1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Android Headunit Ervaring & Informatie

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Simplicity, 29 jan 2019.

  1. Dit is een prima optie: https://nl.aliexpress.com/item/4000334638598.html

    Carplay zul je dan voor zover ik weet een losse adapter moeten kopen zoals in de openingspost staat, maar daar zijn er genoeg van te vinden op aliexpress. Meen dat compatibliteit daarvan over het algemeen niet zo'n probleem is (kwaliteit mogelijk wel, maar persoonlijk geen ervaring mee). Als je de adapter bij dezelfde verkoper koopt zal het hoogstwaarschijnlijk wel goed komen.
     
  2. Hi allemaal, nieuw op het forum, dankzij dit draadje.. Heb mezelf in het voorsteltopic al voorgesteld, gaan we maar niet herhalen. Vraag over deze unit. Ik heb hem besteld, maar lees ineens de meest vreselijke verhalen over de leverancier, en dat de unit geen MTCx is maar CSN2 en daardoor niet te modden. Heeft iemand hier ervaring mee en kan ik deze unit beter terugsturen, of even afwachten wat er binnenkomt en eerst op de keukentafel kijken wat er voor MCU in zit? Ik neem even aan dat ik hem met 12 volt uit een adapter ook wel aan de praat krijg?
     
  3. Waar heb je dat gelezen? ik zie het namelijk niet bij de reviews staan. De unit uit exact die link heb ik een paar maanden geleden geïnstalleerd bij iemand anders en dat was destijds gewoon exact mijn unit maar dan met PX6 en DSP (mijne is een PX5 zonder DSP), welke gewoon op het MTCD/X platform is gebaseerd en vrijwel alle relevante OEM Ford functies/opties ondersteund. Mogelijk dat er ondertussen alweer een nieuwere revisie o.i.d. is, maar een compleet ander platform zou ik niet zo 1,2,3 verwachten. De foto's van de unit in de advertentie zijn ook nog van hetzelfde model zo te zien (qua uiterlijk dan). Je kunt altijd de verkoper een berichtje sturen, meestal zijn ze wel enigszins behulpzaam.
     
  4. https://forum.xda-developers.com/t/csn2-headunit.3864853/page-2#post-78639152
    Toegegeven, het bericht is al wat ouder, en ik kwam ook reacties uit 2018 tegen, maar ik ben gerustgesteld door jouw bericht. Ik wacht het rustig af. Unit komt uit Duitsland, dus ik verwacht hem ergens deze of volgende week. Hemelvaart zal wel niet meewerken met de post, maar ok. Thanks!
     
  5. Unit ingebouwd, even (te) kort mee gespeeld. @Simplicity: inderdaad een MTCE-unit, MX versie 3.73 van januari 2021. Prima dus!! Het lastigste is nog het in de holte proppen van alle kabels en het overzetten van de ventilatieroosters. Wel heb ik op 1 na alle fakra-stekkers 'over'. GPS in het gat gepropt, werkt ook van onder het dashboard, en dat ene speakertje voor de parkeersensor doet wat het moet doen, maar zachtjes.
    Al met al zeer tevreden. Unit is anderhalve week onderweg geweest uit Duitsland.
    Nu modden en Hal9k erop! Er is weer een Android-fan bijgekomen vandaag.. Wellicht in de toekomst ook andere toeters en bellen installeren, rear camera, dashcam, tpms, ik kan echt helemaal los gaan met dat apparaat!
     
  6. Gaaf, gelukkig dat het allemaal goed werkt!
    Andere vraag, weet iemand welke modellen geschikt zijn coor de c-max 2012 met Syc 1?
    Nieuwe modellen hebben SYnc 2 dus het lijkt mij dat ook de aansluitingen anders zijn voor een SYnc 1 model.
    ZO EENTJE LIJKT GESCHIKT
    weet iemand of dit gaat werken of heeft iemand ervarng hiermee?
     
  7. #327 Simplicity, 24 mei 2021
    Laatst bewerkt: 24 mei 2021
    Goed om te horen. Kabels zijn inderdaad een beetje gedoe, maar als je één keer even goed de tijd neemt om ze netjes weg te werken/proppen past het allemaal prima is mijn ervaring. Dat je een hoop fakra stekkers overhebt is normaal, als je Focus oorspronkelijk GPS had kun je wel evt. met een fakra-sma adapter de GPS fakra van de auto op de unit aansluiten ipv de losse die ze meeleveren, heb ik ook gedaan. Dat kleine speakertje heb ik tegen de middenconsole geplakt in het voetgedeelte van de passagiersstoel (vlakbij het zekeringenpaneel), komt precies uit qua kabellengte en dan is de speaker prima hoorbaar vind ik.

    Verder als je unit al android 10 heeft is het misschien slimmer om de android 10 ROM van Malaysk te installeren voor PX6 units ipv Hal9k met android 9 aangezien ze elkaar niet heel veel ontlopen qua extra functies en dan hoef je ook niet te downgraden naar een oudere android versie. Hij vraagt volgensmij wel het dubbele van Hal9k voor zijn "pro/premium" ROM (20 vs 10 euro dacht ik), maar je hoeft weer niet te downgraden naar een android 9 recovery zoals bij Hal9k (waar hij ook weer 10 euro voor vraagt als je dat met zijn tool wilt doen). Geen idee overigens of er nog een android 10 versie van de Hal9k ROM komt, Malaysk heeft al maanden een versie gebaseerd op android 10 maar Hal9k nog steeds niet...

