1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

BLIS inbouwen in Focus MK4

Discussie in 'Handleidingen Focus IV' gestart door FocusSTL, 2 mrt 2021.

  1. En je ogen dicht [emoji23]
     
  2. [mention]Patman [/mention]
    Kan je dit topic verhuizen naar Handleidingen voor de MK4?
     
  3. Zoals het feit dat het Chinees leger geen Tesla wagens wilt op hun domein, bang van spionage :schater:
     
  4. @Patman zou jij dit willen doen a.u.b.?
     
  5. Done
     
  6. Gaaf project hoor! @FocusSTL
    Volgens de optielijst zou het ook op mijn Focus moeten zitten, maar de spiegels hebben het niet en heb ook de BLIS optie niet in de boordcomputer staan. (Overigens wel de wrong way toestand en groot licht assistent).
    Trekhaak ga ik ook nog naar kijken of ik dat de moeite vind. Wat heeft je dat gekost als ik vragen mag? Ben niet bekend met Brink verder.
     
  7. Ja was idd een leuk project. Nu staat ACC op het programma.

    BLIS heeft €350 euro gekost. Mijn trekhaak heeft €930 gekost. Dit is een brink haak met Ford kabelboom en trailer module.
     
    Pimpampet vindt dit leuk.
  8. CAN YOU SHARE THE PART NUMBERS?
     
  9. Vraagje, zonder de bumper los te halen, kan je aan de kabelboom in de kofferbak die naar buiten door de doorvoer gaat zien of je al de juiste kabelboom of eventueel al de BLIS/CT radars hebt?
     
  10. Als de rader er zit dan staat het eigenlijk al geactiveerd. Dan heb je de optie in de menu staan.
    Wat betreft achter zien. De beugels zullen er al zitten.
    Of ja het is onderdeel van beugel waar de bumper mee vastzit.

    In mijn geval was het 2x spiegelunits en 2x radar.
    Deurmodule is maar 1 type van dus functie zit er al op.
    Kabelboom ontbrak. Stekker ben ik ff kwijt of ik kabel via de doorvoerrubber van trekhaak heb gemaakt. Want trekhaak werd tegelijk gemonteerd.
    Aansluiten was makkelijk.
    Trekhaak CAN en achterruitcamera module CAN zitten opdezelfde can communicatie lijn. Hier de draden voor de radar CAN op aangesloten. Scheelt kabel door de auto te trekken zoals sommige hebben gedaan
     
  11. Zoals al gezegd, als ze erin zitten dan zijn ze ook geactiveerd.
    Als je BLIS naderhand wil inbouwen hoef je de achterbumper ook niet te demonteren (bij een station wagon). Ik heb ze er ook met gemonteerde bumper geïnstalleerd gekregen.
     
  12. @FocusSTL
    mits de kabelboom er zit. Of heb je die ook zonder bumper verwijderen gemonteerd.
    Zelf dacht ik dat bij mij het ontbrak en dat ik me eigen kabelboom heb gemaakt en geïnstalleerd.

    Heb zelf voor de hatchback hoe dan ook de bumper afgehaald niet alleen voor de trekhaak maar kon dan direct beter de radar monteren en vast zetten
     
  13. Ik heb voor de gehele installatie de achterbumper er niet af gehad. De kabelboom zat bij het kitje wat ik had gekocht, dus dat was een kwestie van aansluiten en kabelboom vastmaken aan het chassis.
     
  14. #35 PascalG, 11 jan 2024
    Laatst bewerkt: 11 jan 2024
    Hoe gaat dat installeren zonder de bumper los te halen dan? Kan je door een bepaald gat heen de module monteren? En is er wel een kans dat de kabelboom er wel al zit maar de module nog niet? Anders is het een kwestie van checken of de spiegels de juiste hoeveelheid aders heeft, spiegels en radar modules van onderdelenlijn plukken en dan programmeren.

    Mocht het relevant zijn: Ik heb keyless entry, elektrische spiegels met lampjes er onder (puddle lights) en semi-automatisch inparkeren (alleen zelf gas geven en schakelen).
     
  15. Haal even het hoekje aan de binnenkant bij de spiegel los, daar achter zit de stekker naar de spiegel als alle pennen aanwezig zijn kun je aannemen dat de bedrading in de spiegel aanwezig is, maar ga er maar vanuit dat het er niet zit.
    Je kunt ook het spiegelglas er even uit wippen dan kun je zien of er losse bedrading aanwezig is of niet. Is een 2 aderige draad met stekker

    op zich is er voldoende ruimte achter de zijkant van de bumper, daar waar de radar komt te zitten en zou je er van onderen af best bij kunnen komen ook voor kabel doorvoeren zou je de bumper niet hoeven te verwijderen. Het is maar net hoe gemakkelijk je het jezelf wil maken. Kijk er maar eens onder
     
    Edgar Focus, Heusinkveldb en PascalG vinden dit leuk.
  16. Zoals Paul al zei; je kan van onderaf bij de brackets komen waar de radar units in moeten. Is iets meer pielen, maar daarvoor weet je zeker dat je geen schade maakt aan de achterbumper bij het monteren/demonteren.

    De kans dat je een kabelboom hebt liggen voor je radar modules is 0,1%.
    Wel kan het zijn dat je op de stekker van de achterbumper al de pinnen hebt zitten voor de radar (+,-, 2x CANbus).
    Maar dan moet je even de bedrading schema’s nakijken voor de pin-out.

    Als je radarmodules koopt, moet je even je VIN in de asbuilt van de modules zetten en daarvoor moet je dan een nieuw profiel laden in Forscan. Dan zijn ze zichtbaar en kan je de VIN programmeren.
     
  17. Heb je voor mij een linkje naar de spiegel glaasjes en pigtail voor de BLIS led die je bij de stekker er bij in drukt? Ik heb blijkbaar BLIS sensoren en heb 10 aders in de stekker in de deur. Gezien het bij mij dus al erin zit verwacht ik dat het meeste programmeer werk al wel klaar is...
     
  18. Hoe weet je dat je Blis sensoren heb?
     
  19. denk dat hij in verwarring is met parkeer sensoren.
    BLIS gebruikt geen parkeersensor, maar een verborgen radar module achter de bumper aan weerskanten. Om te zien of je het hebt moet bumper eraf.

    Want als je radar module hebt dan zit de kabelboom er ook en dit houdt in dat de spiegels er ook zijn inc software.
    Deze radar module wordt nergens anders voor gebruikt dan voor BLIS.
     
    jaapd, FocusSTL en Edgar Focus vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina