1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 opmerkelijkheden

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Swanco, 20 nov 2018.

  1. Zie mijn bericht hierover.
    https://www.focusclub.nl/index.php?threads/mk4-wagon-windgeruis.114204/

    Volgens Ford (Dekker autogroep) wordt dit veroorzaakt door de spiegels. Er zijn nieuwe/andere spiegelkappen in bestelling. Ben benieuwd.

    Groeten Jan
     
  2. Klopt, dat heb ik ook... op de een of andere manier druk ik voor het verlaten van de auto standaard even op de knopjes om de ramen dicht te doen. Zowel van de deurramen als van het dakraam. En komt regelmatig voor dat je een of meerdere ramen nog een heel klein stukje omhoog hoort gaan, terwijl ze dus niet open geweest zijn.
     
  3. Vandaag de auto gewassen en er komt idd water tussendoor. Ook wel bijzonder dat de keyless door reageert als er water op komt :think:

    Greetz Emiel
     
  4. 's morgens vastzittende remmen, klinkt als een zeehond..
    Komt denk ik door de automagische handrem die wat blijft plakken ofzo....
     
  5. Ik heb ook dat 's ochtends bij het achteruit rijden en zachtjes remmen de remmen enorm piepen. Kan hier iets aan gedaan worden?
     
  6. Vandaag weer de melding dat het nood waarschuwingssysteem niet functioneert, met dealer gebeld en Ford verwacht eind maart de softwarefix te hebben.....
    Veel programmeerwerk blijkbaar.
     
  7. Volgens mij niet, ook de Fiesta heeft hier last van, schijven vertonen snel roestsporen.
     
  8. Het gebruik van ander type (aftermarket) remblokken wil nog wel eens helpen.
    Heb hier bij een Focus geen ervaring mee maar met mijn circuit Peugeot 106 wel.
     
  9. Vind de blokken van Ford sws ongelooflijk veel remstof produceren. Gister de velgen schoongemaakt, vandaag alweer vies met remstof...

    Greetz Emiel
     
  10. Moet je ook niet zoveel remmen. Gewoon gas geven. :P
    Maar inderdaad merk ik ook dat de velgen snel smerig worden.
     
    NepGangster en TWA vinden dit leuk.
  11. in het algemeen staat Ford erom bekend dat hun OEM blokken snel piepen en veel remstof geven.
    een nieuw setje blokken zal nog niet nodig zijn gok ik zo ;)
    ik heb laatst mijn blokken voor vv door Textar blokken en mijn achterwielen zijn nu sneller vies dan de voorwielen, zo weinig stof geven ze af :D
     
    musiman vindt dit leuk.
  12. Extra veel remstof kan oa komen dat remblokken niet goed "lossen" en daardoor onnodig lang aanlopen, hierdoor verglazen de blokjes eerder waardoor weer piepen als symptoom kan ontstaan (vooral bij de achterremmen).

    Echter..... Bij mij stond Ford in de jaren 80/90 bekend als een merk wat zeer frekwent problemen had met kromtrekkende remschijven (Scorpio's. Escort's en Sierra's waren er om berucht). 1 van de oorzaken hiervan zijn zeer harde remvoeringen. Om dat kromtrekken en dus claims sterk te reduceren kun je kiezen voor het toepassen van zachtere remvoeringen, wat men blijkbaar heden ten dage doet. Gevolg is dus wel hogere slijtage voering=meer remstof....
     

  13. Is er iemand in de buurt van Houten (Utrecht) die voor mij dit aan kan zetten op mijn Focus , tevens ook de climat control bediening op het display.
     

  14. Dit hebben wij ook gehad met onze eerste nieuwe focus, bij het weg rijden van de auto begon rechts achter te piepen, en bij het maken van een bocht naar links werd het geluid alleen maar harder.
     
  15. Remmen is angst.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
    NepGangster, TWA en Rykers vinden dit leuk.
  16. Met mn oude Mercedes W210 in Amsterdam is het idd doorrijden, maar met zo'n nieuwe Focus ben je iets voorzichtiger helaas :roll: :mrgreen:

    Greetz Emiel
     
  17. #1357 RST_S1, 15 jan 2020
    Laatst bewerkt: 16 jan 2020
    Ik heb mij vanavond ook aangemeld op dit Forum.
    Ik ben sinds eind oktober in het bezit van mijn 2020 ST-line wagon 182, lekker aangekleed met de optie pakketten.
    Nu, 13 weken en 4000km verder is mijn auto al vaker bij de dealer geweest dan mijn vorige (2015 Leon FR) in 4 jaar! Ik moet wel eerlijk bekennen dat 1 bezoekje mijn eigen schuld was (lekker band).
    Ik vind de Focus een prachtige wagen. Hij rijdt super, maar ik begin me langzaam aan zorgen te maken over de electronica...
    Wat is er gebeurd:
    Dag 1, na 9km rijden: storing collision sensor. Dealer heeft meermaals gereset, nummerplaat opnieuw bevestigd, nieuwe grill. Tot op heden nog niet opgelost, dus nu wachten op een update. Erg jammer van een nieuwe auto. Cruisecontrol dus ook niet te gebruiken

    Deur beschermer bestuurderszijde klapt niet goed uit en rammelt....al reeds vervangen, gesmeerd, enz...probleem blijft. Weer afspraak staan.

    Navigatie systeem is al 5x storing/uit gevallen. Volledige reset, en hij werkt weer.

    Rammeltje linksvoor....niet altijd, dus moeilijk aan te tonen bij de dealer.

    Ford pass app werkt niet meer....nog niet opgelost.

    Automatische handrem functie schakelt zich af en toe uit. Je moet deze dan weer aan zetten op het auto knopje.

    Achterbank gordels melding niet meer vast, terwijl er niemand achterin zit...op te lossen door gordels daar vast en weer los te maken.

    Keyless entry greep passagier zijde doet het niet meer. Afspraak bij dealer staat.

    Soms klinken de waarschuwing tonen (parkeersensoren enzo) van achter het dashbord vanuit een soort tweetertje, in plaats van uit de speakers.

    Achteruit rij camera veel te fel in het donker. Wachten op update.

    Na montage trekhaak (achteraf) wat panelen gehad die niet netjes zaten, maar ondertussen opgelost.

    Al met al voor mij een behoorlijke lijst, nadat ik van een 4 jaar 100% probleemloze auto ben afgekomen...ik hoop dat dit zich niet zo gaat voort zetten...
     
  18. Mij valt het in ieder geval op dat het lijkt alsof mijn auto meer geluid maakt dan de focus die ik proef gereden heb.

    Ik heb echt een hekel aan rij en wind geluid. Helaas heb ik geen vergelijkingsmateriaal.

    Het rij geluid lijkt van de banden vandaan te komen, Ford heeft helaas andere banden onder de auto gelegd welke naar mijn mening veel geluid genereren.
     
  19. Dat van de banden kan kloppen. Ford heeft Michelin Pilot Primacy 4 banden gemonteerd welke een (veel) harder loopvlak hebben!
     
  20. Ik woon in Maarssen. Heb pas een ELM kabel besteld, een goeie bij Tunnelrat Electronics.
    Ik heb hem echter nog nooit gebruikt omdat ik m'n Focus nog niet heb. Heb wel ervaring met programmeren van VAG auto's.
    Deze settings wil ik ook doorvoeren zodra mijn Focus er is. Ik wil je dus wel helpen, maar dan zou je het eerste "slachtoffer" zijn. :lol:.
     
    M.Blaak vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina