18. Bij mijn C-Max lijkt het er op dat het mechanisme niet helemaal lekker zit. Zowel van buiten als van binnen voel ik weerstand als ik de deur wil openen. Als dat gedeelte vast zit zet je ongemerkt al veel kracht op de klink. Ik hoop dat ik eea kan besparen aan clips die afbreken, zal wel aan de binnenkant van de deur op onderzoek moeten...

    Zijn de onderdelen van een C-Max hetzelfde als een MK2 Focus? Scheelt misschien een hoop zoeken naar onderdelen, ben nogal voorstander van 2e hands.

    Groeten, Nick

    2004 1.6 Focus C-Max S
     
  19. Het is gewoon los gekomen zie post #9

    Klopt,

    Er zit geen schroef om dat onderdeel vast te zetten. Het wordt er gewoon in geklikt, en misschien bij het monteren in de fabriek is er wat fout gegaan ik weet het niet en het interesseert me eigenlijk ook vrij weinig als ik het maar gemaakt krijg
     
    gerardTDCI en Crafter vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina