1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

How To : Ford Sync2 F10 2022 navigatie kaart maken *UPDATE! 16-11-2022

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door Magure, 12 dec 2018.


  1. Ik denk dat het probleem in de key bestand zit, waarschijnlijk krijg je bij het generen van het bestand heel snel een foutmelding te zien. Dit komt door een SSL bestand. Oplossing hiervoor is beschreven maar werkt niet altijd helaas :( misschien dat een ander lid hier een bestand kan maken. Sinds ik hier een nieuwe laptop heb kan ik geen goed key bestanden meer maken.
     
  2. Het is ondertussen gelukt met ford activator ging het niet.
    Met die sd app ook niet een andere app geïnstalleerd op android en dan was de serial nulmer anders en nu werkt het dank u voor de hulp
     
    Magure vindt dit leuk.
  3. Hoe heb je het serienummer van je SD kaart gevonden? ik heb SD insight gebruikt en toen vond ik het juiste nummer
     
  4. Dag forum-leden!
    Mede dankzij de aankooptips sinds kort de eigenaar van een Ford Focus Wagon uit 2015. Wat een comfortabele auto! Heel blij mee :-)

    De instructies op deze pagina gevolgd en de update van 4.32 naar 3.10 (wel verwarrend die versienummering :weird:) in een half uurtje probleemloos uitgevoerd. USB stick in de auto, starten (en de auto start/stop functie voor de zekerheid maar uitgezet, de instructies volgen en na een paar keer automatisch herstarten van de SYNC 2 was ie geupgrade.
    Complimenten :clap: voor de starter van het topic!

    Nu de navigatie nog bijwerken... er zit nu versie F4 in en ik ben nu F8 aan het binnenhalen. De link naar de Nuance bestanden werkt echter niet voor mij... Kan iemand me daaraan helpen?
    Of kan ik de spraakbestanden van de F4 overnemen?

    :focus3::ecoboost:
     
  5. Stuur even een PB ;)
     
  6. Heerlijk forum! Bedankt voor de handleiding, alles werkt:

    -Allereerste een nieuwe F8 kaart gemaakt voor de Focus die ik binnenkort ga halen (die heeft nog F4). 128 GB microSD kaart gebruikt. Het grootste probleem was eigenlijk het vinden van die serial ID. Deze moet inderdaad beginnen met 0x . Na het opstarten van een Android telefoon van 8 jaar oud en het installeren van SD insight werkte dit. Kaarten binnengehaald via Torrent en de Nuance via nieuwsgroepen. De kaart werkte direct (uniek voor mij, meestal gaat er wat fout .. ), ook kan de spraak gestuurde opdrachten in het Nederlands werken, top!

    -Daarna mijn Duitse F8 kaart voorzien van de Nederlandse DUN map uit het nuance bestand hierboven. Daarvoor moest ik de Italiaanse taal verwijderen vanwege ruimtegebrek, geen probleem. Dit werkt ook :)

    Helemaal happy, nogmaals bedankt.
     
    Johanpg en M.Blaak vinden dit leuk.
  7. Is er al nieuws bekend over de opvolger F9?
    Of wordt deze niet meer uitgebracht?
     
  8. Nou dat zal toch wel..... de Sync 2 is sowieso tot 2016 geleverd, en bij mijn oude Focus uit 2004 was er nog tot 2011/2012 updates te verkrijgen
     
  9. #629 AlexanderK79, 16 jul 2020
    Laatst bewerkt: 16 jul 2020
    Ter info:
    Aantal fora doorzocht, maar het blijkt dat de Windows-actie die gebruikt wordt om het serienummer uit te lezen wél bestaat in embedded Windows (zoals de SYNC2), maar niet in desktop of server windows-versies.
    Met het commando IOCTL_SFFDISK_DEVICE_COMMAND cmd 10 schijn je het wel uit te kunnen lezen, maar ik heb nog geen programmaatje gevonden waarmee ik dergelijke commando's kan sturen....

    lang verhaal kort: ik heb nog maar eens in Linux opgestart en met het commando
    lsblk -o name,serial,uuid,partuuid,label,partlabel /dev/mmc*
    kon ik het serial number van de SD card uitlezen
    N.B. dit werkt alleen als je SD kaart lezer is aangesloten op de PCI bus (als ie via USB is aangesloten werkt het niet); check dit in Linux met het commando lspci -t

    Overzetten van de Nuance-map uit de F4 versie ging ook goed (lijkt het in ieder geval, want ze begon gewoon NL te praten).
    Blijkbaar zaten er toch wat nieuwe bestanden in de DUN map van de F8, want toen ik die met elkaar vergeleek, waren er een aantal nieuwere bij.

    Fijn dat de navigatie weer wat meer up-to-date is.

    Nu lijkt het me heel leuk om verbeteringen/aanpassingen te doen.... bijvoorbeeld tijdens het luisteren naar podcasts of muziek op m'n telefoon mis ik de pauze knop op het stuur... Maar da's vast een ander topic ;-)
     
  10. Ik zit een soort van met de handen in het haar. Hoe kan ik die F8 navigatie kaart maken op een Mac? Ik heb tot nu toe internet afgestruind of aan een tool te komen voor mijn serial number geen succes en ik kan dus ook die genkey niet activeren want apple leest geen .exe bestanden.

    Iemadn met hulp of ben ik verloren aangezien ik Apple gebruik?
     
  11. Waar woon je? Misschien kan iemand in de buurt je helpen.
     
  12. Als je je serial id van je kaart even deelt, dan stuur ik je een serialkey terug :)
     
  13. Ik woon in Nieuwegein maar ik ben te nieuwschierig dat ik het graag zelf zou willen kunnen fiksen
     
  14. Ah ik zie dat je ook geen serial id kan uitlezen. Ik heb je een bericht gestuurd. Ik woon in Zeist.
     
  15. heb jij een tool gebruikt op windows of via Android gedaan? Als er een tool is kan ik misschien de oude laptop even aanslingeren?
     
  16. Toevallig iemand een nzb (nieuwsgroep) link naar de F8 kaarten?
     
  17. Is er al wat bekend over de F9 kaarten? De laatste jaren steeds meegedaan met de group buy hier maar Ford blijft stil met de F9 kaarten.
     
  18. Vandaag de F8 kaartje gemaakt voor de Ford C-Max. In begin klein probleempje met genFordkey. Deze verwijderd en opnieuw geinstalleerd. Daarna werkte deze zoals het zou moeten. Nu weer redelijk up to date met deze kaart voor binnen en buitenland.
     
    Johanpg vindt dit leuk.
  19. Is dit niet de .nzb file die er bij zit?
     

Deel Deze Pagina