1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Android Headunit Ervaring & Informatie

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Simplicity, 29 jan 2019.

  1. Ah oke, bedankt voor de info, dat is wel goed om te weten. Ik bedacht me net dat ik er mede nog niet aan toegekomen ben omdat ik enigszins twijfel in hoeverre het plug&play is om een universele antenne te installeren qua montage en waterafdichting e.d.. Misschien is een originele Ford antenne dan wel de beste optie, maar dan zit je natuurlijk wel weer met de antenneversterker voor FM die niet gevoed wordt en ik heb geen idee of ik een specifiek finis nummer moet hebben of dat elke willekeurige DAB/GPS/FM antenne voor de focus 3 zou moeten passen en werken. Mocht iemand daar meer van weten dan hoor ik het graag, kom ik er misschien toch nog eens aan toe om dit te proberen.
     
  2. Voor mijn Ford Focus uit 2007 ben ik ook opzoek naar een andere Android radio unit. Ik kan er online veel vinden die geschikt zijn voor de Focus vanaf 2008. Deze lijken echter hetzelfde, passen deze gewoon?
     
  3. Ik heb de Alpine ILX702d met Android Auto in mijn 2006 Focus. Zeer fijn toestel!

    Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
     
  4. Lijkt me niet, neem aan dat jouw focus het pre-facelift model is, waarbij de middenconsole verschilt met die van de post-facelift. Ik denk dat jij zoiets zoekt: klik Voor de post-facelift zie je inderdaad veel van het volgende type headunits zoals @B@Zzz... heeft: klik
     
  5. Het lijkt erop dat ik toch de tweede middenconsole heb. Echter lijkt het ook dat de eerste link gewoon zal passen. Hoe kan ik zien welke middenconsole ik heb?
     
  6. #46 johandez, 4 nov 2019
    Laatst bewerkt: 4 nov 2019
    Ik heb ook een android headunit ingebouwd met achteruitrijcamera, DAB+ en Apple CarPlay en ben erg tevreden. Het geluid is goed genoeg en het opstarten dat vind ik snel. Daarnaast is het ook slim geprogrammeerd. Ondanks dat de radio opstart werkt bv gelijk de achteruitrijcamera.
    Wat jammer genoeg niet werkt is de DAB+. Aan de andere kant heb ik wel gelijk extra voeding aan de gewone antenne ingebouwd dus die werkt nu prima. En dan mis ik DAB+ ook weer niet heel erg. Het enige is dat @Simplicity nog wat software opties heeft gegeven maar dat vind ik wel spannend. Dat soort software heb ik nog niet eerder geïnstalleerd dus ga daar eens rustig naar kijken. bijvoorbeeld de softwarematige DSP. Binnenkort krijg ik ook TPMS dat vind ik wel een leuke optie!
     
    Bassie666 vindt dit leuk.
  7. Werkt het anders zonder voeding niet dan? Of is de ontvangst beter met een extra voeding?

    Ik heb in het begin ook van die "car launchers" geinstalleerd gehad met fancy looks, maar uiteindelijk toch gekozen voor een normale launcher die vooral heel praktisch is. Voor de rest nog niets gedaan qua rooten enzo, hij bevalt me zo nog steeds dus ik geloof het wel voor voorlopig.

    Enig nadeeltje is dat ie nu weer vaker opstart vanaf "0", dus dan duurt het opstarten zo'n 30seconden denk ik. Maar dat heeft denk ik te maken met de accuspanning die in de koude maanden wat lager is na verloop van tijd. Tijdens de zomermaanden heb ik daar veel minder last van en start de radio binnen 1 seconde op.
     
  8. goede vraag :) Wat ik begreep van andere reacties dat de originele ford radio 12 volt levert aan de antenne. Aftermarket radio over het algemeen niet.
    Aangezien ik niet elke keer mijn headunit eruit wilt halen heb ik bijvoorbaat dit geïnstalleerd. De ervaring dat er slechtere ontvangst is heb ik nog niet gehad. Dus op basis daarvan denk ik dat het werkt.

    Thanks voor je ervaring. Ja ik ga ook eerst maar eens uitdokteren wat ik nu allemaal kan. Ik heb wel alvast tpms besteld. Dat lijkt mijn grappig.
     
  9. #49 PhoenixNLx, 6 nov 2019
    Laatst bewerkt: 6 nov 2019
    Waar kan ik zo'n extra voeding halen? Ik heb ook slechte ontvangst met aftermarket radio :)

    zoiets?
    https://www.bol.com/nl/p/autoradio-fm-am-signaal-versterker-booster/9200000075597504/

    Kan je daarvoor gewoon een aftakking van rood naar rood pakken voor de 12v en aan elkaar solderen/bevestigen?
     
  10. Ik had deze gekocht: https://www.bol.com/nl/p/fakra-radi...0095626390?referrer=socialshare_pdp_iphoneapp
    Maar deze past precies op mijn headunit. Ligt ook aan je aansluiting op je radio. Ik had ook een losse kabel op aan de draadboom van de radio waarvan ik voeding af kon halen. Wss als je doormeet kan je kijken waar 12v vanaf komt als de radio aan gaat.
     
    PhoenixNLx vindt dit leuk.
  11. Werkt dat alleen voor de focus3 of ook voor een focus2?
     
  12. Mijn vraag was trouwens ook voor mijn mk2. Mijn mk3 heeft prima fm ontvangst met stock radio.
     
  13. Hoi,

    Op basis van dit artikel de radio ook aangeschaft en geïnstalleerd. Werkt perfect! Alleen heb ik geen geluid meer van mijn parkeersensoren. Er zit een extra box in de doos die dit zou verhelpen, maar ik heb geen idee waar ik de kabel van die box in moet steken. Heb jij een idee?
     
  14. Ik denk ergens achterin de unit
     
  15. Ik heb de hele unit nagekeken, en nergens kan ik een fiche vinden die overeenkomt met de aansluiting op de speakerkabel...
     
  16. Ik meen me te herinneren dat ie op de kabelboom wordt aangesloten. Klein zwart tweepolig stekkertje.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
     
    Pjwolfs vindt dit leuk.
  17. Tis gelukt! Merci!
     
    Bassie666 vindt dit leuk.
  18. Zal het hier ook even posten.
    Heb in m'n pre-facelift Focus (met facelift middenconsole) sinds vandaag deze Isudar Android radio.
    Op de stuurwiel bediening na werkt alles goed. Hij is ook nog behoorlijk vlot.
    Zal hem de komende tijd uitgebreid testen. :D
     
  19. Leuk draadje dit, ik heb net voor mijn Kuga deze besteld. Als er animo voor is wil ik er wel een inbouwdraadje voor maken als hij binnen is.
     
    MrMarcos vindt dit leuk.
  20. fxs81 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina