1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Handleidingen FORScan MK4 - Compleet overzicht Pagina 1, Post 1

Discussie in 'Handleidingen Focus IV' gestart door Heusinkveldb, 24 apr 2020.

?

Zijn de beschrijvingen zinvol?

  1. Ja, super bedankt!

    100,0%
  2. Nee, je had je de moeite kunnen besparen!

    0 stem(men)
    0,0%
  1. Je bedoelt die Lincoln thema's enz. Ik vind er niet echt een mooie bij zitten.

    Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5000 met Tapatalk
     
  2. Ter info (eigenlijk voor de MK3, weet niet in hoeverre dit ook van toepassing is op de MK4). Ik had dankzij jouw handleiding het climate scherm aangezet op de vorige versies van Sync 3 3.4. Echter is dit niet voldoende om ook het climate scherm te krijgen op de laatste 3.4.21020, de veranderingen die nodig waren:

    Climate control repeater : naar DUAL
    Climate control type: naar AUTOMATIC

    Toen kwam het climate scherm weer tevoorschijn.
     
    Heusinkveldb vindt dit leuk.
  3. Interessant. Ik zelf heb hier geen last van gehad. Ik had het al aan staan en na de update naar 3.4.21020 werkte het nog steeds. Ik zal eens kijken wat er standaard bij mij staat voor die twee opties, anders voeg ik ze misschien wel toe aan de handleiding als extra punt om eventueel te controleren als je het niet werkend krijgt.
     
    VinRS vindt dit leuk.
  4. Is je forscan versie up to date?
     
  5. Heb nog 1 aanpassing moeten doen. Met de instellingen zoals hierboven kon ik Android Auto niet meer bedienen met het stuur (volgend/vorig nummer etc), ook verscheen Android Auto niet meer op de home pagina, daar bleef FM staan. Wat blijkt: De Climate control repeater moet niet op DUAL staan maar op SINGLE. Nu werkt alles weer naar behoren (en gek genoeg werkt de repeater ook gewoon nog steeds als dual). Ben benieuwd of ik nu tegen nog wat aan zal lopen.
     
    Heusinkveldb vindt dit leuk.
  6. Een vraag over: Traffic Sign Recognition (TSR) met weergave van twee borden.

    Ik heb de weergave van 2 borden werkend gekregen. Maar kan het kloppen dat als je 2 borden ziet, bijvoorbeeld 100 & 130kmh, dat hij maar 1 van de 2 laat zien ipv beide?
     
  7. Ja dat is correct, volgens mij zie je dan een onderbord afgebeeld in het snelheidsbord dat wordt weergegeven. Het tweede bord is voor b.v. inhaalverboden. In de handleiding kan je precies lezen wat er wordt weergegeven en hoe het werkt.
     
  8. Normaal laat hij beide zien. Eventueel met tijdvak eronder in de vorm van een witte balk.
    Maar als ik je goed begrijp heb je maar 1 bord die hij laat zien? Heb je ooit al eens twee borden op het display gehad? Zo niet, dan zijn de twee borden wel geactiveerd in je IPC maar nog niet in de IPMA.[​IMG]
    (In dit geval was ik het 120 bord al een afstand X geleden gepasseerd)
     
    Heusinkveldb vindt dit leuk.
  9. Zoals dit heb ik ook nog niet echt gezien. Wel het snelheidsbord en inhaalverbod tegelijkertijd. Dus het werkt wel. Bij mij wordt vaak de nieuwe snelheid die gelezen wordt van het bord, op plek één geplaats, dus de bestaande snelheidsweergave wordt dan overschreven. Nou moet ik ook toegeven dat ik nog niet veel verschillende variaties heb gehad op de weg kwam borden [emoji3]
     
  10. Bij mij geeft hij ook twee snelheden aan (af fabriek, ik heb niets gewijzigd). Maar zit wel vul eigenaardigheden.

    Als ik een bord passeer met 120 van 19-6 h en 100 van 6-19h. Daan weergeeft hij 130 en 100. Zelfs na 19:00 uur staat het streepje dan nog onder de 100.

    Als ik in de tussentijd een bord passeer die zegt 90 bij nat wegdek, dan pakt hij die op. En na einde 90 geeft hij alleen 130 weer.

    Ik kan de cruise control instellen op 'smart' en dan wijzigt hij de snelheid van de cruise control op basis van de verkeersborden. In mijn geval kan dat dus boetes opleveren :schater:
     
    Heusinkveldb vindt dit leuk.
  11. Dan wordt de snelheid uit je navigatie database weergegeven.
    Door in de IPMA de TSR op ‘cam only’ te zetten ipv ‘fusion’ ben je van dit euvel af. Dan wordt alleen weergegeven wat de IPMA ziet en wat de GPS denkt dat je mag rijden.
     
    Heusinkveldb vindt dit leuk.
  12. Hij laat inderdaad een snelheid zien, plus bijvoorbeeld inhaalverbod. Maar als ik langs 2 snelheidsborden rijdt van 100 en 130 met tijdstippen er onder dan laat hij maar 1 van de 2 zien, niet beide.

    Zoals hij het bij jou weergeeft doet hij dat niet bij mij. In ieder geval niet op de manier als ik de stappen in de handleiding volg. (Die overigens kraakhelder zijn, complimenten :-) )
     
    Heusinkveldb vindt dit leuk.
  13. Controleer even in de IPMA of je die op CAM ONLY hebt staan ipv FUSION.
     
  14. Hij staat op cam only, al fabriek af. Daar is niks aan veranderd.
     
  15. Dat is eigenaardig. Ik zal eens gaan zoeken naar de rede hierachter.
     
  16. Misschien effe hier rond rijden :)

     
    luchtbakker vindt dit leuk.
  17. Hallo allemaal. Ik heb een probleem. Ik heb vandaag met Forscan geprobeerd om automatisch vergrendelen op snelheid aan te zetten. Heb van alle modules inclusief central configuration main.

    De focus MK3 wil niet meer starten en heb al geprobeerd om de main module van een backup te herstellen. Helaas zonder resultaat. De auto geeft allerlei foutmeldingen van onderdelen waar ik niets aan heb veranderd.

    Kan iemand mij vertellen hoe ik alles herstel naar de waarden van de backup ?

    Alvast dank.
     
  18. zie onderstaand Youtube filmpje. Succes
     
  19. Dank. Het is gelukt. Hij loopt weer als een zonnetje. Maar ben wel meteen klaar met mijn Forscan avontuur :angry:
     

Deel Deze Pagina