1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Adaptieve bi-xenon defect

Discussie in 'Electronica' gestart door jaapd, 7 dec 2017.

  1. Ik zie nergens de projector koplamp voorbij komen op de site. Waar haal je deze vandaan?


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
  2. Ik zie wel een aantal koplampen staan, geen idee of het projectors zijn: Diederichs.com -> shop -> guest acces -> tuning&veredelung -> ford focus selecteren
     
  3. Het is nogal zoeken maar als je naar FoFo 2015-2018 gaat en dan bij verlichting dan komen er een aantal koplampen voorbij. Als je dan naar de eigenschappen inzoomt staat er: voor gasontladingslamp. Ik mag dan aannemen Xenon. Er staat helaas geen plaatje bij. Ik zal de link nog opzoeken en hier posten.

    Verstuurd vanaf mijn TA-1004 met Tapatalk
     
  4. Ik zou persoonlijk niet zo gauw imitatie kopen, tenzij de recensies echt goed zijn. Ik heb ooit voor mijn mk2.2 een koplamp gekocht. en daarbij was de blanke lak er na een jaar alweer af..
    Hebben onze poolse vrienden niet wat te koop? Vaak ook niet peperduur. Ben alleen de naam vd site ff kwijt..
     
  5. dat is deze toch?
    https://allegro.pl/dzial/motoryzacja
     
  6. gerardTDCI vindt dit leuk.
  7. #107 HansK, 2 apr 2019
    Laatst bewerkt: 2 apr 2019
  8. #108 focusonben, 14 apr 2019
    Laatst bewerkt: 6 mei 2019
    Ik krijg de melding 'Koplampstoring, onderhoud vereist' en de rechterlamp cenreert niet maar wijst naar rechtsonder als een soort bermverlichting.


    Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
     
  9. En nummer 2 nu ook defect :( Ook mijn rechterkoplamp begaf het vorige week na eind 2017 al de linker. Constant kalibreren en uiteindelijk of recht naar beneden schijnen of de rechterberm in.
    Gelukkig nog (verlengde) garantie, dus ook deze lamp (ad 1000,- euri slik...) is inmiddels vervangen door een nieuw exemplaar.
    Niet het sterkste punt van deze Focussen blijkbaar.
     
  10. Dan heb jij ff geluk dat je verlengde garantie had op die lampen!

    Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
     
  11. Ja, daar ben ik ook gruwelijk blij mee! Het was die 360,- die ik er bij aanschaf in 2015 voor heb betaald, meer dan waard.
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  12. Sinds dit weekend is mijn rechterkoplamp WEER stuk.
    Dit is al nummer 3 (!!!).
    De eerste (originele) heeft 3 jaar gewerkt.
    Nr 2 net een half jaar en nu nr 3 net (een aantal dagen) meer dan 12 maanden (en dus buiten de garantie...).

    Belachelijk. Ik denk eraan om het adaptieve deel eruit te halen. Heeft iemand tips hoe dit te doen?
     
  13. Dit zal niet echt makkelijk gaan denk ik. De lamp zal op zijn minst open moeten.
    Dan zou ik eerder een aftermarket set kopen die dezelfde look heeft als die van jou. (zie link)
    https://www.carstyle.nl/koplampen-l...FF-CNiebGd4eUXvvSRy62ePgJnJrZjHMaAvq1EALw_wcB

    Dan heb je dezelfde look als nu, alleen zonder adaptieve lampen. Je zou wellicht wel nieuwe lampjes moeten aanschaffen.
     
  14. Denk niet dat het zo 1,2,3 gedaan is. Denk hierbij aan hoogteverstelbare koplampen vanuit binnen ten opzichte van wat je nu hebt (automatisch) en wat ik begrepen heb is het niet 1 op 1 over te zetten van handmatig naar automatisch of het van automatisch naar handmatig wel 1 op 1 kan weet ik niet. Zal in ieder geval andere koplampen worden vrees ik.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
  15. Ik meld me ook even om te zeggen dat in augustus 2018 mijn linker koplamp defect ging. Software updates, aanpassingen, zelf knutselen aan de lamp... Het had allemaal geen effect. Het defect zit hem denk ik ergens in een stuk firmware: Het lijkt me stug dat het iets met de motor te maken heeft aangezien (in mijn geval in ieder geval) de koplamp wel probeerde te kalibreren bij iedere auto start maar vervolgens naar de berm schijnend eindigde. Ofwel, de koplamp kon nog wel bewegen, maar leek niet meer te weten wat de juiste stand was. Maar resetten en dergelijke hielp niet.

