1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Mijn C Max (is stiekem toch ook een focus) (update!)

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Edgar Focus, 13 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sinds een paar dagen eigenaar van een Ford Focus C-Max uit 2012 en mede dankzij dit actieve en behulpzame forum al weer een hoop ideeën voor aanpassingen, voornamelijk praktische zaken om mee te beginnen. Uiteraard heb ik mij netjes voorgesteld https://www.focusclub.nl/index.php?threads/even-voorstellen-c-max-2012.117774/ en is het een beetje dubbel om hier dezelfde foto's te posten.
    Ja leuk hoor allemaal, maar wat heb je dan voor ideetjes? Nou dit:

    1) Stock navigatie omdat android wel mooi is maar voor dit model wat lastig te vinden en als je het vind is het naar mijn mening veel te duur. Dus mijn huidige unit vervangen voor eentje met navigatie.
    2) Ander stuurwiel. Huidige stuur is behoorlijk aan vervanging toe. Liefst eentje met CC ingebouwd, heb nu wel de telefoon module rechts maar CC mis ik echt enorm.
    3) Andere verwarmings unit, dit is de meest simpele basis versie en ik zou daar wel een andere voor willen die net even wat luxer is. Digitaal ofzo.
    4) Lichtmetaal natuurlijk, wieldoppen kan eigenlijk echt niet.
    5) Ford logo op de kofferbak vervangen.
    6) PDC inbouwen, is al besteld bij Ali dus nog "even" wachten tot het binnen is.
    7) Middenarm steun inbouwen, met opbergvak het liefst.
    8) Misschien een subwoofer hoewel het standaard geluid niet slecht is, anders een speaker upgrade.
    9) Dorpelstrips
    10) DRL en mistlampen voor alhoewel mistlampen niet echt nodig zijn.
    11) Kleine plekjes wegwerken
    12) Een goede poets en was beurt op regelmatige basis

    Nou zo heb ik voorlopig wel wat te doen, als ik ergens aan ga beginnen zal ik dat ook hier posten zodat het een beetje bij elkaar blijft allemaal.
     
    Rykers vindt dit leuk.
  2. Leuke plannen!
    :thumbup:
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  3. Welkom! Had je niet liever een Titanium gehad? Dan had je punten 1, 3, 4, 6 en 7 kunnen afvinken.
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  4. eigenlijk wel maar soms heb je weinig keuze als je snel een auto nodig hebt. Heel verhaal, staat ook in mijn handtekening trouwens
     
  5. die had je gelijk wel mee kunnen bestellen bij Al;i ;)
     
  6. #6 Edgar Focus, 14 mrt 2021
    Laatst bewerkt: 14 mrt 2021
    Ja heb ik zojuist ook gedaan, zijn toch allemaal verschillende verkopers dus je krijgt het nooit in 1 pakket. Meteen ook kofferbak logo besteld. Now the waiting game begins.

    Update dus als volgt:
    1) Stock navigatie omdat android wel mooi is maar voor dit model wat lastig te vinden en als je het vind is het naar mijn mening veel te duur. Dus mijn huidige unit vervangen voor eentje met navigatie. Definitef geen android, heb nu een goede houder voor mijn telefoon en kan dan prima navigeren, twijfel of ik er uberhaupt een andere unit in ga bouwen.
    2) Ander stuurwiel. Huidige stuur is behoorlijk aan vervanging toe. Liefst eentje met CC ingebouwd, heb nu wel de telefoon module rechts maar CC mis ik echt enorm.
    3) Andere verwarmings unit, dit is de meest simpele basis versie en ik zou daar wel een andere voor willen die net even wat luxer is. Digitaal ofzo. Dit gaat hem dus niet worden.
    4) Lichtmetaal natuurlijk, wieldoppen kan eigenlijk echt niet. Veel te veel keuze, dat duurt nog even voordat ik kan besluiten.
    5) Ford logo op de kofferbak vervangen. Is inmiddels besteld
    6) PDC inbouwen, is al besteld bij Ali dus nog "even" wachten tot het binnen is. Besteld dus
    7) Middenarm steun inbouwen, met opbergvak het liefst. Is besteld
    8) Misschien een subwoofer hoewel het standaard geluid niet slecht is, anders een speaker upgrade. Vandaag eens even goed geluisterd maar eigenlijk is dat niet echt nodig, geluid is voor mij goed genoeg.
    9) Dorpelstrips Besteld, inclusief een bumperberschermstrip achter, daar zitten wat lichte krassen.
    10) DRL en mistlampen voor alhoewel mistlampen niet echt nodig zijn. Heb nog een DRL setj liggen, kijken of ik die kan monteren.
    11) Kleine plekjes wegwerken.
    12) Een goede poets en was beurt op regelmatige basis. Handmatig wassen is tot juni niet echt mogelijk dus het werd de wasstraat vandaag, helaas, sorry, het spijt mij maar hij moest even schoon.
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  7. Pff wat een verhaal, sterkte met alles regelen.
     
  8. Nog een tip voor punt 8. Om het wat beter te laten klinken kun je de binnenkant van je deuren voorzien van dempingsmatjes. Eventueel nog tweeters erbij plaatsen in de achterdeuren. Hebben meerdere forumleden al gedaan.
     
  9. #9 Edgar Focus, 15 mrt 2021
    Laatst bewerkt: 15 mrt 2021
    AH thanks, achterdeuren klinken sowieso tijdens het sluiten al enorm plastiekerig in vergelijking met de voor portieren dus dat gaat denk ik nog wel gebeuren. Misschien anders gewoon juiste maat 2 of 3 weg speakers monteren of anders inderdaad met een filter een tweeter er bij aansluiten.
    Maar geluid wordt wel even lange termijn wat op dit moment klinkt het behoorlijk goed. Helaas naast bovenstaande aanpassingen nog heel veel anders te doen.

    edit: de achterportieren hebben een tweeter rooster maar geen idee of daar wat in zit, moet ik nog even uitvogelen.
     
  10. #10 Edgar Focus, 16 mrt 2021
    Laatst bewerkt: 19 mrt 2021
    Vandaag de OMAC armsteun ontvangen, besteld via amazon. Er mist echter iets want hij bestaat uit 2 delen, de armsteun zelf en het wat in het bakje erachter gaat. Maar hoed die twee aan elkaar gemonteerd moeten worden ontbreekt volledig en de "beschrijving"
    die erbij zit is voor eentje die in de bekerhouders gaat. Doos doorzoeken en er zit gewoon een retour etiket in, hij is dus al een keer teruggestuurd, hoogstwaarschijnlijk om dezelfde reden. Dus deze gaat terug maar omdat het OMAC via Amazon is moet ik eerst wachten op hun antwoord. Ben benieuwd waar ze mee komen, als ze alsnog ontbrekende delen kunnen sturen en het zo word opgelost ben ik ook tevreden.

    EDIT ik ga hem terugsturen en refund vragen, weet nog niet of ik een andere ga bestellen.
     
  11. Hoor het veel van Amazon dat er vaak geretourde spullen 1 op 1 weer doorgestuurd worden. Ali is niet alles en zeker niet meer zo voordelig als voorheen, maar Amazon heb ik geen hoge pet van op als ik de ervaringen zo hoor...

    Groeten, Nick
    Focus C-Max 1.6 Trend 2004
     
  12. Wil je voor nieuwe velgen en banden gaan? Er staat genoeg op Marktplaats, je moet soms alleen ff geduld hebben voordat je iets leuks tegen komt binnen je budget. Ik heb 20 jaar geleden voor het laatst nieuwe banden laten monteren, sindsdien elke keer een set van Marktplaats af en de oude set weer verkocht en altijd weinig op toegelegd. Zowel winter als zomer banden.

    Groeten, Nick
    Focus C-Max 1.6 Trend 2004
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  13. @Crafter Amazon tot nu toe eigenlijk weinig issues mee gehad, dit is de eerste keer dat mij zoiets overkomt en ik heb er al veel, heel veel vandaan en ook geretourneerd. Kreeg het voorstel om de armsteun te houden met 15% korting of refund. Aangezien ik niets aan een armsteun heb waar ik niets mee kan zonder zelf allerlei lijmtruc uit te gaan halen ga ik voor een refund. Weet ook nog niet of ik een andere armsteun ga kopen.

    Vwb velgen/banden heb je gelijk in maar toch omdat ik vaak lang doe met mijn auto's hou ik het bij goede/mooie velgen en af en toe banden erom. Vind ik zelf mooier/prettiger. Alleen ik ben erachter dat ik nu zo goed als nieuwe winterbanden erom heb dus om dna lichtmetaal met banden is dan zonde. Wacht wel tot de banden aan vervanging toe gaan zijn.
     
  14. Vandaag wat carbon geplakt, staat wel mooi en beschermt de dorpels:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Komt er ook eentje op de bumper bij de kofferbak
     
  15. Klopt helemaal, maar ik rij eerst deze banden tot ze aan vervanging toe zijn en dan ga ik op zoek naar een set met lichtmetaal
     
  16. Laat ik deze onlangs ook aangeschaft hebben via Marktplaats [emoji16] echter voor een zeer aantrekkelijker bedrag. Staat genoeg op marktplaats, je moet vaak alleen geduld hebben.

    [​IMG]

    Afgelopen weekend maar eens de Monello toegepast.
    [​IMG]

    Carbon stickers zien er trouwens netjes uit!

    Groeten, Nick
    Focus C-Max 1.6 Trend 2004
     
  17. PDC is binnen uit China maar heb momenteel even hele andere prioriteiten, door de hele situatie (zie handtekening) heeft mijn zoon een zm poging gedaan voor de tweede keer ondanks alle hulp die hij na de eerste keer kreeg. auto dus even op laag pitje momenteel.
     
  18. Jemig, dat is heftig. Heel veel sterkte!!

    Groeten, Nick
    Focus C-Max 1.6 Trend 2004
     
  19. Das minder!

    Toch veel succes met deze wagen!
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina