1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 opmerkelijkheden

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Swanco, 20 nov 2018.

  1. Komt omdat de Fiesta Sync 3 heeft en de nieuwe Focus Sync 3.2
     
  2. Ok ga ik dat eens proberen. Op aanraden van Ford heb ik een master reset moeten uitvoeren maar dit heeft niets geholpen.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
  3. Het lijkt allemaal wat negatief, maar voorop staat dat het een voortreffelijk rijdende auto is met een meer dan prima aandrijflijn. De ergonomische missers uit eerdere modellen zijn verdwenen en hij is lekker ruim. Mijn ervaring met bijvoorbeeld een Golf is dat het net even wat degelijker in elkaar zit en je geen last hebt van rammels / resonanties. Maar qua rijden: heerlijke auto. Ik kan hem eenieder nog steeds aanbevelen!
     
    Soepergrover vindt dit leuk.
  4. Valt allemaal relatief nog wel mee als ik dit zo lees. Rijd zakelijk een V60 D4 van MY18. Nu mag je van een model van een premium merk dat al sinds 2011 op de markt is verwachten dat alle kinderziektes eruit zijn, maar helaas niets is minder waar.
    Zo hier ook rammeltjes in het begin, portierramen die aan de onderzijde wat vocht mee naar boven nemen, Volvo On Call (soort van Ford Pass) en Volvo Senus (bij Ford = Synch 3) welke regelmatig uitvalt, EGR koeling problemen, lekkage (piepklein gaatje) voor de turbinezijde van de turbo welke ervoor zorgt dat bij stationair een penetrante roetlucht in het interieur komt (heeft zeker half jaar geduurd voordat oorzaak gevonden was). Maar voor de rest een hele fijne auto die inmiddels 125.000 km heeft gereden.
    En uiteraard een dealer die het allemaal erg nauw nam met mijn klachten en het naar volle tevredenheid oplost.

    Ben straks bij de nieuwe Focus benieuwd, maar alles valt of staat met de kennis en kunde van de dealer om deze “ kinderziektes” te herkennen en waar mogelijk op te lossen.
    En dan maar hopen dat de receptionist aldaar niet je beste vriend wordt :-)
     
  5. Eens... Ik had zelf een V60 D6 en de kwaliteit was niet best. Nu moet de Focus mk4 hier zich nog bewijzen. Waar ik erg benieuwd naar ben is of Ford vele ongemakken softwarematig daadwerkelijk gaat oplossen.
     
  6. Iemand dit al gehad?
    IMG_20190120_163029.jpg
    Ik had tevens geen geluid uit de voorste speakers (dashboard). Hopelijk alleen een kleine glitch. Morgen maar weer eens kijken.
     
  7. Heb ik hier nu een aantal keer gehad. Motor uit, portier bestuurderszijde openen en sluiten, deuren op slot en dan opnieuw starten na 30 seconden en alles werkt weer.

    Hoop dat je dealer een oplossing heeft, dan hoor ik het graag.

    [​IMG]


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
  8. Ik heb die melding ook 1 keer gehad. Toen wekte de speakers wel met muziek, maar het geluid van de carkit leek alleen uit de tweeters te komen. Was bij de volgende start van de auto weg. Daarna niet meer gehad.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
     
  9. Als ik het zo allemaal lees gaat het nog niet zo lekker met de MK4...
     
  10. Hebben jullie dan ook de on board modem geactiveerd met de 3 maanden gratis internet? Bedoel voor wifi in de auto?

    Dat heb ik dus nog niet gedaan. Ik ga in juli naar Spanje met de Focus en was van plan het gratis internet dan pas te activeren.
     
  11. Tegenwoordig heb je gratis eu internet uit je gewone mobiele bundel. Daar is geen duur Vodafone modem bundel voor nodig.
    Activeren is altijd prima hoor maar een hotspot maken van een mobiele telefoon is net zo makkelijk.




    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  12. Ik had vorige week een gesprek met een verkoper en die zei dat het aantal kinderziektes met dit model erg meevalt.
     
  13. dat idee krijg ik ook maar je zit hier wel op een Focusforum dus wordt alles wel gepost wat men tegenkomt, wat natuurlijk prima is.

    ik weet niet hoe het bij de MK2 en MK3 was destijds maar het zijn vaak die kleine irritaties die hier gepost worden en de oplossingen vallen relatief mee.
    krijg ook wel het idee dat de dealers er goed mee omgaan.
     
  14. Dat kan ook verkooptechniek zijn ;)

    Klopt Gerard, alles gaat hier onder een vergootglas. Er rijden er genoeg rond waar niks mis mee is. Mijn punt is meer dat “de puntjes op de i” bij sommige auto’s niet nodig hadden hoeven zijn. Maar dat zal bij elk merk met nieuwe modellen wel zijn.
     
  15. Vanochtend geen problemen meer m.b.t. de melding op het dasboard. Tevens ook weer geluid uit alle speakers.
    Had ik eerlijk gezegd wel min of meer verwacht (of op gehoopt). Was wel wat gewend hiervoor met de Megane. Blijkbaar is dit gemeengoed bij die geintegreerde systemen.
    Ik heb dat zelf niet gedaan, maar ik vermoed dat de dealer dit al heeft gedaan. Ik kan anders niet zo snel verklaren hoe Gracenote alle album art voor albums op mijn USB stick heeft kunnen verzamelen.
     
  16. Er staat een Gracenote database in het Sync systeem. Bij Sync2 staat die op de SD kaart en laat deze ook album art zien.
     
    Soepergrover vindt dit leuk.
  17. De Wi-Fi voor in de auto kun je activeren via de Fordpass app. Als je in de app op gegevens voertuig klikt en dan naar beneden scrolt, dan zie je hotspot voertuig staat. Als je daarop klikt kun je vervolgens via vodafone en account aanmaken en de proefperiode activeren.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
     
  18. Hiervoor moet je wel verbinding maken met de WiFi van je auto, anders kan je geen account aanmaken. Werkt perfect! en super snel!


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
  19. Wat ik ook probeer ik krijg het niet werkend [emoji17] Andere suggesties?


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     

Deel Deze Pagina