1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Dashcam advies voor MK4

Discussie in 'Electronica' gestart door Zakhooi, 11 feb 2019.

Tags:
  1. Hoi,

    Ik zoek een dashcam die niet al te veel opvalt zodat ik hem kan laten zitten als ik de auto verlaat.
    Het gaat er dus om dat ie achter de binnenspiegel geplaatst kan worden en van buiten bijna niet zichtbaar is.
    Hiervoor in mijn Seat Leon gebruikte ik een Ambarella 0803.

    Heeft iemand advies?

    Alvast bedankt
     
  2. Je kan toch gewoon weer een 0803 (of de huidige 0806) gebruiken? Ik denk dat die ook niet zo erg opvallen in een Focus.
     
  3. heb zelf de viofo a119s v2 gepakt. ging me niet om het scherm maar wou eentje hebben die ik bij de 3de zonneklep (dat zwart valk achter de binnenspiegel) kon monteren.
    de camera kijkt er net onder door, van buiten valt het niet op en binnen ja je ziet het maar niet echt storrrend.

    zocht zelf een goedkoop dashcam dat precies doet wat je van verwacht.
    ben zelf voor 1080p gegaan, dit is puur ivm 4k leuk is maar vraagt extra ruimte op de kaart en voor snachts zijn de pixels niet echt lichtgevoelig, dus donkerder beeld. ja een dure zal het goed kunnen maar daar betaal je dan ook voor
     
  4. gepakt? je hebt 'm toch wel betaald hé Werner :schater:
     
  5. Bedankt voor alle reacties.
    Ik heb nogmaals gekeken maar de console achter de spiegel op een MK4 is toch wel zodanig groot dat het lastig is hem goed te plaatsen.
    Ik heb uiteindelijk voor deze gekozen, een goedkopere: https://www.123carcam.nl/dashcam-g55
    Morgen installeren als die binnen komt.
     
  6. Hoewel deze vraag eigenlijk voor de MK4 was, ben ik wel benieuwd hoe mensen de bedrading wegwerken. Kan iemand daar een voorbeeld van laten zien? (Ik heb dan wel een MK3.5, maar ik gok dat dat niet al te veel uit hoeft te maken.) Wat mij nu nog weerhoudt om zoiets te kopen is de kabel die dan naar beneden hangt. Ik wil er eigenlijk zo min mogelijk van zien.
     
  7. Focus RS mk3 met blackvue dr650 2ch.
    Voor en achter, bedrading praktisch onzichtbaar en links onder stuur in het muntenbakje de power rmagic pro.[​IMG][​IMG][​IMG]

    Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
     
    Hann1BaL vindt dit leuk.
  8. Hoe heb je de bedrading bij het middenconsole gekregen dan? Wat heb je weg moeten halen om dat weg te werken? Dat lijkt me wel een mooi formaat camera! Top idee.
     
  9. #11 RSFan, 6 mei 2019
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 mei 2019
    Via bovenkant naar a-stijl links, naar beneden naar muntenbakje. Achtercamera via bovenkant ook naar dashcam, signaaldraad is ook voeding voor achter camera. Zal foto maken van situatie power Magic pro.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

    Komt niet bij 12v middenconsole in de buurt.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

    Power magic pro [​IMG]

    Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

    Direct op de zekeringkast

    Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
     
    Michel_limburg vindt dit leuk.
  10. Heb in de Focus een Azdome GS63H, gekocht bij Ali Express (http://s.aliexpress.com/7vABfmQb). Niet te groot: hij zit netjes weggewerkt achter de binnenspiegel, waardoor hij vanaf de bestuurdersstoel bijna niet op valt.

    Kabel is uit het zicht. Deze loopt via de A-stijl en dorpelbeschermer en gaat vervolgens onder de bijrijdersstoel naar de USB aansluiting in de armsteun.

    Als je wilt, kan ik nog een foto maken.
     
