1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ervaring gezocht: Focus MK3.1 -> Fiesta MK6.1

Discussie in 'Off-Topic' gestart door bws723, 11 jun 2019.

  1. #1 bws723, 11 jun 2019
    Laatst bewerkt: 11 jun 2019
    Beste leden,

    Omdat ik aan het rond kijken ben om kleiner/goedkoper te gaan rijden viel mijn oog op een Fiesta MK7.1.
    Ik weet dat Fiesta de kleine broertje van Focus is, maar ik vroeg mij af of er mensen hier aanwezig zijn die rijervaring hebben met beide auto's. Ik ben vooral op zoek naar de rijervaring en het gemis van bepaalde optie's. Wat is jullie ervaring hierin? Wat zijn de voor- en de nadelen van een Fiesta MK7.1?

    Ik rijd momenteel in een Focus MK3.1 station Titanium 1.6 TDCI uit 2013. Ik wil graag overstappen naar een Fiesta MK7.1 met 1.6 TDCI uit ongeveer 2011-2012.

    Het besef is aanwezig dat mijn rijk uitgerust Focus qua opties niet te vergelijken is met een Fiesta, maar wat missen / hebben jullie gemist in de Fiesta?

    Alvast bedankt voor jullie input!
     
  2. Je zal het waarschijnlijk wel uitgezocht hebben, maar is een Fiesta zoveel voordeliger dan ?!
     
  3. Qua verbruik weet ik het niet, maar op verzekering en belasting zal ik € 40,00 per maand minder voor aftikken. Ook zal verkoop van mijn auto en aanschaf van Fiesta die ik op het oog heb mij € 1600,00 opleveren.
     
    pd3jcw vindt dit leuk.
  4. Fiesta zal ook wel stukkie zuiniger zijn, omdat ie lichter is , en minder wind vangt
     
  5. Op de snelweg ligt de focus strakker op de weg. De fiesta heeft sneller last van de windstootje.

    Voor de rest ging ik toen wel van de mijne naar een fiesta dir kaal was. Met kleinste motor erin. Dus vermogen was er niet.
     
    bws723 vindt dit leuk.
  6. Heb je wel een diesel nodig? je zou ook kunnen kijken voor een benzine, dat scheelt je sowieso al een berg in maandlasten! maar dat hangt ook af van je kilometers natuurlijk.
     
  7. Oke, dat is wel de moeite
     
  8. Helaas wel, ik heb sinds 6 januari 2019 al ongeveer 20.000km gereden.
     
  9. Oef, ja dan snap ik heel goed dat je een diesel nodig hebt. Persoonlijk heb ik helaas geen ervaringen om met je te delen.
     
  10. Tja, daar had ik niet zo bij stil gestaan. Ik rij best veel en vind vervelend als de auto ''zweeft'' of te veel lawaai aanwezig is.
     
  11. Is zeker niet het geval, Fiesta heeft niet sneller last van een windstootje, daarin heeft motorisering volgens mij ook weinig of geen invloed. Mijn vrouw heeft een Fiesta (1.0 / 125pk), die doet niets onder voor de Focus van mij vwb weggedrag of windgevoeligheid.

    Hoewel beiden benzine versies zijn is het brandstof verbruik van de Fiesta inderdaad een stuk(je) lager dan dat van de Focus, 6,1l / 100 km versus 7,3l / 100km met vergelijkbare stukken rijden. Als ik op spritmonitor.de kijk zie ik voor Fiesta diesels een gem verbruik van 4,85l / 100 km, gemeten over 75 wagens.
     
    bws723 vindt dit leuk.
  12. Voor mij was het ook maar een weekendje, alleen ik vond hem iets meer zweven dan me eigen focus. Geen idee hoe het weer toen was, maar dat heb ik er van onthouden.
    En ja een 70pk motor tegen over 182pk is ook niet eerlijk.

    Als de interieur middenomconsole wat robuuster uitzag en niet zo iel en klein dan zou ik het zeker overwegen. Focus is dan wat aan de grote kant.
    Maar die keren dat er een hobbelkar achteraan hobbelt ben je blij met de focus, fiesta mag nauwlijks iets trekken. Zover ik me herinder.
    Als 2de auto voor naar het werk te gaan is het zeer goeie auto.

    Ik zou zeggen ga de fiesta keer mee rijden, als je het bevalt weet je keuze al.
     
    bws723 vindt dit leuk.
  13. Denk dat je de MK7 bedoelt ;) qua fiesta. We hebben ze hier eerder ook beide gehad. Vond focus voor lange afstanden prettiger rijden, qua stoelen en weg ligging. Voor de korte afstand vond ik de fiesta een heerlijke scheurijzer. Makkelijk en compact parkeren, wendbaar. Moet wel zeggen dat de Fiesta een Titanium X uitvoering was, dus bomvol opties zat (leer etc..)
     
    bws723 vindt dit leuk.
  14. Dat dacht ik ook al, maar wiki denkt er anders over blijkbaar...

    Het gaat om deze auto http://link.marktplaats.nl/m1422453938
     
  15. Mooie luxe auto! Dit is Fiesta MK7 ipv MK6.

    Ben zelf aantal maanden geleden overgestapt van een Fiesta MK7 naar een Focus MK3.2. De Fiesta was absoluut al geen oncomfortabele auto, maar moet zeggen dat de Focus wel comfortabeler is voor de langere trajecten. Voordeel van de Fiesta is inderdaad wel dat hij voordeliger is in zowel MRB als verzekering. Daarnaast wendbaar en makkelijker parkeren. Hou wel rekening dat de Fiesta een stuk krapper is, zeker achterin.

    Is het een idee om een iets jongere Fiesta (MK7.5) te zoeken? Denk dat je het wel gaat merken als je een oudere auto aan gaat schaffen dan je huidige Focus.
     
    bws723 vindt dit leuk.
  16. De Fiësta 7.5 van mijn vrouw heeft meer beenruimte achterin dan mijn Focus.
     
    bws723 vindt dit leuk.
  17. Ik ben bang dat een Fiesta MK7.5 buiten budget valt. Het is juist de bedoeling om na verkoop van mijn Focus wat geld over te houden.
     
  18. Met soortgelijke opties wordt dat inderdaad wel lastig.

    Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
     
  19. Nou, morgen heb ik afspraak om de auto te bekijken. Ik hoop dat onze Stokke kinderwagen erin past. Anders is het gelijk een no-deal. Wel 2 uur rijden om te kijken of het past:schater:
     
  20. Wij hebben ruim 5 jaar een Fiesta uit 2009 gehad, daarna gezocht naar een opvolger uit de jaartallen
    2014/2015......, maar wij vonden het een drama geworden, we gingen qua luxe achteruit, geen elketr.
    ramen meer achter, cruisecontrol was ook niet zomaar meer standaard, geen navigatie, geen pdc meer,
    tsjaa, toen is het maar een VW Polo geworden....gekke kreng rijd 1:17/1:18, en qua kofferbak zit er
    niet veel verschil in.

    Overigens reed de 2009 Fiesta als een huis op de snelweg, wind? veel minder last mee als met onze
    vorige Focs II fase II.....moet er dan wel bij zeggen dat de Fiesta op 16" stond, dat scheelt ook aanzienlijk
     
    bws723 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina