1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mijn C Max (is stiekem toch ook een focus) (update!)

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Edgar Focus, 13 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ramen issue is opgelost, gewoon de open of sluiten knop o de AB vrij lang ingedrukt houden, Erg makkelijk om te weten.
     
    gerardTDCI en M.Blaak vinden dit leuk.
  2. IMG_0587.JPEG IMG_0588.JPEG Een kleine upgrade:
     
    thom, gerardTDCI, Thieske en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. Ik heb wederom een update, eentje die te lang op zich had laten wachten door het lastig te vinden van een stuur met beide modules.
    Ik zou naar de clubdag komen maar omdat mijn vrije tijd erg schaars is besloten deze toch te skippen en een ritje elders naar toe te maken om een ander stuur met Cruise Control te gaan monteren en inleren.

    Beginnen met de airbag en knoppen van het oude stuur te halen, dat was nogal een dingetje want het leek niet los te willen komen.Na veel gepriegel, gedoe met spiegeltjes, zaklampen en ngo meer bleek dat dit deel met 2 stalen pinnen vastzat die vrij diep lagen waardoor de schroevendraaier echt helemaal zo laag en diep mogelijk in moest om die pin los te wippen. Met de spiegel en zaklamp leek het echter also er alleen een eenvoudige plastioc clip omhoog moest maar dat werkte dus niet..

    Nadat dit gelukt was ging het allemaal vrij voorspoedig, oude stuur eruit, nieuwe stuur er in, kabels aansluiten en airbag en knoppen er weer op klikken. Toen kwam het proigrammeren, dat duurt uiteindelijk allemaal wel even gezien alle plekken waar je dit moet aangeven. Toen de proefrit, het moment supreme. Ja het werkt!! Limiter en Cruise Control werken allebei.
    Ook bij het prgrammeren de bandemaat aangepast naar de juiste maat maar dat maakt geen echt verschil, ik vraag mij dan ook af waarom dat kan.

    Anyway, dit stuur is niet het fraaiste stuur maar al heel wat beter dan het compleet versleten stuur wat er in zat zodat ik er geen cover meer overheen hoef te doen.
    En wat rijdt het dan weer fijn op de cruise control.

    IMG_1047.jpeg
     
  4. Fraai Edgar! Veel rijplezier ermee.

    Voor een "lelijk" stuur heb je 2 oplossingen
    1: stuurhoes aanschaffen en (laten) vastnaaien met of zonder alternatief stikselkleurtje. (ik heb er al velen gedaan)
    2: stuur (laten) reinigen en opnieuw verven. (ook dat heb ik velen malen gedaan
     
  5. Stuurhoes heb ik (van de Action) die zat op het vorige stuur wat in nog veel slechtere conditie was dan dit stuur.
    Reinigen op onieuw verven is mij eerlijk gezegd te veel moeite, de auto is van 2012 en wordt meer als werkpaard gebruikt, een Focus (ST??) staat nog steeds op de verlanglijst maar deze voldoet voorlopig nog even.
     
  6. Mooie update Edgar! Wat is er lelijk aan dit stuur?
     
  7. Voor mij niets hoor, hij is lichtelijk versleten en je voelt de korretljes bij de verdikkingen. Zal eens een foto van mijn vorige stuur maken, dat was echt lelijk
     
  8. Super Edgar! Het heeft ons inderdaad even moeite gekost om die airbag eruit te friemelen, maar kijk, de aanhouder wint!

    Het programmeren vond ik "the fun part", jammer om te lezen dat bandenmaat aanpassen niets heeft uitgehaald, nochtans bij onze testrit tegen 70km/h gaf de GPS en teller exact hetzelfde aan, maar naarmate de snelheid toeneemt, zal het verschil ook groter worden, waardoor 100km/h op teller, nog steeds 103 km/h op GPS is?

    Het was trouwens aangenaam kennis maken en ik ben blij dat ik een forum lid heb kunnen verder helpen! Cruise Control is een zalige optie als je auto het niet heeft en gelukkig kan het nadien ingebouwd worden! ;)
     
    Edgar Focus en Patman vinden dit leuk.
  9. Lekker bezig mannen :thumbs:
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  10. Ohhhh, nou als dat alles is idd.. Dan kan ie prima door! :)
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  11. #111 Edgar Focus, 15 sep 2021
    Laatst bewerkt: 15 sep 2021
    Was inderdaad erg gezellig en altijd leuk om anderen te ontmoeten, een soort minimeeting was dit.

    Helaas bij 100km/h op de cruise control is de GPS snelheid inderdaad nog steeds 103km/h. Omdat ik dat weet hoef ik dus nooit de cruisecontrol iets hoger te zetten zoals normaal gesproken wel het geval is. Straks als de 16inch winterbanden er weer onder gaan zal dat wel weer correct zijn, blijf het alleen vreemd vinden dat je dus wel de bandenmaat kunt aanpassen maar het blijkbaar geen enkel effect heeft op de teller.

    Heb inmiddels alweer een tak leeg gereden voornamelijk op cruise control en dan merk je al iets verschil in verbuik ook trouwens. Dik 320km op een halve tank waar dat vaak net tegen de 300 of zelfs minder was. Verdient zichzelf dus ook nog terug deze actie :schater:

    Dus even een update op mijn beginpost:
    1) Stock navigatie omdat android wel mooi is maar voor dit model wat lastig te vinden en als je het vind is het naar mijn mening veel te duur. Dus mijn huidige unit vervangen voor eentje met navigatie. Nog steeds enorme twijfels over omdat er voor de Cmax weinig te vinden is en wat er te vinden is geen zekerheid biedt dat het goed gaat werken en ik vind dik 300euro iets te velle om even te testen zeg maar.

    2) Ander stuurwiel. Huidige stuur is behoorlijk aan vervanging toe. Liefst eentje met CC ingebouwd, heb nu wel de telefoon module rechts maar CC mis ik echt enorm. Klaar!!!!

    3) Andere verwarmings unit, dit is de meest simpele basis versie en ik zou daar wel een andere voor willen die net even wat luxer is. Digitaal ofzo. Dat is veel te veel werk en gaat dan ook niet gebeuren

    4) Lichtmetaal natuurlijk, wieldoppen kan eigenlijk echt niet.
    Gedaan!!!

    5) Ford logo op de kofferbak vervangen.Logo heb ik al en een fohn inmiddels ook en weer parkeerplaats voor de deur, moet ik gewoon doen.

    6) PDC inbouwen, is al besteld bij Ali dus nog "even" wachten tot het binnen is.Hier moet ik gewoon een keer aan beginnen voordat het weer het echt niet meer toelaat omdat zelf buiten te doen. Modelue is allang binnen namelijk.

    7) Middenarm steun inbouwen, met opbergvak het liefst.heb ik ook nog steeds liggen maar dan kan ik niet meer bij de bekerhouders maar heb wel weer extra USB aansluitingen alleen wil ik die dan weer netjes wegwerken in de middenconsole. Flink klusje dus

    8) Misschien een subwoofer hoewel het standaard geluid niet slecht is, anders een speaker upgrade.Gaat toch niet gebeuren, ben tevreden met het huidige geluid.

    9) Dorpelstrips Stickers zijn het geworden, en die zijn toch wat minder, nog even kijken of ik ze gan vervangen voor echte strips.

    10) DRL en mistlampen voor alhoewel mistlampen niet echt nodig zijn.Heb ik ook liggen maar een berg werk omdat die ook als knipperlicht werken en dat is wel leuk.

    11) Kleine plekjes wegwerken tsja, wat zal ik zeggen, moet je een werkpaard mooi houden?

    12) Een goede poets en was beurt op regelmatige basis Probeer ik maar moet echt een keer ook gaan kleine, ik heb alles in huis behalve tijd.

    Extra update, ik heb een dashcam waarvan ik de stroom nog even netjes en permanent weg wil werken in de middenconsole in plaats van die lelijke aanstekeraansluiting.
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  12. {Precies en daarnaast, zo stuurt het nog prettiger dan zo een hoes er omheen hoor, stuur wordt dan eigenlijk net te dik.
     
