1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 4 fase 1 Eerder dan verwacht

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door bat, 10 okt 2021.

  1. Over de levertijden van de Focus het afgelopen jaar kunnen topics volgeschreven worden - en dat is dan ook gebeurd.

    Toch had ik me er niet zo in verdiept toen na de onderhoudsbeurt eerder dit jaar de kriebel weer kwam om onze vorige auto voor z'n eerste APK een nieuwe eigenaar te gunnen en onszelf dan weer iets nieuws. Als gewoonlijk klikte ik de website van de dealer aan en neusde wat rond in het aanbod voorraadauto's. Dat waren er niet veel, maar m'n interesse werd toch gewekt door een exemplaar. Na wat mailverkeer en een telefoontje bleek dat die voorraad in feite nul was. En dat een nieuwe kopen gepaard ging met een flinke levertijd. Oh...

    Na een paar nachtjes slapen waren we wat gewend aan die levertijd en hadden we de optielijst ook nog eens doorgebladerd. Voordeel van die lange wachttijden is dat de tweedehands markt ook leuk is voor de verkoper, wat een meer dan prima offerte opleverde. Nog even een proefrit voor de vorm die vooral de keuze voor het panoramadak bevestigde en zo tekenden we midden juni de koopovereenkomst. Het lange wachten kon beginnen, want de verwachte levering schatte de dealer in op op zijn vroegst eind oktober. Wij hielden rekening met als het meezat voor het einde van het jaar.

    Dat ging wat sneller. Toen midden september in het wachttijden topic meer en meer wachtenden ineens hun auto konden ophalen, informeerde ik maar eens bij de verkoper. Die - naar bleek - tot zijn verrassing ineens zag dat onze auto op levering stond en een dag later zelfs al gewoon binnen was. Dus konden we een week geleden onze nieuwe Focus al ophalen, na 16 weken.

    Het is een ST line X business 1.0 EcoBoost Hybrid (125 pk) in Chrome Blue, met full LED, Panoramadak en Winter Pack.

    [​IMG]
     
    René., Focustinus, Chriscarz en 6 anderen vinden dit leuk.
  2. Gefeliciteerd! Veel plezier ervan :thumbup:
     
  3. Gefeliciteerd met een mooie :focus4:. Veel plezier en veilige km's ermee.
     
  4. Mooie wagen. Maar niet de 10-voudig verstelbare stoel genomen?
     
  5. Nee. Deze stoel past mij prima, dus was het met de meerprijs niet waard. Net als bij al die andere opties die ik ook niet genomen heb. Het panoramadak stond daarentegen eigenlijk niet op de planning, maar dat was buiten mijn betere helft gerekend.
     
  6. Gefeliciteerd met je nieuwe auto! Ziet er top uit! :thumbs:
     
  7. Mooi exemplaar, veel rijplezier gewenst.
     
  8. Weer zo'n mooie ST-line.
    Gefeliciteerd.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G981B met Tapatalk
     
  9. Prima dat er geen papieren handleiding meer meegeleverd wordt, maar ik wilde vandaag even iets opzoeken en vergeet het maar, handleiding niet digitaal beschikbaar in de app of op de website...

    Oh, en het kraken van het panoramadak was vandaag helaas luid en duidelijk hoorbaar op de snelweg.

    De wittebroodsweken zijn voorbij zullen we maar zeggen... (nog steeds verder veel plezier van de auto hoor)
     
  10. Netjes hoor, heel veel plezier ermee.
     
  11. https://www.fordservicecontent.com/...=NL&countryCode=NLD&VIN=&userMarket=NLD&div=f

    Verstuurd vanaf mijn SM-G981B met Tapatalk
     
  12. Had ik ook is een standaard fix bij de dealer, ik werd er gek van hahaha.
     
    Heusinkveldb vindt dit leuk.
  13. Ik had hem via de site ook al gevonden, maar het handige van die in de app is (was) dat die is aangepast op het uitrustingsniveau van je eigen auto. Ik vind het wat knullig dat "vooruitgang" in de praktijk toch net wat krakkemikkiger is... nog steeds niet beschikbaar in de app namelijk.

    Vrijdag moest ik wat ophalen bij de dealer. Onderweg snelweg met gelijke omstandigheden gepakt - auto volkomen stil. Eerst maar even kijken of het niet iets anders was en anders weer terug en op de fix wijzen.
     
    Gitzo vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina