1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wat voor banden gebruik jij?

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door TDCI Power, 3 jul 2007.

  1. #1261 20vt3, 16 mei 2019
    Laatst bewerkt: 16 mei 2019
    Bedankt voor de snelle respons mannen.
    Zoals vermeld lees ik ook dat de michelin ps 4 een lange levensduur moeten hebben ik kom hier nog eens bij je op terug Kludrex.
    Zal m,n bandenboer nog eens raadplegen over de verkrijgbaarheid van de goodyear as 2, deden het indertijd prima onder m,n seat leon en die brede beschermrand staat ook lekker bruut.
    De enigste band die zo,n brede velg beschermrand lijkt te hebben is de nieuwste pirelli p zero sc, af fabriek onder de hyundai i 30 N gemonteerd,https://www.gaspedaal.nl/hyundai/i30?srt=df-a&vmin=200
    En wat Fransje zegt 12000km levensduur onder een st is precies wat ik met de michelin ps 3 heb ervaren, die waren toen bij mijn st aan vervanging toe en de michelin ps 4 zouden echt beter moeten zijn mbt. slijtage volgens diverse tests
    Toen mijn st weg ging zaten de goodyear as 3 er zo,n 15000km onder met nog zo,n 4 mm profiel er op dus duidelijk beter qua levensduur dan de michelins ps 3 en qua eigenschappen deden ze echt niets voor elkaar onder vond ik.
    De opvolger van de goodyears de as 5 zouden ook weer langer mee moeten gaan dan de as 3 maar de as 5 zou niet zo stil zijn dan de as 3 (71 om 67 db).
    Altijd weer moeilijk maar interessant die keuze voor nieuwe banden.
     
    Kludrex vindt dit leuk.
  2. Ik heb de PS4 banden er nu dikke 2000 km onder zitten: heel erg tevreden erover, veel grip, stil en brandstofverbruik tov de HPs die ik had een stuk gedaald.

    Volgens diverse sites zijn de PS4's juist heel slijtvast, één van de redenen waarom ik ze gekocht heb.
     
  3. Ik wil nieuwe banden gaan kopen, en zit te denken aan goodyear, maar twijfel tussen de asy 3 of 5 , iemand deze band al gehad?
     
  4. Sinds 3 weken heb ik Goodyear efficientgrip performance er onder liggen Bevalt tot nu toe goed
    vast in de bocht en lekker stil alleen heb ik ze nog niet op nat wegdek kunnen testen
     
    Leon Focus vindt dit leuk.
  5. #1265 Leon Focus, 9 jun 2019
    Laatst bewerkt: 9 jun 2019
    Ga de 5 nemen
    Mis ook maar gelijk 4 nieuwe tpms sensors nemen
     
    Ger-B vindt dit leuk.
  6. Hier de standaard Hankook in 18 inch. Ben nooit erg te spreken geweest over dit merk en dat is niet veranderd met dit setje. Mij te stug...
     
  7. De goodyear f1 asy5 zijn goed hoor, int begin was t effe wennen, vsn 225 naar 235, de 225 stuurt wat directer had ik t idee, maar nu zijn ze volledig getest, echt heel goede grip .
     
    Ger-B vindt dit leuk.
  8. Je flilmpje? Klinkt en ziet goed uit! Wat voor camera gebruikte je trouwens om dit vast te leggen? Zoiets zoek ik ook voor m'n auto.
     
  9. Dankjewel. Dat was een oude GoPro 3 Black edition. Zat vast aan mn zijscherm met een GoPro zuignap.
     
    Leon Focus vindt dit leuk.
  10. Ik ben nog steeds aan het zoeken en ben er nog niet uit. Aangezien ik behoorlijk wat km's rijdt in een jaar is een set die maar 15k/20k niet echt handig.

    Mijn eisen zijn dan ook: zuinig, stil en slijtvast. Ook grip bij nat weer is wel een pre.

    Hoeven dus geen mega-grippers te zijn waarmee je elke bocht kan aanvallen!
     
    Rykers vindt dit leuk.
  11. Goodyear efficientgrip performance of efficientgrip compact
     
  12. Ik heb die efficiëntgrip performance er inmiddels een goede 3000 km onderzitten zijn lekker stil redelijk zuinig alleen de Bridgestone t001 waren beter in nat weer maar was niet zo stil

    Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
     
  13. @bandenlichter hoe gaat het met je Nokian powerproof setje?

    Misschien is dat iets??
     
  14. Mijn goodyear asy 5 zijn goed te noemen, goed in de bochten en sturen fijn, zelfs geen wielspin met volgas optrekken:rofl:.
    Denk zelfs als ze kaal zijn niet:)
    Tja rij ook maar 1.0 he:mrgreen:
     
  15. Heeft er iemand ervaring met de Michelin Primacy 3 én 4? De 3 heb ik zelf gehad en bevielen me goed. Ik ben benieuwd hoe de 4 zich gedraagd.
     
  16. Ik heb geen ervaring met de 3. Hiervoor de HP gehad. Met de 4 inmiddels bijna 20k gereden. Grip is goed en weinig geluid.
     
  17. Bij mij zijn er afgelopen week Primacy 4 onder gekomen. Eerste indruk is dat ze behoorlijk stil zijn en vrij veel grip hebben. Of dit helemaal klopt is natuurlijk de vraag, de oude banden waren bijna op en de temperatuur was erg hoog deze week.
     
  18. Vraagje: voor de focus MK3 econetic diesel kan in principe toch gewoon 91H gebruikt worden?
     
  19. De H-rating betekent een max snelheid van 210 km/h. Als je niet harder rijdt dan kunnen deze gemonteerd worden. Onze Econetic rijdt ongeveer max. 190-195 km/h op de GPS.
     
  20. Ja dat dacht ik ook al. Maar twijfelde omdat er nu 95W onder liggen
     

Deel Deze Pagina