  13. En gisteren ben ik net half uur thuis zegt mijn zoon, er staat een auto achter je en die staat volgens mij tegen onze auto aan. Ik ga kijken en jawel hoor, tegen mij aan geparkeerd op een invalideplaats waar hij niet mag staan. Politie gebeld, handhaving geweest, foto's gemakt en rapport plus een boete voor parkeren op een gehandicaptenplaats. Aangifte doen of wachten tot je de bestuurder ziet en samen schade formulier invullen was het advies. Half uur later net als ik naar buiten ga komen de twee jonge trainingspakdragende jongens aan die willen instappen. Ik stel voor om even een schade rapport in te vullen omdat ze tegen mijn auto aan hadden geparkeerd. Nou nee K dit en K dat en ik stond er niet ten zij gingen parkeren en ik ben achteruit tegen hen aangereden dus na nog vel meer K's waar ik niet eens tussen kon komen belde zij zelf ook de politie. Gezien de sfeer en het gedrag ben ik maar even naar binnen gegaan en heb daar ook maar 112 gebeld want de bedreigingen waren niet van de lucht. Uiteindelijk zijn de heren ook nog gewoon weggereden en toen pas kwam oom agent aanrijden. Hele voorval uit de doeken gedaan en ik moet maar aangifte gaan doen. Vanwege het feit dat dit een misdrijf is (doorrijden na aandrijding en bedreiging) moet je daar voor bellen en mag ik al op 09Oktober (ja echt) aangifte gaan doen. Fijne zondag gehad dus.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  14. :nocheer:
    nou, lekker dan, maar die gehandicaptenparkeerplaats is toch van jou?
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  15. Takkevolk is het.
     
  16. Het zijn er twee achter elkaar, ik sta op mijn eigen plek, waar deze stond is van mijn buurman en dit was niet zijn auto.
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  17. Pff wat een vervelend volk zit er soms tussen... gelukkig had je al foto's enz. Aan die auto te zien zijn ze er niet erg zuinig op.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  18. Mijn insteek ook en dan hoe hij geparkeerd staat op een invalideplek waar hij niet mag staan had ik al mijn bedenkingen over wie hier in zou rijden. Helaas werden diverse vooroordelen bevestigd zonder enige moeite.
     
  19. Update, de auto staat bij de garage met een lek druklager...........................

    Koppeling voelde al een tijdje niet lekker maar wilde het na laten kijken bij de 120k beurt waarbij ook de distributie gedaan zou worden.
    Gisteren kon ik koppelen en schakelen wat ik wilde maar er gebeurde niets..Was een leuke ervaring op een afslag op de Neherkade voor een verkeerlicht.
    AUto uitgestapt en alle achteroprijdende auto's naar de andere baan geleid, gelukkig was er iemand met een bus die aanbood mij naar het tankstation om de hoek te slepen dus dat gedaan. ANWB gebeld dat duurde dik een uur en na controle bleek de remvloeistof die ook voor de koppeling ordt gebruikt weg te lopen. Dat was niet zo fijn. Naar mijn garage gesleept en aldaar aangekomen bleek de ANWB zo druk te zijn dat er geen vervangend vervoer meer was.

    Dus mijn dochter heefts ons (mijn zoon en ik) opgehaald en thuis afgezet. Vanmorgen gebeld voor een vervangende autp die ik maar 1dag krijg omdat de pech in mijn woonplaats was. Kon ik naar Bleiswijk om die op te halen, vanuit Den Haag...........Heb maar afgezegd en leen wel een auto van de garage waar ik de hele planning van overhoop heb gegooid.

    Kortom, allemaal weer duur grapje.en een hoop gezeur. Maar reparatie is nog steeds goedkoper dan een andere auto kopen.
    I
     
    Rykers vindt dit leuk.
  20. Wat balen van de storing in de lekker druklager en dat ze je niet tegemoet kunnen komen omdat je pech in de woonplaats hebt.
    Geloof dat Ford Assistence hier geen probleem van maakt.
    Kwam je topic op het spoor omdat ik een Grand C-Max heb gekocht als opvolger van mijn Fiesta,
    Leuke interessante updates en aanpassingen heb je gedaan aan de C-max en inderdaad onderhuids is het nog steeds een focus.

    ik hoop dat je snel weer kunt rijden met de Cmax
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina