1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wat voor banden gebruik jij?

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door TDCI Power, 3 jul 2007.

  1. Trouwens na de meeting toch maar mn winterbanden erop gelegt, goodride(china) 215/55/17, en moet echt zeggen dat ik door de sneeuw vlieg, echt heel erg mooi winterbandje,en voor 50 euro ps.
    Dan mogen ze wel zeggen dat die chinese bandjes niks zijn, nou deze zijn goed hoor.
     
  2. Even een aanvulling op mijn eigen post.
    De Goodyear Vector en huidige Crossclimate zijn beiden de XL uitvoering om een stuggere wang te hebben .
     
  3. Vandaag de auto die we op de zaak hebben staan gebruikt: Lexus 200h met P-Zero zomerbanden in 18 inch. LEVENSGEVAARLIJK! Voor mij weer het bewijs dat winterbanden echt helpen. Ik rij zelf met Hankook I-cept evo2 in 17 inch en ben daar supertevreden over.

    [​IMG]
     
  4. Voor de winter hebben we Michelin Alpin A4 banden. Zijn niet 't nieuwste van dit type maar bevallen prima. In de zomer hebben we een B merk Achilles 2233 maar die bevallen goed. Weinig geluid en voldoende grip en goed betaalbaar.
     
  5. Binnenkort moeten er weer 4 nieuwe zomerbanden op mijn zomerwielen en ben een beetje aan het twijfelen tussen:

    - GoodYear Asymmetric 2 (2 inderdaad, geen Asymmetric 3 ivm de veel kleinere velgrandbescherming)
    Heb hier meerdere setjes van gehad op mijn Mk2 ST en was daar erg tevreden mee. Is ook OEM montage voor de Mk3 ST en zijn zelfs gehomologeerd te koop speciaal voor Ford (eerste keer dat ik dat zie). Of dit laatste nog een voordeel is, vraag ik me af omdat mijn auto niet meer standaard is...

    - Michelin Pilot Sport 4
    Hier hoor ik goeie dingen over en heb nu de PS3's op de achterwielen zitten waardoor ik ze niet echt kan beoordelen. Wat ik wel kan beoordelen, zijn de looks (mooie finishvlag en diapositief logo) en een zelfs dikkere velgrandbescherming dan bij de GoodYear Asy 2's. Nou zien de PS4's er iets anders uit dan de PS3, maar nog steeds een hele mooie band.

    Ik ben aan het twijfelen omdat ik de GoodYears op het moment voor net onder de 100 euro kan kopen (tijdelijk?) en de PS4's voor 130. Op 4 banden scheelt dat toch weer 120 euro, en is de PS4 wel zoveel beter dat de GoodYear Asy 2? Wat ik me ook afvraag is: heeft de PS4 net zo'n dikke velgrandbescherming als de PS3? Ik heb eerder in dit draadje een foto er van gezien, maar weet iemand of deze vergelijkbaar is met de PS3? Een mooie vierkante band met een platte wang, daar word ik erg blij van namelijk :D. Bij de GoodYears weet ik dat dat goed zit.


    Kortom, lang verhaal, wat is jullie ervaring met de PS4? En dan heb ik het voornamelijk over de prestaties op een getunede Mk3 ST (daily driver, geen circuit). Levensduur en comfort vind ik minder belangrijk. Overigens gaat het om deze maat: 235/40 R18 95Y XL.
     
    Rob Holthuijsen vindt dit leuk.
  6. #1226 Factory, 31 jan 2019
    Laatst bewerkt: 31 jan 2019
    @Kludrex Heb je ook aan Dunlop Sport Maxx RT2 gedacht? Deze komen gelijk/beter uit de tests dan Michelin en Goodyear en zouden minder snel slijten. Deze banden komen in meerdere tests als winnaar uit de bus. Dat worden mijn volgende banden in ieder geval.
     
    Leon Focus vindt dit leuk.
  7. Thanks, ik zal eens kijken. Vraag is of deze ook een velgrandbescherming hebben zoals de Goodyear Asy 2 of Michelin PS3. Heb nu voor de Asy 3's zitten en die beschermrand is toch een stuk minder dik. Hebben ze bij aankoop van mijn auto er opgezet omdat ze niet aan de Asy 2's konden komen. Ik zoek een uitstekende band met dikke velgrandbescherming. Ziet er mooi uit en is praktisch (heb voorlopig nog geen huis met oprijlaan dus moet helaas op straat parkeren )
     
  8. Ik rij nu 2 zomers op de Dunlop Sport Maxx RT2 maar deze zijn naar mijn mening nu niet bepaald slijtvast te noemen. Ik heb nu zo'n 6000 KM met deze banden gereden en afgaande op de slijtage verwacht ik dat de banden maximaal zo'n 20.000 KM mee zullen gaan. bij een auto met meer vermogen zoals de ST verwacht ik dat de levensduur nog wat korter is.

