1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

How To : Ford Sync2 F10 2022 navigatie kaart maken *UPDATE! 16-11-2022

Discussie in 'Handleidingen Focus III' gestart door Magure, 12 dec 2018.

  1. Vandaag de nieuwe F8 kaart getest in de auto. In eerste instantie kreeg ik een foutmelding dat er een storing zou zijn met de SD kaart. Uiteindelijk bleek het SdCard.key bestand niet goed. Ik had deze met de FordActivator gemaakt. Met een oude Samsung S3 en de SD info applicatie uit de app store heb ik het serienummer van de SD card weten te achterhalen. Daarna met de Windows tool een SdCard.key bestand gemaakt. Deze werkte wel. Nogmaals dank voor alle hulp!
     
    Magure, Sardo en Johanpg vinden dit leuk.
  2. Heb het nieuwsgroep bestand van @Sardo op de start pagina gezet. Als iemand er achter komt dat bepaalde sites/links niet meer werken geef dit graag even aan dan pas ik dit gelijk aan. Ik probeer zsm te reageren maar het is nogal hectisch thuis iets met kinderen en werk (maar dat zal voor meerdere mensen gelden hier ;) )
     
    ccu en Steef30 vinden dit leuk.
  3. Ik krijg de F8 niet compleet binnen, iemand anders nog wel?
     
  4. Werkt de site niet, zijn de bestanden niet compleet?
     
  5. De bestanden zijn niet compleet, ik probeer nu nog een keer met andere software binnen te halen alleen heel langzaam laat morgen wel even weten of dat gelukt is
     
  6. De bestanden zijn beschadigd en kan ze daardoor niet uitpakken.
    Iemand nog een nieuwe backup link?
     
  7. Je hebt een PB ;)
     
  8. Ik zou die bestanden ook heel graag willen ontvangen. Ben van het weekend vrij, dan kan ik eens kijken of ik de boel kan updaten. Alvast bedankt!
     
  9. Hallo allemaal,

    Al paar maanden geleden op dit forum uit gekomen om informatie te zoeken over het updaten van de navigatiesoftware van mijn Ford Focus uit 2016. Gisteren dan eindelijk de stap gezet om de boel proberen te updaten. De softwareupdate 3.10 ging vlekkeloos en na een ruim half uurtje rijden was de update voltooid. Vandaag bezig geweest met de navigatie zelf. De nuance-map en de F8 navigatie mappen heb ik weten te downloaden. Met het genereren van de key heb ik meer problemen. Op alle oude telefoons die ik hier heb lukt het maar niet om SD Booster of de Fordkeygen werkzaam te krijgen. Daarnaast vraag ik mij af of ik de juiste serial-code uit windows heb weten te vissen.

    Heeft iemand nog tips om de boel werkend te krijgen?

    Groeten,
    Herman
     
  10. stuur even een PB ;)
     
  11. Waar woon je?
     
  12. misschien heb je nog een oude tablet liggen? Hier is het mij toen mee gelukt, anders wordt het toch wat lastig :(
     
  13. Johan, ik woon in Houten.

    Groeten,
    Herman
     
  14. Dat is niet bij mij in de buurt. Misschien iemand in de buurt die het wel gelukt is?
     
  15. #575 Hans1405, 10 mei 2020
    Laatst bewerkt: 10 mei 2020
    Hoi allemaal. Ik heb een vraag en hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb een focus uit 2015 met sync 2. Ik heb versie 3.10 via hier er op gezet en de f8 kaart. Dank hier voor want werkte prima. Nu reed ik net weg bij het tankstation en zegt sync dat het een systeemonderhoud wil doen volgens periodiek en vervolgens klapt het hele scherm eruit. Weet iemand wat het is en wat ik eraan kan doen? Alvast bedankt
     
  16. Moet zijn systeemonderhoud
     
  17. Gebeurt heel soms. Als het goed is start hij vanzelf weer op.
     
    Hans1405 vindt dit leuk.
  18. Bedankt voor je antwoord. Ik hoop maar dat het snel voor bij is dan
     
  19. Uiteindelijk is het toch nog gelukt. Mijn schoonmoeder had nog een oude Samsungtelefoon liggen en die draaide toevallig op Android 5.0. Na installeren van de fordactivator op die telefoon was snel een sleutel gemaakt en konden de navigatiebestanden op het kaartje worden geplaatst. Dankzij de Sy2fofonu.zip file ook de juiste nuance map kunnen downloaden.
    Dank voor de geweldige handleiding! De hoeveelheid werk die het kost om de navigatie te updaten valt mij gigantisch mee. De grootste zoektocht was nog naar een telefoon met android 5.0.:D

    Nu hopen dat binnenkort de F9 kaartjes ook weer opduiken.

    Groet,
    Herman
     
    Magure, Sardo en Johanpg vinden dit leuk.
  20. Dag allemaal!

    Ik ben Jelle, sinds 2015 gevallen voor de Focus. Eerst een 2013 100pk hatchback gehad en die vorige week ingeruild voor een wagon Titanium 125pk uit 2016 na een weekend proppen met kinderwagens en tassen. Bevalt super tot nu toe.

    Wat gaaf om te zien hoe jullie elkaar hier allemaal helpen met die malle software dingen (je zou toch eigenlijk mogen verwachten dat als je ettelijke duizenden euro's neergelegd hebt je software en kaarten gewoon gratis geüpdate worden...). @Magure , jij hebt helemaal veel mensen uit de brand geholpen. Ik zal Ford binnenkort eens bellen dat jij maar een gratis sample auto moet krijgen bij de nieuwe uitgave als dank...

    De update van sync naar 3.10 was gelukt: instructies gevolgd en vooral niks onderbroken. Heel veel dank voor alle hulp. Ik ben nu bezig met het maken van de navigatie update. Gaat ook allemaal goed tot nu toe. Ik heb een oude F5 kaart waarvan ik nu de Nuance map over ga zetten in de hoop dat dat me de juiste Nederlandse ondersteuning geeft. Net als meer mensen hier zou ik liever een recente F8 versie hebben. Ik begrijp dat die via nieuwsgroepen op te halen is, maar ik weet niet (en misschien meer mensen niet) hoe dat werkt. Zou het ook mogelijk zijn er een magnet link van te maken voor Utorrent? Of misschien is het een idee als iemand het hele pakketje bij elkaar wil stoppen (dus de update naar 3.10, de kaart, de keygen, de juiste Nuance map en instructies) in een torrent? Het kan natuurlijk best zijn dat ik mis waarom dat geen goed idee is, maar ik suggereer het maar even.

    Voor mezelf dus: bijna klaar behalve die F8 Nuance map met Nederlands er in. Als iemand die voor me heeft ben ik al geholpen.

    Veel dank allemaal en veel rijplezier!

    Jelle
     

Deel Deze Pagina