1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Projector koplampen

Discussie in 'Exterieur' gestart door Berrychello, 24 nov 2018.

  1. #1 Berrychello, 24 nov 2018
    Laatst bewerkt: 24 nov 2018
    Ik heb LED H7, maar ben niet heel tevreden met het lichtbeeld en overweeg daarom projector koplampen. Ik heb veel gezocht op internet en kan maar een paar interessante units vinden. Allemaal uiteraard aftermarket.
    Het lijkt me handig dit te bundelen in één topic.

    Ik vind de units vrij prijzig. Welke units hebben jullie ervaring mee of kennen jullie, en waar kan ik mooie units vinden voor een mooie prijs?

    Zonder DRL
    SkyWing
    [​IMG]
    €372
    Hier €360: klik

    CR-lights
    [​IMG]
    €294 (maar nu niet verkrijgbaar)
    Hier €323, maar ook niet snel leverbaar: klik

    In Chrome: CR-lights
    [​IMG]
    €376

    Spyder
    Zonder E-keur
    $292

    Met DRL
    Spyder
    Zonder E-keur
    $482
    Hier $290: Ebay

    CR-lights
    €410

    (ik vul m later nog even aan met units met DRL). Graag ook jullie aanvullingen!
     
  2. @JW heeft de skywing als ik me niet vergis
     
  3. Die van cr lights zijn mooi maar al heel lang niet leverbaar

    Ben bang dat die ook niet meer gaan komen.
     
  4. Ja die wil ik ook graag, maar helaas. @mrkb heeft die!
    JW heeft inderdaad de Skywing. Die vind ik iets minder mooi, maar als ik hier geen andere mooie alternatieven zie denk ik dat ik daar maar voor ga. Vandaar dit topic, ik ben vast niet de enige die hier naar zoekt :)
     
  5. Skywing is te aftermarket qua look. Kwalitatief schijnen ze best oké te zijn.

    Prijzen zijn niet gek wat mij betreft. Originele halogeen koplampen kosten dit ook wel.
     
  6. Bij de skywing past de ring om de projector wel mooi bij de chrome ring om de mistlampen. Maar de zwarte horizontale lijn is hierbij het lichtgekleurde (uiteraard) stadslicht. Dat maakt de look inderdaad wat aftermarket.
     
  7. Ik heb inderdaad de Sky-Wing koplampen.


    [​IMG]


    Ik heb deze koplampen er nu 4 Jaar in zitten en ben nog steeds zeer tevreden. De kwaliteit van deze koplampen is zeer goed. In mijn ogen zelfs beter als de kwaliteit van de originele halogeen koplampen.

    Ik heb de Sky-Wing koplampen voorzien van een set aftermarket Xenon lampen en hiermee zijn het lichtbeeld en de lichtopbrengst gewoon zeer goed. Het doet in ieder geval niet onder voor OEM Xenon.

    Het enige probleem dat ik tot dusver met de Sky-Wing koplampen heb gehad is dat de UV coating op de koplampglazen los begon te laten. Dit probleem is echter pas ontstaan nadat de auto bij een schadehersteller in een droogcabine heeft gestaan. Ik heb dit opgelost door de koplampen te wetsanden, te polijsten en een nieuwe coating aan te brengen.



    Wanneer je in de markt bent voor een set Sky-Wing koplampen moet je er rekening mee houden dat deze koplampen inmiddels door meerdere fabrikanten worden geproduceerd. De oorspronkelijke Sky-Wing koplampen werden geproduceerd door het Taiwanese Eagle-Eyes. Deze lampen staan erom bekend van goede kwaliteit te zijn. De koplampen die ik heb zijn door Eagle-Eyes geproduceerd.

    Oorspronkelijk werden de door Eagle-Eyes geproduceerde Sky-Wing koplampen in Europa door diverse aanbieders verkocht voor €199,- per set. Tijdens een (kerst) kortingsactie heb ik er zelfs nog minder voor betaald. Later is de prijs aanzienlijk verhoogd en ligt nu zo tussen de €349,- en €399,-.