    RSFan vindt dit leuk.
  11. #14 FrankyFH750, 12 mei 2019
    Laatst bewerkt: 12 mei 2019
    Heb onlangs in mijn ST-line een VIOFO 129 Duo geplaatst. Bevalt uitstekend. Beeld zowel voor als achter perfect. Heb gelijk een Bluetooth SOS knop bijgeplaatst om snel ff wat te kunnen vastleggen op de 256 Gb sd-kaart. D.m.v. wifi makkelijk bewaarde opnames naar een app op de smartphone te verplaatsen.
    Voor de camera aan de voorzijde heb ik de bedrading via de hemel (achter de zonneklep) en uiteindelijk de 12V-aansluiting achter het dashboardkastje weggewerkt. Voor de camera aan de achterzijde moest de doorvoer tussen achterklep en carrosserie even los en uiteindelijk heb ik de kabel via de hemel en bovenlangs het rechter achter- en rechtervoorportier naar de frontcamera gebracht.


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. #15 Jeffrey Focus mk4, 1 aug 2019
    Laatst bewerkt: 1 aug 2019
    Sinds een aantal weken ben ik de trotse eigenaar van een nieuwe Focus ST-line 1.5 automaat (wagon). Meelezen op dit forum doe ik al een stuk langer dan een paar weken

    Nu heb ik de Blackvue DR750S 2CH aangeschaft samen met de Power Magic EZ. De dashcams werken top met de normale 12V aansluiting maar de EZ in de OBD poort werkt niet zo 'easy' als het zou moeten werken... Met geen enkele instelling krijg ik het aan de praat. Niet met en zonder draaiende motor. Zelfs een vervangend exemplaar gekregen ondat werd gedacht aan een defect. De nieuwe werkt echter ook niet.

    De leverancier geeft aan dat het plug and play moet zijn. Het enige wat kan is dat er geen OBD is (maar die is er wel) of dat deze niet staat ingeschakeld? Dat laatste lijkt mij ook niet aangezien er al een storing aan het noodoproepsysteem is uitgelezen.

    Is er iemand bekend met de EZ i.c.m. de Focus MK4?

    Gr. Jeffrey
     
  13. #16 Jan-Peter, 4 sep 2019
    Laatst bewerkt: 4 sep 2019
    Sinds vorige week in het bezit van een nieuwe Ford Focus ST-line.

    Ik zie hier en daar wat dashcams voorbij komen en wilde ook mijn optie lichtten op dit fora.

    Vorige week heb ik direct een nieuwe dashcam gekocht bij de aanschaffing van mijn Focus. Dit is de Viofo A119S + GPS, voor niet te veel geld heb je echt een topding! Heb dit bij Xiaomi Products.nl gekocht.

    Gr. Jan-Peter
     
  14. even je spam bericht (link verwijderd) veranderd in een gewoon bericht ;)
    en welkom trouwens :thumbup:
     

  15. Mag ik je een vraag stellen over de achterruit dashcam? Hoe heb je deze aangesloten qua stroom? Ik heb vandaag een dashcam binnen gekregen voor de achterruit en deze kan over of via 12v of via een parkeermodus kabel, wat van mij niet echt hoeft, maar ben benieuwd hoe jullie deze hebben aangesloten zonder kabels in het zicht te hebben. Ik ga het niet zelf doen maar wil graag weten voordat ik het uitbesteed.
     
  16. Beste Lex,

    Bij de rear-view camera van mijn Viofo 129 is de voeding in 1 kabel verwerkt. Dus deze kan dan keurig via de plastic afdekking van de achterruit en de hemelbekleding naar voren....
    Inmiddels deze camera’s al ruim een jaar in gebruik en super tevreden
     
  17. En waar heb je de voedingskabel naar toe getrokken om hem de power te geven? Ben benieuwd of je een dashcam bijv. kan koppelen met een andere bron in de buurt zodat je de kabel niet helemaal naar voren hoeft te trekken, wat is hierin jullue advies?
     

Deel Deze Pagina