1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Poets - How to's & Info

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door Boyd, 7 nov 2007.

  1. QUOTE="2015focus, post: 1821754648, member: 68583"]Martin is idd een aardige man. Vrijdag nog even gesproken maar waren behoorlijk druk dus gauw maar weer gegaan. Heb je bij de wasstraat de auto gepoetst? Niet de auto trouwens gepolijst na het kleien? Koen zit midden in de showroom trouwens.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk[/QUOTE]

    Na kleien met witte (zachte en heeeeeel licht slijpende) hexalogic pad met wat all in one van Smartwax de liggende delen even meegepakt. Er was speciaal voor mij wat ruimte vrijgemaakt in de schade afdeling. Tja, vanaf ‘s ochtends 9 tot ‘ s middags 4 stond ik in iedergeval niemand in de weg
     
  2. wauw, mooi gedaan Frank :thumbs:
    ff een vraagje, waarom gewassen met gold wash?
    als ik een auto 'aanpak' wil ik echt alle rommel eraf hebben en begin ik meestal met Dreft om te wassen (ontvet lekker ;))
    een shampoo als gold wash heeft toch vaak weer een 'voeding' er in zitten die je eigenlijk niet op je lak wilt hebben als je vanaf 0 wilt beginnen.
     
    Jackie D vindt dit leuk.
  3. Ik ga dat ook eens proberen met Dreft. Vandaag met t mooie weer sloeg het virus weer toe en heb ik de auto voor de 1e x na de winter weer eens grondig aangepakt. Heb de Natty er weer op aangebracht.

    Ik heb de auto voor de winter in de Collinite 845 gezet en ik moet zeggen, dat spul is echt super. Kon duidelijk zien dat er nog steeds een beschermlaag op de lak zat:thumbup:.

    Die laag heb ik er misschien niet eens echt goed afgekregen en denk dat Dreft idd die oudere waxlaag er wel af zal strippen.
    Maar goed, volgende x maar eens proberen dan. In ieder geval staat ie er voor nu weer eventjes netjes bij.
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  4. Frank ziet er mooi uit en gepoetst.:thumbup::dance:
     
  5. Dank je wel.
    Mij is door een doorgewinterde detailer het volgende verteld:
    • Afwasmiddel biedt geen smerende eigenschappen, waardoor je washmitt en het vuil echt over de lak schuurt, in plaats van glijdt
    • Huishoudelijke middelen zijn niet ontworpen voor het vuil waar je auto mee in aanraking komt, je verwijderd dus niet al het vuil dat op je lak ligt
    En ik had nog behoorlijk wat Goldwash dus was het meest voor de hand liggend.
     
    Leon Focus en gerardTDCI vinden dit leuk.
  6. Spullie als Dreft zou ik eigenlijk alleen gebruiken als je van plan bent een SiO2 coating aan te brengen. Verder is dat in het algemeen een no-go.

    Zelf zou ik dan zelfs eerst een 'normaal' sopje maken om, zoals hierboven al vermeld, de meeste vervuiling eraf te wassen en dan vervolgens een rondje afwasmiddel met warm water.
    Het gebruik van Dreft/Dubro/ander spul (liefst dan nog van die goedkope zonder glansmiddelen) zit bij mij echter nog niet helemaal tussen de oren, maar goed: zoals gezegd zou ik dat alleen maar doen bij het aanbrengen van een glascoating en verder niet (het onvet eigenlijk iets te goed, maar dat is voor een coating ideaal). Ga je een waxje of een gewone sealant aanbrengen, houd het dan vooral bij je dedicated autospullen.
     
    gerardTDCI, Rob Holthuijsen en Redwagon vinden dit leuk.
  7. Ik ben toe aan wat nieuwe spullen. Een aantal ter vervanging van en een aantal omdat ze op zijn.
    Ik heb een tijdje nagedacht om een DAP aan te schaffen en mag om te testen zelfs de dap van @Fred lenen :).
    Maar ik vindt het nog een stap te ver voor mijzelf, en wil voorlopig het beste uit de handmatige spullen halen.
    Ik pak de auto in het voorjaar vaak aan met het 5-stappenplan met behoorlijk wat meguiars producten wat op zich prima werkt.
    Wat adviseren jullie voor de volgende producten:

