1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 opmerkelijkheden

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Swanco, 20 nov 2018.

  1. Ik heb dit inderdaad ook. In de zomer juist andersom, warme lucht van buiten ipv koele airco lucht.
     
  2. FWIW, ik heb dit jaar 3 short lease Focussen gehad, 2019 modellen (wagon) met 1.0 100 PK motor. Van de eerste kan ik het me niet meer goed herinneren, daar heb ik ook maar een paar weken in gereden.

    De tweede kreeg ik ongeveer 2 weken voor mijn vakantie. Daar merkte ik het trillen meteen. Ben er dezelfde dag nog mee naar de dealer geweest, omdat ik het niet vertrouwde en omdat ik niet ergens in het buitenland met problemen wilde komen te staan. Dealer heeft de auto een dag gehad en er uitgebreid mee gereden, terwijl de auto aan de computer hing. Probleem duidelijk geconstateerd. Er werd aangegeven dat er drie andere gevallen "in het systeem" stonden. Conclusie was dat het aan de cylinder uitschakeling lag. De verwachting werd uitgesproken dat er een aanpassing in het motormanagement door Ford zou komen. Niks concreets overigens.

    Uiteindelijk in september het derde exemplaar in ontvangst genomen. Ook hier viel het trillen meteen op. Niet meer gemeld bij de dealer, ik schakel standaard na elke start maar de sportstand in...

    Een collega van mij heeft exact hetzelfde probleem met een zelfde auto. Hij merkte het pas, nadat ik hem er op heb gewezen... :D
     
  3. Ik heb toen de leen auto meegehad wat een 1.0 100pk handbak was. Ver-schrikkelijk die cilinderuitschakeling. Mijn mede passagiers merkte het zelfs.
    Alsof er iets los knapt in de motor, echt een enorm onprettig gevoel.
    Zelf heb ik de 1.5 150pk automaat, en daar merk ik niks van deze cilinder uitschakeling, al probeer ik er echt op te letten..

    Dat is in mijn vakgebied een workaround, geen oplossing :)


    Terug naar mijn problemen;
    Ik heb aangegeven dat de door edge protectors het na de eerste 'reparatie' (wat ze ook gedaan hebben) eventjes verholpen leek. Helaas is het nu weer zo dat hij nooit meer om de deur flappert in plaats van soms wel/soms niet.
    Ook heb ik aangegeven dat ik nu echt klaar ben met het pano-dak omdat hij zoveel tikt en kraakt dat ik geen eens meer normaal kan rijden zonder er me dood aan te ergeren.

    Reactie ford dealer:
    door edge protectors is een probleem waar Ford mee bezig is, gebeurd helaas bij meerdere modellen. dealer hoopt op update over een paar weken.
    Pano dak; er is iets gevonden door de werkplaats en hiervoor zijn onderdelen besteld, binnenkort dus een afspraakje. Hopelijk krijgen ze het gefixt want ik wordt echt gek.
     
    musiman vindt dit leuk.
  4. Oh, dan ben ik toch wel heel benieuwd welke onderdelen ze hiervoor bestellen en wat er voor oplossing gaat komen voor de protectors!
     
  5. Vooral dat laatste is toch doodzonde bij een nieuwe auto.
    Ik heb zelf ook beide "problemen". Alleen erger ik me nog niet dood haha
     
  6. Vraag me af of het dak wel goed dichtgetrokken wordt, wellicht zit er speling?
    Is dat niet middels wat stelschroeven te corrigeren?
    Heb ook een pano dak, 45k gereden en bijna 6 maanden in bezit, geen last...
    Ohja heb ook de protectors in de deur, ook die doen het prima..

    Wat wel gek is dat normaal de parkeergeluiden uit het beeldscherm komen en soms (verkouden) ergens uit de km teller.. Bijzonder..
     
  7. Zelfs met het raampje in kantelstand kraakt hij...

    Ja, ik weet precies wat je bedoelt. Ik kan niet zeggen wanneer dit gebeurd of wat voor een combinatie aan dingen er moet zijn. Het voelt altijd als een korte rit die ik maak naar huis, en dat hij dan voor het huis dit heel af en toe doet. nu misschien 3 keer gehad.
     
  8. #1328 dutchguy, 8 jan 2020
    Laatst bewerkt: 8 jan 2020
    Mijn focus is bij de dealer geweest voor oa de terugroepactie van de rembekrachtiger.
    Blijkt om een softwareupdate te gaan van de ABS-module.

    Het 'probleem' waarvoor de terugroepactie is heb ik nog geen last van gehad, maar wel iets anders mbt de rembekrachtiging.
    Bij het aanrijden van een rotonde tik ik regelmatig kort de rem aan en als je dan uiteindelijk toch moet stoppen en voor de 2e keer de rem intrapt dan was de remkracht ineens aanzienlijk minder (lees: moet pedaal harder en dieper intrappen).
    Dit was voorheen redelijk goed reproduceerbaar.

    na de update lijkt het opgelost.
     
  9. Dit is overigens de nederlandse versie van de TSB over het kraken van het schuifdak.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    NepGangster vindt dit leuk.
  10. Interessant, bedankt voor het delen zeg!
    Als ik naar die laatste foto kijk hoop ik niet dat ik naar dat stukje vilt aan het kijken ben als het raam open staat, ziet er niet echt profi uit zo.
    Laat het dan op zn minst zwart zijn... haha
     
  11. ja die zal wel zwart zijn.
    De foto's in de tsb's zijn op deze manier ingekleurd zodat het duidelijk is welke onderdelen het om gaat.
     
    NepGangster vindt dit leuk.
  12. Zijn er meer TSB voor de Focus MK4?
    Ik ervaar toch wel wat kleine ergernissen en ben benieuwd of Ford daar een oplossing voor heeft.

    Gr. Jan
     
  13. Nog een kleine update over de ABS software-update:
    Voorheen was het bij mij zo dat zodra de (elektronische) handrem er op stond en je probeerde weg te rijden... Het redelijk lomp aanvoelde.
    Nu valt me op dat dit ineens heel soepel gaat; dus de handrem er sneller af gaat zodra je het gaspedaal aantikt.
     
    musiman vindt dit leuk.
  14. Een ter-info'tje: in de nieuwste versie van Forscan kan je (eindelijk) instellen dat je achterlichten ook aan gaan, tegelijk met de DRL. Dus eigenlijk in alle modi branden de achterlichten dan ook. Gezien de vele vragen hierover vast genoeg mensen die hier best blij mee zullen zijn (waaronder ik :cheer:)

    De optie zit in de BdyCM module, DRL with parking lights, iets in die richting.
     
    Chielmi, NepGangster, Heusinkveldb en 2 anderen vinden dit leuk.
  15. Gaaf!!! Die optie wil ik ook! Ik vond het altijd zo raar, wel de voorkant maar niet de achterkant aan bij daglicht.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
     
    HenkdeVries vindt dit leuk.
  16. is er iemand die dit kan doen in de buurt van Eindhoven?
     
  17. Het werkt! Ik heb de achterlichten net ook geactiveerd
     
    Heusinkveldb vindt dit leuk.
  18. Gisteren bij de dealer een update laten uitvoeren zodat mijn optie om automatisch in te parkeren weer zou werken. Nu dit gedaan is heb ik het idee dat de gas respons ook beter werkt, is dit mogelijk? Of zit dit tussen mijn oren, ik vind hem echt anders rijden dan voorheen (beter zelfs). Ook is de felheid van mijn achteruitrijcamera niet meer zo enorm fel als voor de update. Binnenkort nog 1 keer terug komen omdat ze de kabel van mijn automatische deur protector gaan vervangen van de linker voordeur, deze pakte niet meer goed om de deur heen.

    Voor de rest een heerlijke auto en vooralsnog geen problemen ondervonden.
     
    swbouman vindt dit leuk.
  19. Valt mij iedere keer weer op dat de geluiden van buitenaf / het overige verkeer vrij goed te horen zijn en door de randen van de deuren lijkt te komen. Meer als bij mijn vorige focus uit 2013. Daarnaast lijkt het alsof de ruiten altijd nog een aantal millimeter omhoog gaan. Iemand ook deze ervaring?
     

Deel Deze Pagina