1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 3 fase 2 Focus Wagon ST line 182 limited edition- verkocht

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Chris van S., 28 jul 2017.

  1. Ziet er netjes uit ik hou het voorlopig even op een dressing. Degene bij de voorruit scheurde trouwens deze welke je gefotografeerd hebt niet.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
     
  2. @rfknol zie je bericht nu pas. De zwarte lijsten (B en C stijl) kan je zeker polijsten. Met zachte pad en fijn polijstmiddel kom je heel ver. Heb uiteraard wel de rubbers afgeplakt. 90% van alle (was) krasjes heb ik op deze manier verwijderd. Aangezien de lijsten aardig krasgevoelig zijn vind ik het ruim voldoende. Immers de krasjes zullen binnen de kortste keren weer terug komen

    @2015focus wederom late reactie. Maar even foto gemaakt van mijn A-stijl kappen. Inmiddels zijn ze vies maar door het vuil heen zie je de coating zitten.

    [​IMG]2019-03-06_01-07-33 by Chris, on Flickr
     
  3. Ik heb ook een Magnetic en gebruik voor de raamrubbers, die kappen op de A-stijl en de zwarte dakrails Black Max van Surf City.
    Zelfs als je die delen hebt geraakt met Wax (wit uitgeslagen) kun je dat spul er zo overheen aanbrengen en het is weer erg mooi zwart.
    Erg weinig van nodig en de standtijd is ook goed.
    Ben geen detailer maar hou wel van een schone en nette auto. Ik vind die Black Max dus wel een aanrader:mrgreen:
     
  4. Wat jouw ervaring kwa standtijd van black max @Jackie D Altijd prettig als er gemakkelijke producten zijn.
    Heb zelf de Surf City Barrier Reef paste wax. Heerlijke en de meest gemakkelijke wax die ik ken.

    Als je per ongeluk de kunstof delen hebt geraakt tijdens het waxen kan je de wax ook bijv weghalen met een potlood gum.

    Enige verschil met Black max en Carpro D-lux is dat Black max een dressing is wat altijd wat gemakkelijker aan te brengen is. D-lux is een coating wat een stuk meer aandacht vraagt om aan te brengen.
    Ik heb al diverse dressings geprobeerd. Ondanks goed ontvetten vooraf blijven dressings vaak hooguit 1 a 2 maanden zitten. Daarom ben ik overgestapt naar een coating.
     
    Jackie D vindt dit leuk.
  5. Potlood gum, dat zal ik ook eens proberen, thanks voor de tip:mrgreen::thumbup:.

    Die Barrier Reef heb ik ook maar dan in Spray wax en werkt inderdaad erg prettig. De spayer is wel wat minder dus eerst aanbrengen op een applicator of doek werkt beter. Je hebt zo weer delen onder de wax zitten waar je dat juist niet wil met die sprayer:schater:.

    Standtijd van die Black max is op de harde delen zoals dakdragers en die kappen op de A-stijl zeker een paar maand. Rubbers wel wat korter maar tegen die tijd heb ik allang de auto weer aangepakt.
    Ik vind het poetsen een prettige bezigheid dus meestal wacht ik niet zo lang.
     
    Chris van S. vindt dit leuk.
  6. En zo is het maar net ;)
     
  7. Zo te zien een jaar lang geen update geplaatst over mijn ST line 182pk. Maargoed... er was niks te melden want de 182pk heeft het zeer zeer goed gedaan.

    Maar hij staat te koop. Helaas! Een nieuwe baan met bijbehorende grote auto heeft mij doen kiezen om de Focus te verkopen. Erg jammer want deze Focus heb ik zeer zorgvuldig bereden met als doel nog zeker een jaar of 3 te genieten van de 182pk met alcantara bekleding. Maar er komt vast een nieuw baasje.

    Hieronder de link waar mijn Focus te koop staat.

    https://www.kooiman.nl/occasions-kopen/24095818-ford-focus-wagon-1-5-182-pk-st-line-182
     
  8. Logische reden. Had hetzelfde gedaan in jouw situatie........denk ik...
    Maar wat een mooi ding. Die zijn ze vast zo kwijt

    Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
     
  9. daar had ik nog wel 3x over nagedacht om deze Focus te laten gaan voor een leasebak.
    en zolang je er niet privé mee rijd, kost die leasebak je ook niks.
     
  10. Pfff
    Als ik toch eens rijk was en niet zo knap.
    Ik hou niet van wagons, maar dit is wel een hele mooie.
     
    Thieske en gerardTDCI vinden dit leuk.
  11. hoe noemen ze dat?
    verstand komt met de jaren :schater:
     
    Patman, 2015focus en Rykers vinden dit leuk.
  12. Wat een prachtig ding! Zonde dat ie weg gaat maar ik snap het wel. Zie zoiets wel zitten, maar ruim 10k bijleggen tov mijn Focus vind ik het niet waard. Maar hij is wel snel weg denk ik!
     