    1. ik was de auto altijd met meguiars gold wash. Deze is op dus moet ik nieuwe hebben. Is dit een goede wash of zijn er betere alternatieven?
    2. Kleien, gaat nog prima met de dodo juice Born slippy clay lube, de klei heeft zijn beste tijd gehad. Advies/ervaring?
    3. Ik heb Meguiars deep crystal paint cleaner, maar ben hier niet blij mee. Het uitpoetsen is een hell of a job. Is de Meguiars Ultimate compound een knap alternatief of zijn er betere alternatieven?
    4. Ik heb Meguiarsdeep crystal polish, maar ben hier niet blij mee. Het uitpoetsen is lastig. Is meguiars Ultimate polish een knap alternatief of zijn er betere alternatieven?
    5. Als wax heb ik de collinite 845, prima te doen en tevreden mee.
    6. Tussendoor de auto eens met een quick detailer behandelen. Mequiars ultimate quick detailer een knap product?
    7. Velgen reiniger. Ik heb ooit van volgens mij een huismerk van carclean "purple rain" velgenreiniger aangeschaft. Werkt redelijk maar is op. Ik lees veel over de Iron X of de Monello Non-ferro?
    8. nieuwe pads, gewoon de Foam pads van bijvoorbeeld meguiars (geel) of monello (rood of zwart?), of is een microfiber pad van bijvoorbeeld meguiars een goed alternatief?
     
    1. Gold Class is prima. Ik houd ik er wel van om de nodige shampoo's te gebruiken. Wat bij mij in de collectie blijft is Dodo Juice - Born To Be Mild.
    2. Qua klei vind ik de Supernatural Fine van Dodo Juice lekker werken (let op: er zijn drie soorten Supernatural klei; dit is de meest milde)
    3. Probeer eens Poorboy's World - Professional Polish. Meg's Ultimate Compound is meer een polijstmiddel.
    4. Poorboy's World Black Hole/White Diamond (BH voor donkere lakken, WD voor lichtere), Auto Finesse Rejuvenate, Dodo Juice - Lime Prime, Mother's Wax - California Gold Micro-Polishing Glaze Step 2, ...
    5. Top
    6. Wil je iets met of zonder extra bescherming?
    7. Non-Ferro is eigenlijk een ijzerverwijderaar, maar omdat er nog wat extra reinigende ingredienten inzitten, werkt deze prima op velgen. Is daarmee ook wat milder dan zure of juist alkalische velgenreinigers.
    8. Genoemde pads zijn prima.
     
  8. Snelle reactie :), thanks.

    1. heb jij ervaring met de ultimate wash & wax (ook weer van Meguiars haha)?
    3. is een polijstmiddel in een cleaner juist niet nodig om bijvoorbeeld de swirls wat weg te krijgen?
    4. veel alternatieven :). enige voorkeur aan de hand van ervaring?
    6. is wel prettig om iets van bescherming toe te voegen buiten de 2x per jaar in de wax zetten.
    7. is een dergelijk product te vergelijken met de purple rain? (die is volgens mij ook niet meer te krijgen als ik het zo bekijk op de site)
    8. wat is het verschil met zwart en rood?
     
  9. Als je je auto zo netjes wil maken, zou ik juist kiezen voor een DAP, dit is bij uitstek een machine waar je geen schade aan de lak toe brengt. Door zijn exenter rotatie kan de lak niet verbranden. Door met een DAP te poetsen kan je het polijst middel kraken, waardoor de swirls makkelijker verdwijnen en de poetsmiddelen makkelijker zijn af te nemen. Als je dit eenmaal gebruikt, wil je echt niks anders meer.



    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
    Soepergrover vindt dit leuk.
  10. Een DAP is idd een heel veilig apparaat, kun je weinig fout mee doen.
    Zijn correctie kracht is echter beperkt, diepere krassen (voelbaar met je nagel) ga je er niet mee uit krijgen. Dan zul je toch echt met een rotary of geforceerde excenter met een grover polijstmiddel moeten gaan werken, en dan nabewerken met een DAP in combinatie met een fijnere korrel. Eea uiteraard wel afhankelijk van het gebruikte polijstmiddel en soort lak.
    Monello heeft een mooi gamma aan polijstmiddelen en is ook makkelijk uit te poetsen. De Poorboys serie is ook een goed alternatief.
    Oppervlakkige swirls verwijderen zal wel lukken met en DAP en een fijn middel.
    Je kunt idd daarna een glaze als Black Hole of White Diamond (voor resp. donkere of lichte lakkleuren) gebruiken om evt. overgebleven swirls te maskeren, alvorens de wax aan te brengen.

    De werking van de wax in een wash & wax shampoo vind ik minimaal. Bovendien kan het bij lage temperaturen in de winter wat lastiger zijn om de lak streepvrij te krijgen, is mijn ervaring. Daarom gebruik ik hem niet meer.
    Ik zet de auto net voor de winter in een wax met langdurige bescherming (Collinite 915, evt. 2 laagjes) en daarmee komt de auto de winter wel door.

    Wat betreft shampoo is bij mij de Dodo Born to be Mild favoriet, maar de Megs Gold Class en Mothers California Gold heb ik ook jaren gebruikt. Alle 3 prima shampoo's. Wel ff goed nalezen w.b. het verschil in dosering tussen deze 3. Vooral de Dodo BTBM is erg geconcentreerd en daarvan heb je dus maar heel weinig nodig. Bij overdosering strip je sneller de wax van de auto af.

