1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Primeur! Dit is de nieuwe Ford Focus

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Focusmania.com, 2 apr 2018.

  1. Bij diverse Ford van Mossel dealers is aanstaande zondag een introductie brunche (precies tijdens de Focusclub toertocht, hoe onderdacht) voor de Focus mk4 stationwagon. Vooraf opgeven is wel verplicht.
     
  2. Vandaag mijn auto voor onderhoud naar de dealer gebracht. Kreeg als leenauto eenFocus mk4 mee. Het eerste wat me opviel was dat ik het tellerpaneel rechtop vond staan. In de mk3 staan ze wat schuiner naar boven gericht. Dat was even wennen maar zag er wel goed uit. Het bedieningspaneel idem. Op het eerste gezicht ziet alles er netjes afgewerkt uit, met vollop opties. De1.0 liter motor deed me wederom positief verbazen. Reed prima op snelweg en in de stad, alleen merk je wat geluid maar dat is logisch bij een 3 pitter. Het stoorde me niet. Wat me wel opvalt is dat het snelheidsbord bij de tellers vrij snel begint te knipperen als je maar ietsjes te hard rijd. Dit zal wel uit te schakelen zijn neem ik aan. Nu nog wat wennen aan het uiterlijk.

    5010628B-6234-43BA-828B-8C60A9F09760.jpeg 6A3BB819-EAD3-4C7E-85BF-2E4FE0F69B7A.jpeg E6622CFF-F83A-408F-AD7F-DDA3C64BF40E.jpeg
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  3. Wat was jouw eerste indruk toen je instapte? Ik vind het allemaal een beetje kaal en de kachelbediening vrij ver weg.
     
  4. Chique uitvoering in deze kleur.:thumbup:
     
  5. Het is bijna 1 op 1 mijn Fiesta aan de binnenkant.
     
  6. Even wennen was het, het is totaal anders dan mijn eigen dashboard.
     
  7. Vind die Ipad die in het dashboard gedouwd is wel een beetje jammer...
     
  8. Dat klopt idd ook wel. Ben tijdje terug met mijn zwager in zijn nieuwe Fiƫsta mee gereden en viel mij toen ook op.

    Ben ik het helemaal mee eens.
     
  9. Daarnet op weg naar huis even nog de nieuwe wagon wezen kijken bij Ford in Breda. Binnen stond er eentje in Chrome Blue en buiten een zilvergrijze.
    Vond 'm top.
     
  10. Zat vanavond te kijken naar de Duitse tv zender RTL en zag daar een reclame van de MK4 voorbij komen, die ik op de Nederlandse tv nog niet gezien heb. Nu moet ik er wel bij vermelden dat ik
    praktisch nooit reclame kijk.
     
  11. De voorkant van de auto kan ik wel aan wennen, binnen met de nodige opties ook wel. Alleen de achterkant he..... Binnenkort de wagon marr eens bekijken bij de dealer
     
  12. De neus (grill en motorkap) is t.o.v. de Mk3.2 niet zoveel veranderd vind ik. Maar vind ik de achterkant qua design een stuk minder sportief dan de MK3. Ik vergelijk het een beetje met de MK2.1 en MK2.2, de fase2 zag er beter uit. In dit geval is het juist omgekeerd. De MK3 ziet er beter uit dan de MK4.
     
  13. Ik moet zeggen dat ik vergeleken met eerdere Focus modellen minder moeite heb met de hatchback.
    De wagon vind ik echter een stuk mooier. Dat model klopt gewoon beter. Vanavond nog even wezen kijken bij Ardea in Gorinchem. Titanium, Diffused Silver. Plaatje....
     
  14. Over twee weken 19-10 mag ik mijn Focus Wagon ophalen. De auto is op 25-06 besteld en gebouwd op 18-09 en sinds gisteren 04-10 bij de dealer. Mijn huidige lease contract loopt nog tot 14-10. En eerde dan 19-10 was niet mogelijk.
     
  15. Lekker vooruitzicht :thumbup: Succes met wachten maar het schiet op.
     
  16. Net even bij Dekker in Zaandam naar binnen gelopen om de Wagon te bekijken. De aflopende daklijn achter is even wennen maar al met al vind ik het een geslaagd model. De Hatchback laat ik over een paar jaar zo goed als zeker aan me voorbij gaan maar deze is zeker het overwegen waard.
    20181005_124450 - kopie.jpg

    20181005_124341 - kopie.jpg
     
  17. Ik denk te weten waarom ik de lijn minder mooi vind. In de deuren zit een soort van kromming, dat geeft een vertekend beeld. Samen met de aflopende daklijn geeft dit naar mijn inzicht een raar beeld.
     
  18. Ik zie wat je bedoeld. Bij onderstaande kleuren lijkt het minder op te vallen zeker bij de zwarte.

    Knipsel wagon.PNG

    Knipsel wagon zwart.PNG
     
  19. Ik weet niet wat er van moet vinden. De voorkant lijkt op een vissekop en de achterkant lijkt vanaf de zijkant wel een beelhouwwerk van Mount Rushmore. Daarbij vind ik de oplopende lijn van de achterdeuren, tezamen met de aflopende lijn minder geslaagd dan de MK3.
     
  20. Bij de zwarte vind ik het juist erger lijken...
     

Deel Deze Pagina