    Ik heb toen ook een nieuwe (originele) lamp via Porza besteld, en deze werkt nu al weer enige tijd perfect (even afkloppen ;)).

    Overigens kun je best een andere aftermarket koplamp plaatsen, hoogteverstelling doe je handmatig op zo'n lamp. Het enige is dat je met UCDS (of Forscan, als die dat ook kan) je auto zo zal moeten programmeren zodat hij weet dat je standaard koplampen hebt.
     
  16. ook hier wederom na 1 jaar weer problemen met de koplamp. maar...er is hoop aan de horizon. ik heb van een bekende gehoord dat bij hem na dezelfde problemen er een module vervangen is. het betrof hier in ieder geval niet de koplamp, maar het belangrijkste is dat de lamp weer functioneert. na veel zoeken op allerlei voornamelijk buitenlandse websites kwam ik uit bij een headlight control module. deze zit verwerkt onder het stuur in het dashboard en krijgt zijn signaal van een sensor welke de stuuruitslag meet.
    Aangezien ik eerder hier al eens naar geïnformeerd had bij de nederlandse dealers en deze zeiden dat dit het absoluut niet kon wezen, ben ik nu eens naar duitsland gereden. bij deze ford dealer gaven ze aan dat ze dit dusdanig kunnen testen alvorens hem te wisselen dat hieruit wel moest blijken of dit het probleem geeft. ben benieuwd, volgende week een afspraak. als dit het is dan is het klaar voor een 300eu. ze hebben er minstens 3uur voor nodig voor alle testen dus er zal vast wat uitkomen.

    wordt vervolgd...
     
  17. Lezers, ik kan goed nieuws melden.

    de duitsers beten zich er compleet in vast. uiteindelijk blijkt, dat de ballast niet goed is van de 'kapotte' koplamp. hier achter gekomen door eerst de complete unit te wisselen van rechts naar links (stekkertechnisch kan dit). hierbij verplaatste het probleem zich ook. daarop volgend alles teruggebouwd en alleen de ballast verplaatst, mede omdat dit nog het enige is wat evt. vervangen kan worden zonder de hele unit te wisselen. en wat blijkt. nu ging het probleem weer mee naar de andere lamp.

    schijnbaar zit hier dus iets van een module in wat dit geheel aanstuurt. kosten +/- 300€.

    Grtz,
     
  18. Hallo revadu,

    Ik ben ook bezig geweest met dit probleem en de ballasten (kastjes onderzijde koplamp) met elkaar gewisseld, het probleem bleef bij mij in de zelfde koplamp (rechts) zitten.
    Originele koplamp zelf vervangen vind ik aardig kostbaar maar als het in aanstuur module het probleem veroorzaakt is de prijs al wat gunstiger.
    Gaan ze nu de aanstuur module bij jou vervangen?

    Gr Marcel.
     

  19. jep. daar lijkt het probleem in te zitten. elke unit heeft zijn eigen aanstuurmodule. waar die dan maar verstopt zit.(schijnen verschillende versies in omloop te zijn) bij mij in dit geval bij de ballast in omdat dit het enige is, samen met de lampen, wat ik vorig jaar overgezet heb naar de nieuwe unit.

    het komt er dus eigenlijk op neer om niet zomaar de dealers te geloven dat de hele unit vervangen dient te worden. meer onderzoek kan zeker uit en mij zien ze niet meer terug in nederland voor welk onderhoud dan ook.
     
  20. waar in Duitsland ben jij geweest?

    ik woon zelf in Venlo
     

Deel Deze Pagina