1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus ST-Line luidsprekers voor doen het soms niet

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door focus06, 6 jan 2021.

  1. Geen geluid uit je voorspeakers is al helemaal niet handig.

    Wat doet de SOS knop eigenlijk? 112 bellen?

    En deze posts zijn volgens mij van 2020 en niet 2021, dus het was een update van een jaar geleden die het zou moeten oplossen. Wat het dus niet gedaan heeft als zoveel nog dezelfde problemen hebben.
     
  2. Bij uitval van voorspeakers kan het activeren van de SOS knop ervoor zorgen dat alles weer werkt. Wel binnen 6 seconden deactiveren door er nogmaals op te drukken.
     
  3. Yes deze tip heeft het inderdaad gefixt! Ik zat hier al 2 maanden naar te zoeken en vond het vandaag dus op dat Duitse MK4 forum en nu zegt iemand van focusclub het ook nog.

    Dit heeft het inderdaad gefixt. Zit al 2 maanden hiermee te stoeien. Ongelooflijk. Had vanmorgen dus Sync 3.4 erop gezet en dacht misschien is het hiermee verholpen maar nee. Toen vanavond toen ik klaar was met werken bij de auto weer geen geluid uit de voorspeakers. Dus die sos knop tip gedaan en jawel hoor als je binnen 2 seconden nogmaals drukt hoor je "noodoproep geannuleerd" en doen alle speakers het opeens als een zonnetje.

    Naja blij dat het eindelijk "opgelost" is. Hier kan ik wel mee leven. Nog steeds niet zoals het hoort te zijn, maar als het slechts twee keer een knop indrukken is om het op te lossen ben ik tevreden. Zolang deze tip het maar blijft doen dan.

    Dus nogmaals:

    OPLOSSING:

    INDIEN U GEEN GELUID HEEFT UIT DE (VOOR)SPEAKERS: DRUK OP DE SOS KNOP EN 2 SECONDE LATER NOGMAALS OM DE SOS OPROEP TE ANNULEREN.
     
    Gitzo vindt dit leuk.
  4. Dan lijkt het probleem in de telematica module te zitten en daar zijn software-updates voor.
     
  5. Hoe wat wie waar
     
  6. Dat je de module ook met forscan updaten?

     
  7. Volgens mij kan je alles met forcan updaten. Echter is de kans groot dat je modules bricked omdat je een onjuiste kabel hebt: alleen bij de betere en duurdere kabel(s) kan je updaten, een goedkope kabel staat de update mogelijkheid geloof ik zelfs uit.
    Dergelijke klusjes gewoon door de dealer laten doen dus!
     
  8. Welke module moet je precies laten updaten dan? En kan je hier gewoon om vragen of gaan ze dan ook bijdehand doen om verlichting, subwoofer, dashcam en zo de schuld te geven?
     
  9. Dashcam.... breek mij de bek niet open. Ik heb het 1e jaar van mijn auto ruim 4 maanden garagetijd gehad, en de eerste 9 maanden bleven ze mijn dashcam van echt alles de schuld geven. 1x een andere dealer bezocht en vrijwel alles was opgelost. Bleek problemen in de zekeringkast te zijn. De terugroepactie was niet goed uitgevoerd.

    Zelfs de issues met de speakers gaven ze de dashcam de schuld. Ik zou er dus niet snel naar luisteren.

    Wat betreft de module, ik zou het zelf ook na moeten gaan. Maar ik zou het updaten van modules zoals @BaasVanDeToko zegt overlaten aan een dealer. Zelf doen kan fout gaan en het herstellen van een gebrickte module is erg duur.

    Zelf heb ik een kabel dat forscan zelf ook adviseert op hun website, maar zelfs dan nog durf ik geen modules volledig te updaten.
     
  10. Ik heb mijn auto wel laten chippen, gaat deze update een probleem opleveren?
     
  11. Nee. De ECU werken ze niet bij, mits er een terugroepactie voor is, dan wel.
     
  12. Ze doen het nog steeds prima nu het niet meer koud is. Geen idee wanneer het voor het laatst was maar het was waarschijnlijk richting te 0 graden buiten dat ik er last van had en op de SOS knop moest drukken. Vraag me af of het in november weer terug zal komen.
     
  13. Dat was bij mij ook zo, al is het sinds november bij mij vanzelf opgelost. Vraag me niet hoe, maar het is uit zichzelf opgelost.

    Misschien dat de nieuwste sync versies dit hebben opgelost bij mij?
     
  14. Nu is het bekend dat bij kou, een accu sneller problemen kan geven. Misschien dat de kou toen de rede was...

    Greetz Emiel
     
  15. Ik had de problemen ook tijdens +20 graden, nog veel vaker dan alleen bij kou. Bij mij was het trouwens ook makkelijk te reproduceren. Je stapt de auto in en start en stopt hem, tussen de 5-45 minuten later kom je terug en ik had het probleem.

    Nu niet meer.
     
  16. Ik heb nog steeds nergens last van sinds de temperatuur ver boven het vriespunt is. Ook bij kleine ritjes en korte ritjes of wanneer ik kort/lang weg ben van de auto etc maakt niet uit. Het heeft echt 100% te maken met temperatuur. Ik verwacht dat het in oktober/november/december wel weer terug zal komen. Gelukkig weet ik nu eindelijk dat een simpele druk op de SOS knop het probleem oplost, dus ja maak me er niet heel druk om.
     
  17. Ik had ook verwacht dat afgelopen winter de problemen terug zouden komen, maar dat is niet meer gebeurd.

    Welke sync versie draai je trouwens? Ik update nu actief via cyanlabs telkens de nieuwste versie. Geen idee of het zin heeft gehad maar het lijkt bij mij de oplossing te zijn geweest.
     
  18. Geen idee maar ik heb het wel een keer via usb geupdate maar het hielp niks. Het probleem zit in die SOS module en heeft niet te maken met de sync versie.
     
  19. Ik heb vanaf dag 1 geen update gehad op mijn SOS module. Of nouja, Forscan zegt dat er nog steeds de zelfde firmware in zit.
    Wel heb ik altijd via cyanlabs de nieuwste sync versie geïnstalleerd. Misschien toeval, maar in mijn geval leek het wel te helpen.
     

Deel Deze Pagina