1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wat voor banden gebruik jij?

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door TDCI Power, 3 jul 2007.

  1. @ericrally heb die banden onder zijn st 3 liggen

    Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
     
  2. Welke versie van die band? Ik heb er nu Goodyear F1 Asymteric 2 235/40/18 95Y onder. De nieuwste versie is nu 3 en de 4 is op komst dacht ik.
    Volgens mij liggen deze banden standaard op elke ST3.
    Bij de Asemetric 2 vind ik vooral de grip op nat wat tegenvallen. Vooral nu het profiel wat af begint te nemen. Maar misschien verwacht ik ook teveel met 250 pk op de voorste wielen. Het zijn wel goede banden, maar ik ga na wat onderzoek wel voor Michelin Pilot Sport 4S nu. Deze komen wel beter uit de tests.
    Wat versta je onder goedkoop? Welke prijs betaal je ervoor?
     
  3. Over de asymetric 2/3 vs pilot sport 4s. Ik heb onder mijn st mk2 asymetric 2 en 3 gehad, en nu pilot sport 4s, en dat is echt een wereld van verschil. Iets wat duurder maar elke euro meer waard. Meer grip zowel in droog als nat, stiller en veel directer sturen. Ze kunnen prima 300pk+ aan. Ik zou zo zonder twijfelen weer bestellen. Ze zijn er geloof ik alleen van af 19"

    Maar asymetric 3 is ook gewoon prima band waar je mee uit de voeten kunt. Ik zou alleen niet daarvoor wisselen als je nog goede banden onder de auto hebt liggen.
     
  4. Ik denk dat de Goodyear F1 wel 1 van de beste banden is in 18 inch dan. Dus ik zou ze zeker niet afraden. Maar pas dus op welk type je van de band hebt. Daar zit wel verschil in qua prestaties. Zou nu toch wel minstens voor de 3 gaan denk ik. Hangt ook een beetje af van de prijs natuurlijk.
     
  5. Ik gebruik voor de mk2 RS de Michelin cup 2 voor de zomer.

    Dit is 1 van de beste banden die ik ooit gehad heb. Maar daar hangt wel een stevig prijskaartje aan en slijtage is vrij hoog.

    Met de regen is het minder erg dan ik had verwacht. Ondanks dat het een stevige circuit band is.
     
  6. Conti Premium 6 hebben aardig dikke velgrand bescherming. Profiel ziet er ook niet verkeerd uit.
     
  7. Sins een week de nieuwe Nokian Powerproof er onder gezet. Test setje gepakt ( moet toch weten hoe het rijd )
    Band is net nieuw op de markt, en ik ben ZEER tevreden, super stil en lekker comfortabel . Nu de levensduur nog ff tasten.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
    Redwagon vindt dit leuk.
  8. Voor de mensen met 19 inch. Ik heb nu de Michelin Pilot Sport 4S onder mijn ST. Wat een heerlijke band. Echt veel meer grip dan de Goodyears die ik had, ook toen die nieuw waren. Echt een aanrader!
     
  9. Vandaag de Goodyears vervangen door een set Vredestein Ultrac Satin (215/50-17) De Goodyears waren qua profieldiepte met 3 mm nog niet aan het einde, maar ze maakten zoveel lawaai dat ik ze zat was.
    De auto ook nauwkeurig laten uitlijnen. Maar wat rijdt zo'n auto daarna weer lekker met vers rubber. Hij rijdt nu opvallend stil en de rechtuitstabiliteit is ook flink verbeterd. Of dat de verdienste is van de banden of het uitlijnen of beide. Zeg het maar.
    Ik had eerst het plan om allseason banden te nemen, maar die waren een flink stuk duurder. De afgelopen winters waren dusdanig zacht dat er maar een paar dagen waren dat ik liever winterbanden had. Als het meezit moet ik nog een winter dagelijks naar het werk rijden. Daarna heb ik de keuze om bij gladheid en sneeuw lekker thuis te blijven.




    Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk
     
  10. Hoe bevallen de banden je nu een maand later? Mijn standaard garage is namelijk nokian "dealer" en raad deze ook aan
     
  11. De vredestein satin ben ik ook over te spreken, goede grip bij droog en nat weer.
     
  12. Super goed, lekker stil en kwamen ook goed uit de Duitse testen.
    Zeker een aanrader.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
    Nieles90 vindt dit leuk.
  13. Bij mijn Focus zitten er Bridgestone Turanza T005 Banden onder.
    Zeer tevreden vooral bij nat wegdek
     
  14. Ik heb er nu 4 Goodyear Eagle F1 asematric 3 onder zitten

    Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
     
  15. Top bedankt! Zullen deze waarschijnlijk aan het einde van het seizoen eronder gaan.
     
  16. Heb sinds zaterdag de Michelin PS4's eronder zitten. Kan er nog niet veel over zeggen omdat ik van winterbanden af kom en niet veel heb gereden. Wat ik wel kan zeggen is dat de velgrandbescherming een heel stuk kleiner is dan bij de PS3's of Good Year Asymmetric 2's. Scheelt de helft ofzo, bij laatstgenoemde types stak de rand ruim 1 cm uit.
     
  17.  
  18. @Kludrex. Hoe bevallen de michelins ps4 verder?
    Als ik aan nieuwe toe ben overweeg ik deze banden ook, komen steeds erg goed uit de tests.
    De goodyears asymmetric2 zijn helaas niet meer verkrijgbaar, alleen nog in ,,run flat,, uitvoering, die hoef ik niet zijn te stug.
    De goodyear as3 zijn mij onder de focus st trouwens prima bevallen, misschien dat de ik goodyear as5 ook nog overweeg alleen ook die hebben zo te zien ook niet zo een brede beschermrand als de as2 helaas.
    Ik heb nu continentals sport contact 5 onder het renaultje zitten, doen het niet slecht ze vallen me eerlijk gezegd mee tot nog toe maar schijnen nog al snel te slijten.
     
  19. Wees wel bewust dat de Michelin PS4 twee keer zo hard slijten als Goodyear's. Ze zijn van zachter rubber, waardoor ze meer grip hebben en minder rolweerstand hebben. Daardoor komen ze erg positief uit in de tests... maar na 12.000 km kun je ze al vervangen op ST225 . Goodyears gaan twee keer langer mee.
     
  20. De PS4's bevallen goed, altijd moeilijk te beoordelen als je net van je winterbanden af komt. Zoals Fransje hierboven al zegt: veel grip. Maar of dat uiteindelijk gaat resulteren in een korte levensduur weet ik niet. Uit de reviews die ik had gelezen voor de aankoop, heb ik juist begrepen dat de PS4's juist langer zouden meegaan dan bvb de GoodYears. We zullen zien... Verder iets comfortabeler dan GY en ook een mooie band om te zien, ook niet onbelangrijk. Velgrandbescherming valt zoals gezegd tegen t.o.v. de Asy2 of PS3, wat goed te zien is in onderstaand filmpje. Niks bijzonders eigenlijk. Ze zitten er nu twee weken onder. Goede band, maar om nou te zeggen dat ze zoveel beter zijn dan de GoodYears, nee. Ik heb er verder nog niet in de regen mee gereden. De gewone Asy2's waren toen ik twee maanden ofzo geleden aan het kijken was te koop voor 100 euro per stuk. Goeie deal lijkt me. Neemt niet weg dat de PS4's niet zouden misstaan onder je Franse auto. Succes :thumbup:.
     

Deel Deze Pagina