1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Handleidingen FORScan MK4 - Compleet overzicht Pagina 1, Post 1

Discussie in 'Handleidingen Focus IV' gestart door Heusinkveldb, 24 apr 2020.

?

Zijn de beschrijvingen zinvol?

  1. Ja, super bedankt!

    100,0%
  2. Nee, je had je de moeite kunnen besparen!

    0 stem(men)
    0,0%
  1. Vraagje instelling knop adaptive cruisecontrol: onze MK4 heeft adaptive cruisecontroll, werkt erg prettig waarbij je met de knop met de auto en drie streepjes eronder de afstand tot de voorligger kunt instellen. Dit werkt als volgt: 1 x drukken zie je de huidige instelling, nog een keer vaker drukken verander je de instelling. Maar(...) bij onze Fiesta MK8 die ook adaptive cruisecontrol heeft werkt dit anders: als je dan namelijk 1 x de knop indrukt verandert direct de instelling ipv dat je eerst nog kunt zien waar ie op staat, en juist dat laatste vind ik wel erg prettig.
    Weet iemand of dit mbv Forscan is aan te passen?
     
  2. Zo. Vandaag kwam de elm327 USB kabel binnen van autowolf met canbus switch. Aangesloten op de Windows surface met win10. Apparaat ziet m. Drivers geïnstalleerd zegt ie onder apparaat beheer. Hoefde ik niets voor te doen. Obd in de cmax. Forscan opstarten. Contact aan. Groen lichtje brandt in Forscan. Connected to vehicle.

    Maar dan connectie maken om uit te lezen. Nope. Cannot connect. Alle settings in Forscan geprobeerd. Baudrate, auto speed, auto connect aan/uit. Nada noppes. Zou het iets met surface zijn?
     
  3. Heb je de zelfde com poort geselecteerd . bijv com 5. En je moet extended license van forscan hebben anders kun je niks veranderen. Dit moet je eerst aan maken voor dat je hem aan sluit op de auto. Verder eerst laptop of tablet aansluiten in de auto forscan openen en dan auto op contact en forscan laten lezen. Volg goed de meldingen op het scherm.
     
  4. Weet niet of het is aan te passen maar op forscan forum lijkt het alsof er meerdere zijn met dit probleem
    https://forscan.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=10941&p=42937&hilit=windows+surface#p42937
     
    Michel van B. vindt dit leuk.
  5. @rfocus Ik heb de extended license. Hij is dus wel connected..... Dat zie je linksonder eerste blokje is groen, connected to VEHICLE. Het blokje daarnaast blijft dus rood. Melding volgt cannot connect.
    Zit ook maar 1 USB poort op die surface dus wisselen kan ook niet. Leuk ding hoor, maar t is t net niet.
    Ik zal morgen die specifieke volgorde aanhouden en weer proberen....
     
  6. de MS/HS switch al een keer omgezet, Forscan wil graag als eerste device de PCM zien om zo de auto te kunnen herkennen.
     
  7. Yes @pd3jcw ook dat al geprobeerd. Heel vreemd. Hij ziet de elm327 gewoon. Dat heeft ie ook aan. Alleen uitlezen ho maar.
     
  8. #388 Michel van B., 27 sep 2020
    Laatst bewerkt: 27 sep 2020
    Update: ik kwam er toch in door eerst Focccus te starten en verbinden. Dat ging. Toen afgesloten en Forscan gestart. Toen verbinding.
    Tot zover ok.
    Ik wil de autolock functie aanzetten maar zie bij IPC een paar varianten staan.

    IPC as built,
    IPC odo,
    IPC (Back up).

    Waar pas ik nu de autolock functie in aan. Handleiding gevolgd en die zegt de IPC zonder as built... Maar is dat dan de IPC waar back up achter staat? Er staat dus geen "kale" IPC zonder iets er achter.
     
  9. Goedenavond!

    sinds kort brand mijn dagrijverlichting niet meer als de schakelaar op uit staat. Als hij op automatisch staat wel. Weet iemand welke instelling ik hier voor moet bekijken en in welke module ik daarvoor moet zijn?
     
  10. Dat is raar, autolock moet je idd aanzetten in ipc (zonder toevoegingen). Verschijnt deze misschien wel als je nog n keer opnieuw verbindt?
     
  11. Ik heb deze ELM327 welke ik succesvol heb gebruikt voor diverse aanpassingen aan mijn (nu ex) Grand C-max uit 2012 in combinatie met Forscan.

    Heeft iemand ervaring, of enig idee, of deze ook werkt met de Focus mk4?

    Ben nog niet in de gelegenheid geweest om het zelf te testen, maar als iemand al weet dat het niet werkt hoef ik het ook niet te proberen.[​IMG]

    Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk
     
    rborst vindt dit leuk.
  12. @Stephan1971 werkt bij mij prima met een Cmax uit 2013... was wel even aanklooien (zie eerdere posts), maar nu werkt t wel. Zou gewoon moeten werken met een MK4 Focus (FoCCCus dan niet maar Forscan wel).
     
  13. Hij werkte bij mij ook prima op mijn Grand C-max uit 2012. Aangezien ik nu een nieuwe Focus MK4 heb ben ik benieuwd of hij daar ook zonder problemen op werkt. Ik heb nog geen tijd gehad om het zelf te testen dus ben even benieuwd of iemand deze ELM327 heeft en deze al succesvol heeft gebruikt in combinatie met een Focus MK4.
     
  14. Werkte bij mij niet helemaal vlekkeloos. Niet alle modules werden gevonden, ik had een profiel van iemand anders nodig zodat ik zaken aan kon passen. Ik heb nu een Tunnelrat gekocht... werkt perfect!


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
    Stephan1971 vindt dit leuk.
  15. Oke, dank je. Even kijken dan of ik meteen voor de Tunnelrat ga of dat ik het eerst even een keer probeer om de auto uit te lezen om te zien of ik alle modules kan vinden. Zal dan bij mij waarschijnlijk ook niet het geval gaan zijn.
     
  16. Werkt niet goed bij moderne Ford’s . Ik heb nu tunnelrat. En deze werkt perfect. Met moderne Ford’s.
     
  17. Rheida,

    kijk even in de handleiding van "DRL alleen mistlampen" https://drive.google.com/file/d/1qmCqRR3GBEC4yXxGOwG3UDkA5yAB6ETO/view
    Stap 12, 16 en 20. Left and Right Front DRL lamp Usage.
    In stap 20 kan je zien wat de default waarde is.
    Moet dus zijn "Fixed DRL and Position" Dan moeten ze op stand uit ook branden. Of heb je wellicht de menu optie in de IPC aangezet?
     
  18. Ik heb inderdaad de menu optie in IPC aangezet. Deze heb ik nu weer uitgezet maar dat heeft er niet voor gezorgd dat de dagrijverlichting nu weer brand in de stand uit....
     
  19. Ja dat is een bug. Er worden dan ook andere waardes aangepast als je het via het menu in IPC uit zet. Weet zo niet welke maar ik alles terug gezet naar fabrieksinstellingen. Dus as-build restore gedaan. Daarna de opties die ik aangepast wou hebben weer doorgevoerd. Ik laad vaak opnieuw de as-build waardes als ik heb lopen "experimenteren"

    Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5000 met Tapatalk
     
  20. #400 Rheida, 8 okt 2020
    Laatst bewerkt: 8 okt 2020
    Veranderd hij dan waardes in de IPC of in de BodyCM? Ik denk in de IPC omdat ik daar dat menu aan gezet heb toch?
     

Deel Deze Pagina