1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Nieuw (nog) zonder Ford Focus

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door Dirk Dijkhuizen, 22 aug 2018.

  1. Hallo, ik heb me vandaag aangemeld als lid, mede ook omdat ik me aan het oriënteren ben op een Ford Focus Wagon Titanium uitvoering uit 2017. Mijn vriendin rijdt overigens al 12 jaar naar volle tevredenheid een Ford Fiësta. En mijn vader heeft een Ford Focus uit 2007, probleemloze en fijn rijdende auto.

    De afgelopen 20 jaar heb ik Alfa Romeo gereden, begonnen met 2 145' s en vervolgens 2 156' s. Ondanks de reputatie, vrij probleemloze en fijne auto's. Ik ben al vanaf kinds af aan een auto liefhebber en Ford heeft altijd wel in mijn belangstelling gehad en zeker op prijs/prestatie gebied scoort Ford meestal goed naar mijn mening.

    Waarom dan nu een Ford Focus Wagon. De Alfa 156 SW uit 2003 is aan vervanging en ik zoek een auto met een directe besturing en een goede strakke wegligging, en die tevens ruim in de uitrusting zit en goed "smoelt".
    En niet onbelangrijk de hond moet ook meekunnen. De doorslag gaf de zomervakantie, 2 weken een Ford Focus Wagon 100 pk, lease edition via Hertz gehuurd. En moet zeggen dat ik erg gecharmeerd ben geraakt van de Focus Wagon. Ik vind het een mooie auto, met name de neus en rijdt helemaal naar mijn smaak.

    Ik ben nu dus op zoek naar een Focus Wagon 125 pk, Titanium uit 2017 met max 40.000 km op de teller. Aanbod is er in ieder geval genoeg. Ik hoop dit forum de nodige info te vinden.
     
  2. #2 Jackie D, 22 aug 2018
    Laatst bewerkt: 22 aug 2018
    Welkom op dit forum Dirk!
    Zelf ook altijd Alfa gereden maar Ford bevalt ook goed:mrgreen:.
    Alvast succes met de zoektocht en neem gezien het aanbod ook de 4-cilinder versies even mee, de 1.5 heeft net zoveel PK als de 2.0 Twin Spark van Alfa maar pakt onderin dankzij de turbo veel sneller op:thumbup:.
    Succes

    *Overigens kun je ook nog eens veel extra kwijt in de Focus t.o.v. de Sportwagon maar dat heb je denk ik al ondervonden tijdens je vakantie.
     
  3. Welko Dirk op dit gezellige forum en succes naar het vinden van de juiste :focus3:
     
  4. Alvast een warm welkom bij de Focusclub en veel plezier met de toekomstige auto
     
  5. Welkom en succes met je zoektocht!
     
  6. Welkom op het forum! :clap:
     
  7. :welcome: Dirk op het gezelligste autoforum van NL
     
  8. Welkom Dirk.
    Toevallig in Den haag gehuurd?
     
  9. In Hengelo (O). We hadden een categorie B gehuurd, zouden een nieuwe Fiesta ST meekregen, niet verkeerd. Maar bij de schoonmaakbeurt is de contactsleutel verdwenen in de stofzuiger installatie van de wasstraat en niet meer terug te vinden. Reservesleutels lagen op Schiphol.

    Dus ipv categorie B werd het K, een Ford Focus Lease edition, 100 pk. Was aanvankelijk wat sceptisch over een 1.0 met 100 pk, maar dat viel echt 100% mee.

    Maar de autoliefhebber in mij gaat toch voor een 125 pk Titanium. De 150 pk is helaas boven budget.
     
    FocusSW vindt dit leuk.
  10. #10 FocusSW, 23 aug 2018
    Laatst bewerkt: 23 aug 2018
    Ja die geintjes ken ik ook helaas, niet persoonlijk overkomen maar een collega wel :roll:

    Een 125pk kan ik je zeker aanraden ( net zelf een gekocht van 2014)
    Bij ons in de vloot hebben we aardig veel van deze uitvoeringen en rijden gewoon perfect. Over problemen of mankementen kan ik niks zeggen want ik ben ze nog niet tegen gekomen.
    Behalve een terugroep actie over de bestuurders stoel, daar kan een bout los komen/afbreken en kan je dus op de achterbank terecht komen met je stoel :weird:(heeft alleen betrekking op de Fiesta)

    Maar goed dat is een kwestie van een afspraak maken bij de dealer en klaar ben je.

    Succes met je zoektocht.
    Je kunt ook nog eens kijken als je dat al niet gedaan had, op de site’s van diverse leasemaatschappijen, die bieden ook occasions aan. Inruil is ook mogelijk.
     
  11. Welkom!
    ik rij een Ecoboost met 125pk, ook niet verkeerd hoor! De 1.5 of 1.6 heeft net wat meer vermogen maar is inderdaad wat prijziger in aanschaf. Wil je toch voor zo eentje gaan, kan je altijd naar een net iets ouder exemplaar kijken.

    Ik heb zelf ook eens gereden met de 100pk en de zesbak van de 125pk vind ik een fijne toevoeging. Ook lijkt de 125pk wat vlotter, maar dat is een verschil in perceptie denk ik, want het verschil zit in een toerengebied waar je niet dagelijks komt.

    Bij de Focus? Nog nooit gehoord!
     
  12. Sorry, was alleen voor de Fiesta.
     
    Berrychello vindt dit leuk.
  13. Welkom en succes met de zoektocht

    Verstuurd vanaf mijn HTC One M9 met Tapatalk
     
  14. Een auto uit 2017 met 35000 - 40000km is wel een behoorlijke kilometervreter, die zou ik toch even links laten liggen
     
  15. Waarom zou je die links laten liggen?
    Die heeft waarschijnlijk veel snelweg km's gehad en dat is juist een pluspunt vind ik.
    En dan is hij bijna 2 jaar oud als hij bijv van begin 2017 is.. 20.000 per jaar is niks geks.

    Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk
     
  16. De keuze is reuze en ook best lastig. Km stand inmiddels wat bijgesteld tot ca 30.000. Een dealer auto uit de buurt voelt wat "vertrouwder" en is makkelijk, maar is ook wat duurder. Zie her en der ook wat Duitse jahres auto's met 4 jaar fabrieksgarantie, weinig km, veel opties en aantrekkelijke prijzen.

    Vind chromen dakrails op een Titanium bijzonder mooi staan. Laat ik nu een Titanium gezien hebben, zonder chromendakrails.... Zijn chromen dakrails te vinden in de onderdelenhandel en achteraf te monteren?
     
  17. hallo beste leden ,ben nieuw op de forum heb sinds kort een ford C max. is het mogelijk om in de lengte van de auto roofrails te plaatsen en zoja van welk ander auto zou erop passen .
    voor de styling en een mooier look .

    uw advies zou ik zeer op prijs stellen
    alvast bedankt.
     
  18. Beste @sym graag een eigen topic voor openen (na gebruik zoekfunctie) dan blijft het wat overzichtelijk op het forum [emoji106]
     

Deel Deze Pagina