    Een velgencleaner gebruik ik vrijwel nooit, als je ze een beetje bijhoudt en de wielen even in de wax zet lukt het prima met alleen een shampoo.
     
  11. 1. Nee. Ik houd niet zo van shampoo's met waxtoevoegingen.
    3. Om swirls te verwijderen is wel een polijstmiddel nodig. Professional Polish is een chemische cleaner die (handmatig gebruikt) niet zoveel aan je swirls zal doen. Ultimate Compound is voor handmatig gebruik prima. Machinaal zou ik zelf iets minder grofs pakken.
    4. Rejuvenate
    6. Sonax - Brilliant Shine Detailer vind ik wel fijn spul.
    7. Geen idee wat die Purple Rain was. Ik dacht dat het een gewone zure danwel alkalische velgenreiniger was, maar gezien de naamgeving zou het best een ijzerverwijderaar geweest kunnen zijn (Non-Ferro etc. kleuren doorgaans paars wanneer dat in contact komt met ijzerdeeltjes)
    8. Eigenlijk alleen de kleur. Wellicht handig om sommige pads voor verschillende functies te gebruiken (rood voor wax, zwart voor cleaners etc.)
     
  12. @flins
    Een glaze om swirls weg te werken?
    Beter fatsoenlijk polijsten dan hoef je ook geen swirls weg te werken.
    Dan maar een keer extra erover heen.
    De standtijd van de wax wordt ook minder bij gebruik van een glaze.

    Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk
     
  13. Ben zelfs van mening dat een DAP veiliger is om mee te werken dan handmatig te polijsten.
    Handmatig poets je veel ongelijkmatiger en zet veel meer druk.
    Echt veel kan er niet mis gaan, gewoon doen.
     
  14. @reks:
    Ben het helemaal met je eens. :thumbup:
    Maar omdat Raymond (voorlopig tenminste) nog handmatig poetst zullen er waarschijnlijk wel enkele swirls en lichte krasjes achterblijven. En die zou je eventueel met een glaze kunnen camoufleren. Maar ideaal is het idd niet.
    Als je een machine tot je beschikking hebt kun je idd beter nog een extra polijstrondje doen.

    De standtijd van een wax wordt er door het gebruik van een glaze meestal niet beter op, nee.
     
  15. Ik vind dat hij beter naar een 2e hands dap of krauss kan kijken.
    Scheelt ook een berg moeite [emoji6]

    Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk
     
    Redwagon vindt dit leuk.
  16. Hij zou eens op het Carclean forum kunnen rondvragen of daar ms iemand is die zijn DAP kwijt wil.
     
    reks vindt dit leuk.
  17. Daar staan er idd regelmatig te koop.
    Ook in de facebook groep.

    Verstuurd vanaf mijn SM-N950F met Tapatalk
     
  18. Om even op dat Dreft verhaal terug te komen. Ik heb me er vandaag toch aan vergrepen.
    Aygo van vrouwlief (wit) vandaag onder handen genomen.
    Ik had de auto voor de winter in de Collinite 845 gezet en die laag is goed blijven zitten zowel op de Focus als op de Aygo.
    Echter, vanwege tijdgebrek is de Aygo toen de vorst weg was door een wasstraat gegaan:nocheer:.
    Dat had dus beter niet gebeurd......
    Vandaag dus met de hand gewassen maar er zat een 'zwarte' laag over de hele auto. Auto eerst met hogedruk gewassen en afgespoeld, ingespoten met Non Ferro, dat weer afgespoeld, auto vervolgens gewassen met shampoo maar die zwarte gloed bleef erop zitten.
    Daarna de auto met bugsquash ingespoten, in laten werken en als laatst dus maar gekozen voor een sopje met Dreft.....
    Uiteindelijk is daardoor die vette zooi wel van de auto afgegaan.
    Daarna weer in de Collinite gezet en de Aygo is weer als nieuw gelukkig.
    Ik vermoed dus dat de borstels van die wasstraat kats onder het vet zaten ofzo.
    Hier gelezen dat Dreft eigenlijk niet wordt aanbevolen maar het heeft me vandaag wel ff geholpen:D.
    Moraal van t verhaal is wederom vermijdt de wasstraat:schater:
     
    MrMarcos, reks, rfknol en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  19. Ik heb ultimate compound van mn schoonvader geleend, maar met deze producten (net als de paint cleaner) zijn handmatig echt een drama vindt ik.
    Heel zwaar uit te werken en het residu is maar slecht weg te krijgen van de lak. Wat doe ik hier niet goed aan? (ja toch maar aan de dap dan :P).

    is professional polish handmatig beter te verwerken?
     

Deel Deze Pagina