    Daarnaast is van een forse velgrandbescherming ook geen sprake.

    [​IMG]

    Ondanks de velgrandbescherming ligt bij mijn velgen de velgrand nagenoeg gelijk met de band.
     
  9. Bedankt voor de duidelijke foto JW. Ook 18"? Dat stelt inderdaad niet veel voor. Ik lees ook net dat de handling op droog ook wat minder is dan de twee banden die ik op het oog heb...
     
  10. #1230 Leon Focus, 1 feb 2019
    Laatst bewerkt door een moderator: 1 feb 2019
    Super band, zowel de rt als de rt 2.
    Allebij gehad op mn vorige auto.

    Maar idd wat Jw zegt is waar, ik had de rt 2 ook snel op, denk voor de 20k zelfs.
    De eerste rt waren iets beter vond ik.
     
    Factory vindt dit leuk.
  11. Op advies van de dealer liggen er bij mij nu Vredestein Wintrac pro onder. 235/40
     
  12. Ok misschien mijn keuze nog maar eens herzien dan, thnx!
     
  13. Ook raar toch voor een premium zomerband: mindere prestaties op droog wegdek.
    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlop/SportMaxx-RT-2.htm

    Als je toch al niks gekocht hebt, misschien kijken naar de GY Asymmetric 5 die ergens in maart uitkomt. GoodYear komt ook nog met een SuperSport range met 3 nieuwe banden voor road- en trackgebruik.
     
  14. Ik heb mijn oog inmiddels laten vallen op Vredestein Ultrac Satin 205/50/17 93 XL. Ik lees best goede dingen over deze band. Iemand nog een goed woordje over deze banden? Ik ben vooral benieuwd naar rolgeluid, comfort en slijtvastheid (oa cupping)

    ik rij nu tevredenrond op mijn winterset op Vredestein snowtrac 5. Uitstekende winterbanden, goedkoop en vooral erg stil. Grip is uitstekend in de sneeuw van afgelopen weken. Maar ook gewoon op droog asfalt is het een prachtige band.
     
  15. Hoi , ik had onder mijn Honda CRV ook dit type band , de Vredestein Satin , lekker stil en zeer comfortabel en weinig afrolgeluiden.
     
    Leon Focus vindt dit leuk.
  16. Nou, ik heb inmiddels 2500 km erop zitten waaronder veel winterse omstandigheden qua wegdek. De twijfel vwb Crossclimates en sneeuw heb ik nu niet meer. Waar mijn schoonouders kettingen nodig hadden om omhoog te komen, kwam ik zonder kettingen omhoog op de oprit van ons huisje!
    Ik zal later wat meer informatie erover geven zodat jullie alle feiten kennen qua bandenmaat / leeftijd band / afmeting band / type auto enz.
     
  17. ik heb zojuist een set 17 inch op de kop getikt met nog zeer goede Vredestein Wintrac Xtreme S 215/50/17. Dik 8mm profiel op alle 4 de banden. Wel ET45, dus staan zo'n 5mm verder uit dan de standaard, maar dat misstaat zeker niet op dit model. Staan standaard erg ver naar binnen.

    hiervoor had ik 15 inch Snowtrac 5. Ook hele goede banden, maar ik wilde voor de looks toch graag zowel zomer als winter een 17 inch set. Dus ik was blij met de koop.

    Die Wintrac Xtreme S banden zijn echt mooi stil, goede grip op nat en fijn stuur gedrag van na het test rondje. Ik ben een tevreden mens.
     
  18. Mooie set voor volgend jaar dan:thumbup:
     
  19. Zeker ga ik hiervan volgend jaar genieten, maar ook komende weken blijf ik nog even lekker rondrijden op mijn winterbanden. 3 jaar geleden kregen we begin maart nog sneeuw
     
    Leon Focus vindt dit leuk.
  20. Iemand ervaring met Goodyear F1 Asymteric 235/40/18 95Y op een Focus ST MK3?
    Kan voor een mooie prijs vier stuks op de kop tikken.

    Iemand interesse in Vredestein Quatrac 5 M&S 235/40 R18 95Y, met tussen de 6 en 7 mm profiel?
     

Deel Deze Pagina