    Zo'n "Tesla style" unit zoals je linkt zijn hier al wel vaker langsgekomen, maar niemand hier die er ook daadwerkelijk ééntje heeft gekocht voor zover ik weet. Ze zien er wel gaaf uit, maar hebben de nodige beperkingen en zijn ook (meestal) niet gebaseerd op hetzelfde MTCD/E/X platform als de "normale" units, dus ik zou het er zelf niet op gokken. Heb me er niet echt in verdiept maar heb wel eens een filmpje gezien waarop iemand de software/functies ed doorneemt en was niet echt onder de indruk. Zag er nogal amateuristisch uit met slechte vertalingen, lelijke fonts, onscherpe logo's/elementen en verschillende bugs.
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  8. Die tela stijl dingen zijn zo'n beetje de enige die volgens de omschrijving ook geschikt zijn c-max 2012:
    https://nl.aliexpress.com/item/1005002377954810.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.b8962e0eXLtgcK
    https://nl.aliexpress.com/item/4000663046430.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.b8962e0eXLtgcK
    Anders wordt een losse display unit die veel te ver weg zit om handmatig te bedienen maar de knoppen van de basis unit werken dan niet..
    Nemand hier met een c-max die een adroid heeft en zo ja welke heb je dan en wat zat er eerst in (sync 1 of 2)?
     
  9. Zoiets past wel in een c-max als ik t paneel zo bekijk..
    € 127,70 36%OFF | Junsun Ai Voice Control 2 + 32Gb Android 10 Voor Ford Kuga Escape 2013-2016 Auto Radio Multimedia video Speler Navigatie Gps 2 Din
    https://a.aliexpress.com/_uuoeUt

    Of t wat is... geen idee. Geen verstand van
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  10. Wat heeft zo’n android 10 ROM van Malaysk te bieden ? En moet ik dan een computernerd zijn om die te kunnen installeren of is dat voor een leek ook te doen ?
     
  11. dat is zo eentje die ik bedoel die dan vrij ver van je af zit op de plek waar nu het kleine display zit. In de c-max niet handmatig te bedienen dus.
    Ik zie ook niet of de originele knoppen dan blijven werken.
    Had in de Honda wel een Junsun en die was prima trouwens.
     
  12. Thanks, het fakra-stekkertje voor de gps is onderweg, de radio ontvangst valt me mee met slechts 1 van de twee zwarte fakra's aangesloten. Heb de unit er gisteren drie keer in en uit gehaald om dat speakertje aan te sluiten, ik ga het verplaatsen als ik de fakra stekker binnen heb.
    Bellen moet ik nog proberen, geen idee eigenlijk of ik dat goed heb aangesloten.
    En de Malaysk rom ga ik eens bekijken, was wel gecharmeerd van Hal9k, en ik verwacht dat hij binnenkort ook wel met Android 10 komt..

    Voor degenen die dit overwegen: het is echt best simpel. Even filmpje kijken welke schroeven je los moet halen, en voor de rest is het gewoon stekkertjes verbinden en priegelen met terugproppen.

    @JW: heb jij een foto van jouw achteruitrijcamera in de achterklep? Is het deze: https://nl.aliexpress.com/item/32850638182.html met Sony CCD? Waar boor je het gat daarvoor?
     
  13. Ok, ik heb te vroeg gejuicht: de radio ontvangst is bagger. In dit draadje (https://www.focusclub.nl/index.php?...-ontvangst-dual-fakra.110259/#post-1821729916) las ik dat de bruin/gele draad van de antenneversterker is (die moet ik dus op een 12 volt draad aansluiten), maar welke fakra stekker hoort daarbij? Ik heb twee zwarte.. eentje uit de (nu verwijderde) fcdim en eentje uit de audio unit zelf. Hoe weet ik welke naar welke antenne gaat?
     
  14. De functies van de Fakra connectoren in de Focus 3 zijn als volgt:


    FCDIM

    Fakra Blauw = GPS.
    Fakra Zwart = Antenne ingang.
    Fakra Roze = Antenne uitgang (naar Fakra Zwart op de ACM).
    Fakra Beige of Rosenberger HSD Groen = Achteruitrij camera.


    ACM

    Fakra Zwart = Antenne ingang (vanaf Fakra Roze op de FCDIM).
    Fakra Wit = 2e Antenne ingang (Deze zit in de achterruit (Hatchback) of achterste linker zijruit (Wagon)).


    Bij een aftermarket Android audiosysteem dien je de Zwarte Fakra connector te gebruiken die voorheen op de FCDIM was aangesloten.
     
  15. Geniaal! Fout gegokt dus.. dank je wel.

    Andere vraag: kun je het parkeercamerabeeld ook omdraaien, of moet die camera per se verticaal gemonteerd worden?
     
  16. Zijn er hier ook c-max eigenaren die een android hebben gemonteerd, zo ja welke heb je dan?
     
  17. Nee hoor. Stick erin en de rest gaat vanzelf. Pak melk kopen is moeilijker[emoji3]


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
  18. Maar wat kun je er mee ? Oftewel: wat is het voordeel ten opzichte van zoals het nu is ?
     
  19. Ik ben ook wel benieuwd...is het de moeite waard, heeft iemand een filmpje van hoe het er dan uit kan zien ?
     

  20. En zo vind je meer op YouTube.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
    Blackie vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina