1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Andere lampjes, alternatief voor LED?

Discussie in 'Electronica' gestart door rubbels, 13 mei 2019.

  1. Wat voor led word er gebruikt voor het achterlicht, achteruitrijlicht en mistlicht? Ik heb geen projector koplampen dus led aan de voorzijde heeft geen nut.
     
  2. zou goed kunnen dat het voor die was, 1x golf oranje eraf gehaald zodat het wit uitstraalde.
    had hem als amerikaans aangestuurd. zwak branden en fel met knipperen. alleen oranje/ambergeel stadslicht mag dan weer niet. wit voor beide wel.
     
  3. @rubbels ik heb de Hilox XTR, als ik me niet vergis. Duur setje. Maar ik had ze eerst ook in de gewone reflector units. Had ik ze direct in de projector units gedaan, weet ik niet of ik zo'n duur setje gekocht zou hebben...
     
    rubbels vindt dit leuk.
  4. @Berrychello houdt dat in dat de Hilox XTR lampen zonder problemen in een reflector lamp kunnen? Geen strooilicht etc?
     
  5. Bedoel je dan ook dat je het mij af zou raden om voor die set te gaan? Of is de kwaliteit dusdanig beter dan een goedkopere dat het de meerprijs alsnog waard is?
     
  6. Persoonlijk zou ik gaan voor een degelijk setje van CREE LEDS, en dan het mooist is nog met een lens bovenop voor de achteruitrijd lichten. Dat geeft echt een bak licht!
    Voor je remlichten zou ik er wel op letten dat ze wel fel genoeg (aantal lumen toereikend) zijn om als remlicht te kunnen dienen.
     
  7. @rubbels : ik vind de Hilox lampen erg goed, het lichtbeeld is mooi. Sowieso een aanrader dus. Maar als je iets minder geld wil uitgeven dan kan je ook uitzoeken wat je uit China zou kunnen halen. Ik weet niet precies hoe groot het kwaliteitsverschil is met de goedkopere exemplaren (heb geen ervaring met goedkopere LED lampen).
     
    rubbels vindt dit leuk.
  8. Even dit topic een schop geven.

    Ik zie op Facebook nu al enkele weken een gesponsorde advertentie van Topledverlichting.nl langs komen met daarin hun lijn qua LED verlichting. Ze bieden een PRO-Line aan die volgens hun ook gebruikt kunnen worden in reflector koplampen (zie ook onderstaand citaat, gekopieerd van een door hun geplaatste reactie op Facebook).

    Zijn dit dan de eerste LED lampen die zonder problemen in reflector koplampen kunnen? Iemand hier ervaringen mee?
     
    Remko Wouter vindt dit leuk.
  9. Klinkt wel goed.
     
    Thiemo vindt dit leuk.
  10. Ja ikword ook nieuwsgierig. Is het waar of marketing babbel?
     
    Thiemo vindt dit leuk.
  11. Klinkt goed, maar zal het echt zo zijn?
     
    Thiemo vindt dit leuk.
  12. heb niet zoveel met LED maar dit vind ik wel interessant.
    kan er op hun site niets over vinden eigenlijk....
    heb jij een screenshot of site waar staat dat de LED geschikt is voor reflectorlampen Thiemo?
     
    Thiemo vindt dit leuk.
  13. Onderstaand twee screenshots van hun Facebook pagina. De namen van de mensen die getagd waren even verwijderd ivm privacy.

    Screenshot_20191009-195026__01__01.jpg

    Screenshot_20191009-195307__01__01.jpg
     
  14. Mwahh, ik heb ook Ledjes uit Ali die qua vorm erop lijken. Het klopt als je ze zo erin zet dat lampjes links en rechts schijnen dan heb je geen strooilicht boven en beneden. Wel zijwaarts. Niet zo erg als ouderwetse xenon.
     
  15. Let wel op de tekst "de meeste koplampen" daarmee dekken ze zichzelf al in ;)
    Daarnaast ben ik benieuwd hoe breed het lichtgevende oppervlak van die leds is. Bij een halogeenlamp is dat namelijk niet zo heel breed.

    Nu ik er zo over nadenk, een halogeenlamp heeft zijn schildje aan de onderkant zitten (zodat het licht niet via de reflector naar boven schijnt). Daar is een reflector ook naar ontworpen. Als de leds naar links en rechts schijnen lijkt het mij dat ze niet op de juiste manier de reflector in schijnen. Of heb ik dat dan verkeerd bedacht?
     
  16. Mijn lichtopbrengst op de weg. Lampjes zijn dus zijwaarts gemonteerd.

    [​IMG]
     
    Remko Wouter vindt dit leuk.
  17. Er zijn ook de zogeheten Lumileds, volgens mij van Philips. Die hebben ook een redelijk tot goed lichtbeeld als ik me niet vergis.
     
  18. Welke lampjes heb je hier erin zitten, en is dit een reflector lampunit?
     
  19. Ik hebhier ook naar gekeken: https://nl.aliexpress.com/item/3291...108.1000016.1.dc401116r56IX6&isOrigTitle=true

    Verder valt het mij op dat bij de verschillende fabrikanten de afstand van de leds t.o.v de zitting verschilt. soms tot 4,5 mm bij de H7 fitting. Bij een gewone halogeen lamp is dat voor ieder merk hetzelfde. Dus welke zou je moeten hebben om zo dicht mogelijk de halogeen lamp te benaderen qua brandpunt. De halogeenlamp benadert een puntbron beter dan de hier genoemde LED lampen die maar aan 2 kanten licht produceren. Daarom lijkt mij de bovengenoemde Samsung lamp beter mits natuurlijk de afstand LEDs in vergelijking met de Halogeen lamp klopt. En dit alles natuurlijk voor de reflector koplampunit. Ik heb er geen ervaring mee. Overigens zijn er problemen met het bevestigen van sommige LED lampen in de fitting van de MK3.5 dus na de update. De diameter van de LED lamp is te groot waardoor de plastic aandruk unit niet werkt. De lamp (Hilox) komt scheef in de fitting met als gevolg een dramatisch lichtbeeld. Ik spreek helaas uit ervaring. Heb de Hilox lampen daarom teruggestuurd. Er is hierover op dit forum eerder over geschreven!!
     

Deel Deze Pagina