    Inmiddels zijn er andere Chinese fabrikanten welke het design van de Sky-Wing koplampen 1 op 1 hebben gekopieerd. Volgens reviews zouden deze koplampen kwaltitatief minder goed zijn als de door Eagle-Eyes geproduceerde exemplaren. Het is dus verstandig om voor eventuele aankoop te verifiëren welk merk koplampen er worden aangeboden.
     
    Berrychello vindt dit leuk.
  8. Dank voor de uitleg! Jij had wel echt een koopje zeg!
     
  9. Ik heb CR-tuning gemaild en ze kwamen direct met een alternatief, afbeelding zal ik nog posten hier. Voor dezelfde prijs als de niet leverbare lampen hebben ze een andere unit, met een geheel zwart binnenwerk en een LED strip bovenaan zoals bij de originele xenon. Dat vind ik iets minder mooi. Men geeft aan dat dat 'standlicht' is, dus geen DRL.
    Of de andere (hierboven getoond) nog leverbaar wordt zegt men simpel: klik maar op 'op de hoogte houden via email' dan laten we het weten als ie weer leverbaar is.
     
    jjonkie vindt dit leuk.
  10. dat zijn deze dan denk ik of niet ?

    [​IMG]
     
    Berrychello vindt dit leuk.
  11. Exact! Die zijn het. Die kunnen ze dus wel leveren maar vind ik minder mooi, vooral door die opvallende strip bovenaan. Wat dus blijkbaar geen dagrijverlichting is.
     
  12. #12 jjonkie, 26 nov 2018
    Laatst bewerkt: 26 nov 2018
    Die strip als stadslicht is prima, maar de uitstraling is te donker. De shroud zou eigenlijk weer chrome moeten zijn.
     
  13. Lastig hoor, elke heeft wel iets.

    Er staat nu ook een enkele rechter koplampunit op Ebay :D
    klik
    [​IMG]
    Wel interessant: zou het bij dit type altijd zo'n rommeltje met draden zijn aan de achterkant? Bij de Skywing heb ik al gezien dat het gewoon een mooie originele aansluiting is.
     
  14. Een klein beetje offtopic, maar vanwaar de ontevredenheid over je huidige LED verlichting? Is het lichtbeeld dusdanig veel slechter dan met reguliere halogeen lampen?
     
  15. LED geeft toch wel wat strooilicht. Je ziet het op gevels als je door een straat rijdt en op de onderkant van de bomen waar je onderdoor rijdt. Geen directe verblinding van tegenliggers, maar ook geen ideaal lichtbeeld.
     
  16. Van de week nog een Focus 3 afgekeurd met Led erin, volgens de klant geen goedkope set. Lichtbeeld was om te huilen.
     
    Berrychello en bjauto vinden dit leuk.
  17. Ik wil mijn bestaande halogeen stads en dimlicht vervangen door white vision. Welke kan ik hier het beste voor nemen?
     
  18. #18 bjauto, 28 nov 2018
    Laatst bewerkt: 28 nov 2018
    Alleen Philips heeft de WhiteVision.

    Voor het stadslicht zou ik gaan voor de T10-variant, voor het dimlicht voor de H7. Anderen passen niet zo maar.
     
  19. Is het niet zo dat het dim en grootlicht gecombineerd in een fitting zit?

    Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
     
  20. Vanaf de Focus 1 fase 2 (vanaf ergens in 2001) zijn de dimlichten met een H7-fitting en de grootlichten met een H1-fitting uitgevoerd. Dit zijn 2 aparte lampen dus.

    Heb je een Focus 1 fase 1 (tm ergens in 2001) dan heb je een H4 fitting waarbij dim- en grootlicht door dezelfde lamp wordt verzorgd.
     

Deel Deze Pagina