1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 opmerkelijkheden

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Swanco, 20 nov 2018.

  1. Ford is zijn tijd ver voorruit, ze gaan het toch afschaffen :D
     
    MelvinFoFo, Thieske en albertvanderiet vinden dit leuk.
  2. Ik heb dezelfde auto/motor. Toen na 8000 km de olie is vervangen heb ik aan de lease maatschappij gevraagd wanneer de volgende onderhouds beurt is. Omdat het onderhouds interval 30.000 km is mag ik pas weer bij 38.000 km. Net dat ik hier blij mee ben want alleen olie vervangen is geen onderhouds beurt, maar het is wel een antwoord waaruit blijkt dat de lease maatschappij ook niet blij is met het olie verversen om de 8.000 km.

    De overige punten herken ik ook en zal daar maar eens een afspraak voor maken bij de dealer (is 200 km ver).
     
  3. He cuprani :). Nav je bericht had ik al gehoopt dat ik ook een telefoontje zou krijgen, en zie daar: afgelopen vrijdag werd ik gebeld dat ze met de auto bezig waren want de nieuwe bak was binnengekomen. Dus goede hoop dat ik mijn auto morgen/woensdag weer kan ophalen. En dan hopen dat ie t volhoudt haha. Daar ga ik meer vanuit. Even weer vertrouwen terugkrijgen. Maar ga er wel vanuit dat ze een probleeem gevonden hadden ook omdat productie stil lag, en dat het nu goed is.
     
  4. Goed nieuws! Hopen dat je daarna ook eindelijk van je auto mag genieten.
     
  5. Nou, ik heb voor 1 keer zuinig gereden met een tank benzine in m'n 1.5 benzine automaat hatchback.

    Waar ik normaal krap aan 450 km doe op een tank heb ik vorige week 700+ gehaald.

    Heb 3 flinke ritten gemaakt, de hele tijd als een bejaarde gereden, 50 was je 50 mag, 80 waar 80 mag en met name veel snelweg gereden, dus 100 en 120 max met hier en daar achter een vrachtauto gehangen, dit alles op cruise control.

    Gemiddeld 6.5 l/100 km
    Gereden 717,5 km
    Over tot tanken 14 km

    Het kan dus wel, maar lekker rijden is anders in mijn ogen.

    Moet nog steeds even een flink stuk vlak wegdek vinden voor wat metingen per snelheid, maar idd, boven de 120 km/u wordt het met die 3 cil een stuk minder zoals al geopperd is.
     
  6. #526 Joost81, 2 apr 2019
    Laatst bewerkt: 2 apr 2019
    Sinds de software update (3.3 - 18351) is de felheid van de achteruitrijcamera gelinkt aan de dashboard felheid knoppen (naast je lichtschakelaar). Er is alleen wat geks aan de hand: Feller maken gaat instant omhoog; druk je op het + knopje zie je de brightness van je scherm omhoog gaan. Naar beneden duurt echter wat langer, seconden of 10. Vind je je scherm te fel: Van zijn Reverse versnelling af, brightness naar beneden en weer in de reverse...

    Ow.. en dit zie je alleen in het donker (dus je dimlichten aan)
     
  7. ik heb hem weer terug sinds gisteren. En wat rijdt ie weer heerlijk. Hopen dat het nu goed is. Wat wel ' raar' was, is dat ik vroeg wat ford nu zei wat er aan de hand was omdat het zolang duurde, gaf de monteur aan dat hij niet wist of en wat er aan de hand was met de kapotte bak. Hij zei: toen we hem bestelden had hij 1 week levertijd, en vervolgens kwam hij 2 maanden in backorder. Ook het feit dat de uitlevering stop was gezet van automaten, zou er op wijzen dat Ford intern wel iets heeft gevonden en dat bak daarop aangepast. Maar dat heeft ford niet expliciet gezegd. Dat is de aanname van de dealer. Vond het een beetje raar. Want nu zit ik toch met een apart gevoel achter het stuur elke keer als ik in de achteruit moet, zo van: ' o het zal toch niet weer'........zal uiteindelijk wel overgaan als het goed blijft gaan, maar het is geen optimaal rijplezier. Wat ik zal zei: de reactie van de dealer, ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. Maar goed, we gaan maar weer proberen te genieten.
     
    _Korpox en paddo vinden dit leuk.
  8. Denk niet dat ford gaat communiceren over wat er echt aan de hand was zeker niet als het een productiefout betreft zolang het geen wereldwijd probleem wordt.
     
  9. precies, Ford houdt mooi zijn mond dicht, ook tegen de dealers.
    fijn dat je weer kan genieten van je nieuwe auto @Herbie
     
  10. Fijn dat je weer kan rijden @Herbie.
    Schimmig inderdaad dat je niet precies achterhaald kon krijgen wat het probleem nu precies was.

    Overigens zijn er waarschijnlijk wel meer automaten afgeleverd tegelijk met die van jou. Dat zou toch haast moeten betekenen dat er een terugroepactie volgt van die auto's.
    Mocht dat zo zijn zal het mankement vanzelf kenbaar gemaakt worden denk ik.
     
  11. Hoi Joost,

    Heeft de dealer die geinstalleerd of heb je die via WIFI zelf gedownload ?

    Thx
    Michel
     
  12. Forocus vindt dit leuk.
  13. Joost81 vindt dit leuk.
  14. #534 Maxime., 4 apr 2019
    Laatst bewerkt: 4 apr 2019
    Zonet de melding gekregen

    Camera voor storing
    Onderhoud zsm

    Pre-Collision Assist niet beschikbaar

    Na enkele kilometers rijden.
    Auto is nu binnen. Heeft amper 260 km [emoji849]

    EDIT: Volgens de dealer nummerplaathouder voor die de fouten dedecteerde. Deze verwijderd en fouten gewist.
     

  15. Vandaag alles geinstalleerd, wijst zich inderdaad vanzelf, alleen blijft de DAB bij bepaalde zenders wegvallen :(, iemand een idee waar dat aan kan liggen ? Radio 538, Veronica. NPO Zenders doen het wel goed
     
  16. Heeft volgens mij te maken met alternatieve frequentie op de fm. Bij wegvallen DAB+ signaal schakelt het systeem naadloos over op de fm en speelt de muziek verder. Als dat alternatief er niet is, heb je geen ontvangst.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
  17. Heb zojuist de update geladen, maar kan nog steeds niet de achteruitrijdcamera dimmen.
    Maakt niet uit in welke stand de verlichting staat.
    Ook gekeken naar automatisch dimmen en de dag- en nachtstand in het SYNC menu.
    Juist om die te felle achteruitrijdcamera heb ik de update uitgevoerd....:roll::roll:
     
  18. Ik neem aan dat je het scherm zelf al zo veel mogelijk gedimd hebt (via instellingen in het sync 3 menu)? Sinds de laatste update is het scherm echt al minder fel geworden, het mag nog wel wat minder maar goed het is al beter dan het was.
     
  19. Verlichting scherm is inderdaad een verbetering. Kan inderdaad nog wel iets minder.
     
  20. Helaas is dat niet standaard in Sync 3, bij Volkswagen/Skoda gebeurt dat wel maar bij Ford niet. Moeten ze nog maar eens naar kijken, maar lijkt er op dat ik de enige ben met dit DAB+ probleempje.
     

Deel Deze Pagina