1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ford Focus Wagon 2014

Discussie in 'Mijn Ford' gestart door Joost van der Meij, 12 feb 2021.

  1. Goedemorgen,

    Ben op zoek gegaan naar een nieuwe, grotere auto omdat ik voor mijn hobby's meer ruimte nodig heb dan dat ik in mijn Volkswagen Polo uit 2010 heb.

    Momenteel heb ik een prachtige Ford Focus uit 2014 op het oog. Het betreft een benzine 1.5 Titanium met 182pk met 89dkm op de teller. Het is een auto die in november 2020 geïmporteerd is uit Deutschland en nog op z'n eerste baasje staat te wachten. Nou hoop ik dat natuurlijk te worden, maar niet voordat ik meer weet van deze auto en haar zwakke plekken weet en leer kennen. Ik ben al ruim een week aan het lezen over deze auto en ik kom aardig wat spookverhalen tegen.

    Zo lees ik dat er over de DCT (Powersh1t) eigenlijk vrij weinig goeds te vertellen valt. Nou betreft 'mijn' auto een handgeschakelde 6 bak, dus ik gok en hoop dat er op het gebied van transmissie niet al te veel gekkigheid aan de hand is met dit type Focus. Ook lees ik wat over de kvs retourslang, hoewel dat volgens mij weer gaat over de MK3.1 variant en volgens mij is de auto die ik op het oog heb een MK3.2 variant. Maar, correct me if i'm wrong.

    Zijn er naar jullie weten nog meer zwakke plekken of echte punten van aandacht bij deze auto? Ik ga de auto morgenochtend even bekijken en hopelijk ook even een stukje proefrijden. Ik zal mijn bevindingen dan met jullie delen maar het zou erg fijn zijn als ik goed beslagen ten ijs kom en al wat meer inside informatie heb over deze auto!

    Ben benieuwd!

    Groet, Joost
     
  2. Misschien heb je hier wat aan.
     
  3. Dank voor je bericht. Interessant topic. Het lijkt alleen voor te komen bij de automaten gekoppeld aan de 1.5 motoren?

    Wel heel bijzonder, zo'n extreem defect in zo'n 'jonge' motor. Ik lees toch veel meer verhalen op internet van Ford motoren die zeer, zeer vroeg in de soep lopen en de 100dkm niet halen. Maar ja, je leest natuurlijk alleen de slechte verhalen op internet...Ford Focus is dacht ik de meest verkochte auto ter wereld. Dus er rijden er vast miljoenen rond zonder problemen!
     
  4. Ikzelf rijd de 1.5 ecoboost 182 pk uit 2015. Dit is de 6 bak handgeschakeld. Deze auto is ook geïmporteerd uit Duitsland en rijd er nu een dik jaar in zonder problemen. Wat ik weet van de Ford motoren is dat ze op tijd onderhoud nodig hebben en de juiste vloeistoffen. Zwakke punten heb ik nog niet kunnen ontdekken al zullen ze er ongetwijfeld zijn.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
     
  5. Vandaag een proefrit gehad van zeker 45 minuten. Alles goed getest en alles werkt naar behoren. Geen gekke dingen. Enige wat me opviel was dat er op scharnieren en scharnierpunten heel taai vet gespoten zat, leek wel een soort tectyl wat er op zat.

    Ik had gedacht dat ie groter was qua laadruimte, gezien ik de focus echt nodig hebben voor z'n ruimte. Ook het verbruik viel me ietwat tegen met de 1.5. In de stad reed ik gemiddeld 1 op 10 en op de snelweg 1 op 14-15 , en ik heb echt helemaal geen sportieve rijstijl ofzo.

    Volgende week weer in conclaaf over de prijs. Voor nu maar even een paar nachtjes erover slapen.
     
  6. Mag ik vragen waar je hem te koop hem zien staan, welke dealer?
     
  7. Niet bij een dealer, bij een autohandelaar in Wapenveld.
     
  8. Vanwaar je vraag Kees ?
     
  9. Dat is een gevoelskwestie, ik zou zo'n auto nooit bij een autohandelaar kopen.

    Even een opmerking over het verbruik, dat kun je natuurlijk nooit meten in een ritje van 45 minuten. Dat gemiddelde gaat natuurlijk over een langere tijd gemeten. en het is winter dus het verbruik is nu zo wie zo wat hoger.
     
  10. Wat zijn jouw argumenten om een dergelijke auto niet bij een handelaar te kopen maar enkel bij een dealer?
     
  11. Een merkdealer zal minder risico willen lopen met een auto.
     
  12. Dit dus
    Zelf 2x een import gehad maar wel bij een merkdealer gekocht
    En zo als ik als zei: het is een gevoelskwestie


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     

Deel Deze Pagina