1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Aanschaf polijstmachine

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door jason101, 18 jun 2013.

  1. Even een oud draadje boven halen. Heeft iemand ervaring met de da polisher van maguiars? Ik heb best wat swirls in de lak en wil dit op den duur aan pakken(na de steenslag herstel). Maar heb niet de behoefte alles met de hand te doen. Als ik hier in de buurt zo eens rond kijk is een detail bedrijf bijna net zo duur als een machine met pads en iets van een oude motorkap om op te oefenen. Heb al veel instructie video’s bekeken maar oefenen kan geen kwaad. Tevens kan ik dan de auto’s van men vader en moeder ook mooi mee pakken.
     
  2. Kijk eens bij Carclean.nl of op hun forum.
    Daar is genoeg te lezen.
    Zelf heb ik jaren geleden een DAP 500 gekocht.
    Nog altijd veel plezier van.
     
  3. precies, die DAP 500 heb ik ook.
    ook kun je bij Carclean een workshop volgen, dat is leuk en daar heb je echt wat aan @Lucas17
     
  4. In geval van de meguiars zou ik verder kijken naar een goedkoper alternatief. Zoals aangegeven is de DAP serie van carclean een erg leuk alternatief dat minstens zo goed en waarschijnlijk beter werkt. In het geval van meguiars betaal je toch echt vooral voor de naam.

    mag zelf ook gaan kijken voor een nieuwe, heb m’n DAP900 laten vallen :whistle::censored: en u doet ie het niet meer ( van binnen vanalles afgebroken ) heb nog een DAP pro liggen, maar daar poets ik toch niet zo graag mee. Maar aangezien ik nog maar zelden met een polijst machine aan de haal ga twijfel ik enorm aan wat ik uit wil geven. En of ik niet gewoon de pro moet gebruiken.

    maar verdiep je eens in de materie op het carclean forum! En laat eens weten wat het is geworden :D
     
  5. Ik zal daar eens kijken. Bedankt voor de tip
     
  6. Ik heb via Carclean recent de DAP EVO aangeschaft.
    Ik vind het een hele fijne machine. Ik heb verder geen ervaring met andere merken maar het ding doet goed wat ie doen moet.
    Er is ook een EVO plus met een grotere uitslag maar die zou ik zelf skippen. Daar kan namelijk geen kleinere backing plate op omdat je dan onbalans krijgt.
    Anyway, succes:mrgreen:
     
  7. Kunt ook eens kijken naar een krauss
    Niet kapot te krijgen , dit in tegenstelling tot die dap machines.
    Kapotte schakelaars , kabelbreuken komt redelijk vaak voor bij de oudere modellen , geen idee hoe het nu is bij versie 3 want het is voor mij al een reden om geen dap te kopen , kwalitatief wat minder wat je dus ook in de prijs ziet.
    Ik heb hier een 8mm en 21mm uitslag en binnenkort komt daar een flex bij met 15mm uitslag.

    Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  8. Ik ben me er ook eens voor aan het oriënteren. Wat is nu bijvoorbeeld het verschil (voordelen/nadelen) van een 8 mm uitslag t.o.v. een 15 mm uitslag? En welke polijstmiddelen/pads? Je hebt veel verschillende merken, maar dan ook nog eens verschillende grofheden met pads en middelen. Wat gebruik je nu in combinatie met wat, en vooral, wannéér gebruik je wat?
     
  9. Ben ook aan het denken om een polijst machine aan te schaffen. Momenteel doe ik de auto wassen en dan met de hand in de wax zetten. Wil gewoon een machine waarmee ik de auto makkelijk in de wax kan zetten ipv met de hand. Hoeft geen dure machine te zijn en eentje wat makkelijk te gebruiken is zonder dat je de lak/auto beschadigd.
     
  10. Dan zou je een DAP 500 aan kunnen schaffen.
    Die zijn niet zo duur meer en eventueel kun je je auto daar ook mee polijsten als je daar behoefte aan hebt.
    Even de site van Carclean checken:cool:.
    Succes
     
  11. als je nog 3 weekjes geduld hebt dan komt CC weer met de 'end of summer deals'
    meestal hebben ze dan wel een mooie DAP 500 of 900 met een starterskit voor een nette prijs.
     
  12. Dan wacht ik nog 3 weekjes af. Wat betreft de pads denk ik aan de blauwe of rode pads. Heb 2 wax soorten eentje van meguairs en eentje van collinite.
     
  13. Als je er alleen mee wilt waxen gewoon gaan voor de zachtste pads. Dat zal voor de meeste merken de finishing pads betreffen.

    En wat Gerard al aangaf, er komt een actie aan:thumbup:
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  14. zie een dap van 1000 watt erbij staan, alleen voor de normale prijs kan dat? Word die korting er die dag zelf bijgezet?
     
  15. Als je er alleen wax mee wilt aanbrengen is een 500 watt meer dan voldoende. Wax aanbrengen is niet schurend, je doet dit met de zachtste pad op (vaak) de zachtste stand. Wel is het mooier en beter voor de hechting van de wax om de auto eerst twee stappen te polijsten, dan is zo'n 1000 watt af en toe wel fijn
     
  16. er komt een set met polijstpads in de aanbieding, maar 30 stuks beschikbaar dus je zal er snel bij moeten zijn denk ik.
    hier een stukje uit de mail die ik kreeg van CC
    [​IMG]
    Polishing Power
    DAP EVO 8mm D/A 1000 Watt met Buff & Shine Uro-Cell polijstpads.
    Blue Cutting, Orange Polishing en Red Finishing.

    Van € 218 voor € 175
    Maximaal 30 sets beschikbaar! op=op!

    Tip: combineer deze aanbieding met de Monello Raffini Polish Pack dagaanbieding!
    [​IMG]
    DAP EVO Mini 12mm D/A 550 Watt met Gyeon Q²M Eccentric polijstpads (2-packs).
    Purple Heavy Cut, Red Cut, Blue Polishing, White Finishing.

    Van € 207 voor € 165
    Maximaal 30 sets beschikbaar! op=op!
    [​IMG]
    Monello
    Raffini Polish Pack bestaande uit Veloce Premium Compound, Mezzo Premium Polish en Finale Finishing Polish in 500 ml flessen.

    Van € 65 voor € 45
     
  17. reks vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina