1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe gaan jullie met het Corona virus om?

Discussie in 'Off-Topic' gestart door Patman, 19 mrt 2020.

  1. Liever vandaag dan morgen
     
  2. Ook als je weet dat ze nu onderzoek aan het doen zijn of dat middel wat je krijgt wellicht dodelijk kan zijn? En een ander middel niet?
     
  3. Geen probleem mee je hebt 10000 keer meer kans dat je in je auto omkomt.
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  4. Mijn wederhelft heeft de oproep gehad, natuurlijk vanwege de niertransplantatie die februari vorig jaar is geweest. De controles worden inmiddels hier in Enschede bij het MST gedaan, bij de oorspronkelijk behandelend nefroloog. Echter de oproep kwam van het Radboud UMC Nijmegen, terwijl daar de behandeling niet meer plaatsvind? Moet je perse naar Nijmegen heen voor een prikje terwijl als ik twee keer op mijn muil stuiter ik bij het MST ben hier in Enschede, waar ook geprikt word....naja, t’zal wel. Trouwens mijn eega krijgt het Moderna vaccin. Ik ben benieuwd
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  5. Maar daar kies je (ga ik vanuit) niet bewust zelf voor, de (misschien kans op dodelijke) prik van dit specifieke middel wel. Toch?

    Zou je dan niet liever een ander merk vaccinatie willen?

    Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben ook voor zo snel mogelijk vaccineren. ;)
     
  6. De kans op trombose is wat uit de praktijk blijkt 1:900000 dus dat risico wil ik wel nemen moet nu nog wachten tot eind van de maand dus de kans op corona is vele malen groter.
     
  7. 1 nulletje teveel ;) 1 : 90.000
     
  8. ik heb de eerste prik al gehad en dat was Moderna, dit is door de Nefrologie artsen als beste bevonden voor nierpatiënten.
    de kans dat je trombose krijgt van AZ is "maar" 1 op 90.000 en ik denk als je niet rookt, drinkt of een overgewicht hebt dat de kans op trombose heel klein is.
    @Patman Patrick, dodelijke prik :shock: kom op zeg, daar zit wel een verhaal achter hoor en jij hebt het al gehad dus ben je al (een deel) beschermd en ik denk niet dat het voor jou nadelig kan zijn.
    mijn schoonvader daarentegen, 76 jaar, zware roker en een conditie van niks en zit de hele dag.
    daar gaan we wel ff over nadenken of we die laten vaccineren met AZ

    @Hendrikje Hennie, alle getransplanteerden moeten bij hun nefroloog zijn in het zkh waar ze getransplanteerd zijn voor een vaccinatie.
    ook ik ben officieel aangesloten bij Dianet in Utrecht voor mijn thuis hemodialysen en moet daar dus ook de prik(ken) halen.
    en mijn huisarts is dichterbij en heeft de opdracht alle chronische patiënten in zijn praktijk te vaccineren. :confused:
    mij maakt het niet uit, ik rij wel ff een uurtje (sorry, laat me rijden ;)) voor een prik hoor, ik rij tenslotte ook een fijne auto :schater:
     
  9. Ik wil me niet laten vaccineren. Ik wacht wel af wat de bijwerkingen zijn op langere termijn. Daarna beslis ik wel wat ik doe.
    Zou dat betekenen dat ik dan minder mag cq vrijheden heb, dan is dat zo en accepteer ik dat.
     
    focusguy vindt dit leuk.
  10. Liever vandaag dan morgen.
     
  11. zover ik weet ligt hebben ze alles gecanceld van astra zenica. ook als je 2de spuit zou moeten krijgen is gecanceld.
    officieel is geen 1 vaccin tegen de corona goedgekeurd ivm je pas na aantal jaren de bijwerkingen pas echt weet.

    zelfde als dat Engeland doorgaat met astra zenica. ze zeggen dat de voordelen van de spuit belangrijker is dan de nadelen.
    elke land wil zo snel mogelijk de mensen de vaccin geven, zodat het niet meer door verspreid wordt.

    De gene die ik hoor 1ste spuit was ze wat ziek, 2de spuit was het iets meer last van. Toen in gezin 1tje corona positief was. Was de enige die vaccin had gehad, te ziek om uit bed te komen.
    Ondanks dat en alle andere verhalen, als ik na mei/juni oproep krijg ga ik wel gewoon doen.

    Heb zelf me twijfels of we deze zomer uberhaubt wel op vakantie kunnen gaan.
    Moet voor werk binnekort naar duitsland, op locatie moet ik een sneltest doen. Alleen nu gaan de regels 6april weer op de schop en zou ik 48uur van te voren een negatieve pcr test hebben. Alleen mag niet van ggd zijn want die geven geen formulier zodat je aan de politie kan laten zien dat je negatief bent.
    Dat is dinsdag de grote vraag hoe dit nu zit. Mijn geval ben ik een grensarbeider
     
  12. @gerardTDCI ik schrijf ook ‘“wellicht” dodelijk’ en die kans is er zeker. Het gaat niet alleen om mij. Je kan er trombose van krijgen, en ja daar zijn een aantal mensen aan overleden. Dus de kans is er dan toch? En ja, er zijn zoveel kansen op iets, maar daar kies je niet bewust voor. Nogmaals, ik laat me ook het liefst zo snel mogelijk inenten, maar als er bij een bepaald merk meer risico aan zit dan de ander, dan is het toch logisch dat mensen daar vragen bij hebben.

    Wat ik bedoel te zeggen is dat er wéér onduidelijkheid is en wéér worden de mensen in verwarring gebracht. Dat draagt niet bij aan een vlotte en duidelijke handeling van de vaccinaties.
     
  13. Zeker niet in V.K 1:900000
     
  14. Dit weekend vernomen dan de dochter van een goede vriendin op het werk corona heeft opgelopen, ze werkt in de rechtbank en moest meteen thuisblijven en op den duur laten testen, haar vriend werkt in de zorg en heeft al één inenting gehad van Pzifer, omdat zijn vriendin postief getest was liet hij zichzelf uiteraard ook maar weer testen en wat bleek had ook weer gewoon corona opgelopen, en ja hij moest de tweede pzifer spuit nog krijgen. Dus daar kan het aanliggen dat hij het alsnog op loopt. Maar nu heeft hij ook nog een collega die de tweede spuit pzifer al heeft gehad , wat wil nu het probleem die was schijnbaar dus ook in de buurt geweest van iemand die psoitief was voor Corona. Heeft hij zichzelf ook wederom laten testen, wat blijkt ook hij heeft wederom Corona met twee pzifer spuiten. Dus hoe goed zijn die vaccin's ? Ik denk dat hiervoor genoemde problematiek nog veel meer gehoord gaat worden de komende tijd!
     
  15. Met een vaccin is het niet uitgesloten dat je een ziekte oploopt, de kans dat je er (ernstig) ziek van wordt is wel veel kleiner omdat je lichaam al "getraind" is en antistoffen heeft aangemaakt. Niemand heeft gezegd dat als je gevaccineerd je niet besmet kunt raken. Precies hetzelfde als bij de griepprik.

    Verstuurd vanaf mijn SM-T970 met Tapatalk
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  16. Nou ja daar heb je een goede punt inderdaad, maargoed ik zelf ga iig geen vaccin halen, heb letterlijk nog nooit geen griep gehad, gewerkt met iemand die positief was en ik was na testen negatief. En sinds dat het gaande is werk ik in alle supermarkten met mensen die constant langs je af lopen enzo.
     
  17. nog nooit geen griep gehad.
    Dus altijd griep.
     
    Eric99 en Kees37 vinden dit leuk.
  18. Wat is dat nu weer voor een rare beredenering, als ik mensen vraag wat de griep is liggen ze in bed met spierpijn / koud/warm klachten. Nou heb dat nog nooit gehad dat ik meerdere dagen spierpijn / koud /warm of dat soort klachten structuur heb. Kan toch, heb gewone een goede afweer mechanisme. Wondjes op mijn hand door je zelf ergens tegenaan te stoten zijn ook altijd supersnel genezen.

    /ps : En dat ik de zin formuleer met dubbele contaminatie houd niet in dat jij er altijd griep van moet maken:schater:
     
  19. Dan heb je tot nu toe erg veel geluk gehad, ik hoop voor je dat het geluk je niet in de steek gaat laten.

    Verstuurd vanaf mijn SM-T970 met Tapatalk
     
  20. Toch is dat wat er staat en daar kan je niets aan veranderen :schater:
     

Deel Deze Pagina