  13. #133 pd3jcw, 2 aug 2020
    Laatst bewerkt: 2 aug 2020
    en waarom dan geen kleine lease auto? ik had deze Focus niet zomaar weg gedaan...
    Maar daar zal je best over nagedacht hebben waarschijnlijk!
     
  14. Dank heren voor de reactie's.

    Uiteraard heb ik er 10.000x over nagedacht of ik deze 182pk weg zou doen. Of toch zou houden. Mijn doel was dat ik deze auto een paar jaar langer zou rijden. De uitvoering en motor is immers helemaal mijn smaak. Al voor de aflevering heb ik de auto met de hand gewassen. Altijd heeft de auto in mooie waxen gestaan. En jaarlijks heb ik de lak heel heel heel fijn gepolijst. Toen ik mijn garage nog had stond hij binnen en later altijd op onze oprit. Bij de supermarkten heeft de auto altijd achteraan gestaan. Ik heb er in elk geen enkel deukje uit hoeven te halen. Onderhouds technisch hoeft er aan deze auto niks gedaan te worden. Althans volgens schema.. ;)
    Ofwel deze auto is meer dan gekoestert. Dat is de reden dat ik mijn auto aan kan bieden via mij ex werkgever die een zeer goede naam heeft in de regio.

    De reden dat ik de 182pk toch laat gaan is dat ik zakelijk een hele fijne Skoda Superb ga rijden. Uiteraard niet het kaliber van de Focus. Maar voor auto vd zaak echt smerig goed. De ruimte is uiteraard ook erg handig met onze kleine man.

    Dus rationeel gezien is de switch een logische keuze. Emotioneel vanzelfsprekend niet! Toch heeft de rationele kant gewonnen, helaas.

    Na bijna 10 jaar bij een paar autobedrijven te hebben gewerkt ga ik wat anders doen. Ik ga morgen (3 augustus) beginnen bij een bedrijf die BPM taxatie verzorgd voor import auto's. Ik wordt buitendienst taxateur dus zal veel kilometers maken om op locatie auto's te taxeren. Echt een onwijs leuke job waar ik heel veel zin in heb.
     
    AlexKooijman en Waus26 vinden dit leuk.
  15. tsja een Skoda SuperB voor de deur.....daar wil je ook wel privé mee rijden, ik snap de rationele keuze dan wel.

    wat een leuke baan Chris, veel succes en plezier in je nieuwe baan :thumbup:
     
    Chris van S. vindt dit leuk.
  16. Kan hij je bij je volgende import helpen haha

    ONTOPIC: Na je bericht snap ik zeer goed waarom je dit doet. Nu moet je de auto ook voor je werk gebruiken, en veel ook. zou zonde zijn als je dat met je eigen auto zou moeten doen..
     
    Chris van S. en gerardTDCI vinden dit leuk.
  17. Hij kan de Skoda ook alleen zakelijk rijden en kilometeradministratie bijhouden en bij de belastingdienst aangeven dat hij de auto niet privé rijdt. Dan had de Focus kunnen blijven.
    Alleen daar heeft hij niet voor gekozen. Keuzes keuzes keuzes
     
    Chris van S., focusguy en gerardTDCI vinden dit leuk.
  18. Goed nieuws; de Focus is vanmorgen verkocht naar een nieuwe liefhebber in Zierikzee. Is bijzonder snel gegaan.
    Dus ik kan niet meer terug.




    Ow jazeker! Ik kan zeker helpen bij het importeren van de auto :)

    Ik ga rond de 40 a 50.000km per jaar rijden met de Skoda. Dat wilde ik zeker niet met de 182pk Focus doen. Sterker nog bij mijn vorige functie heb ik ook met een Corsa gereden welke ik niet bijtelde. Waardoor ik veel kilometers niet op de Focus hoefde te trappen. Daardoor weet ik uit ervaring hoe het is om een km administratie bij te houden... vind ik zelf niet zo grappig. Ook al heb je digitale hulpmiddelen om het je te vergemakkelijken. Het blijft een taak naast het autorijden. Ik wilde er daarom vanaf.
    De hoeveelheid ritten die ik nu ga rijden is aanzienlijk meer, en gaat kris kras door het land heen. De kans dat je een sluitende administratie gaat hebben slinkt daarmee net zo hard. Een klein stukje om kan al worden aangemerkt als prive rit als mijn admin wordt gecontroleerd. De verantwoordelijkheid dat ik een sluitende admin. hebt ligt bij mij als bestuurder, en dat wil ik niet.

    Dus het rijden met de Skoda Superb bevalt mij, ook prive, echt subliem. Heel ander kaliber, maar heb een mooie Focus gereden. Kwa coolheid ga ik een flinke stap achteruit. Maar op vele vlakken ook vooruit met deze keuze. In de toekomst ga ik heus wel weer een stap voorwaards maken kwa coolheid. ;)
     
    M.Blaak vindt dit leuk.
  19. Wow, dat is erg snel inderdaad! Had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat ie erg lang zou staan met die specs..

    Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
     
  20. Dat is lekker vlot. Daar heeft de nieuwe eigenaar een prachtige auto aan!
     

Deel Deze Pagina