1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Sync2

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door jaapd, 5 nov 2015.

  1. Maar het kan ook niet eerlijk zijn dat er nieuwe software komt met voordelen (lang leve Siri) dat de dealer hier riant aan gaat verdienen
     
  2. #82 JW, 12 nov 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 12 nov 2015
    Vanuit het oogpunt van de dealer kan ik goed begrijpen dat ze het updaten (van welk systeem dan ook) aan de klant doorberekenen als het niet technisch noodzakelijk is voor de werking van een product. Er wordt door de dealer immers tijd in gestoken en dat zal toch door iemand betaald moeten worden. Of het bedrag dat de dealer hiervoor aan de klant berekend in verhouding staat tot de geleverde dienst is een heel andere discussie.

    Zolang het updaten d.m.v. het uitvoeren van de update vanaf de USB stick niet officieel wordt ondersteund door Ford ben je feitelijk nog steeds op de dealer aangewezen voor een update. Als je dus zelf de update vanaf USB gaat uitvoeren neem je hiermee bewust een risico. Als het dan mis gaat en de dealer het vervolgens op mag lossen vind ik het persoonlijk niet meer als terecht als dit aan de klant wordt doorberekend.


    Desalniettemin ben ik van mening dat Ford hier net als in de VS ook de update bestanden (inclusief instructie) aan zou moeten bieden aan de consument.



    Bij het SYNC 1.0 en SYNC 1.1 systeem was de update vanaf USB functie van de APIM (SYNC) module en de 2e USB poort op de module softwarematig uitgeschakeld bij de Europese modules. De USA modules hadden deze functies wel. Dat de update functie vanaf USB wel gewoon beschikbaar is bij het SYNC 2.0 systeem zou er op kunnen duiden dat hier in de toekomst ook Europese support voor gaat komen.
     
  3. Ik deed de mening van Wilco volledig. Omzetten van een takenpakket is ongeveer 45 minuten werk voor een monteur die het vaker heeft gedaan. 45 min*€90 plus afschrijving apparatuur zou je op iets van € 80 uit moeten komen.
     
  4. Daarom vind ik die 200,- die ze mij in rekening hebben gebracht ook extreem aan de hoge kant.

    Iemand onlangs al eens gevraagd aan ford nederland wat de plannen zijn mbt to het vrijgeven van de USB updates ?
     
  5. Ik ben het gedeeltelijk met jullie eens:

    een monteur moet ook betaald worden dus kosten als de dealer het uitvoert kan ik inkomen maaarrrrrr dan moet de mogelijkheid om het zelf te doen ook bestaan, want: de UPDATE die er is omvat niet alleen maar de functionaliteit SIRI free speak of hoe het ook heet maar ook vele andere updates die de stabiliteit van Sync 2 verhogen.

    Dus het is wel zeker een update die in een moderne auto vol technologie vereist is anders zou de update er niet zijn!

    Ik denk dus dat de update zowel door de dealer als door de eigenaar zelf gedaan moet kunnen worden en eerlijk is eerlijk, de update stelt geen ene .... voor. De problemen komen voort uit het updaten met de verkeerde software, helaas was dat van te voren niet bekend...

    Bij een auto die nog zo jong is verwacht ik dat ze wel redelijk coulant mogen zijn met het vernieuwen van de software als die zo snel na levering uit komt. Even daar gelaten dat het bij sommigen dus om een foutief ingeladen update gaat.
     
  6. #86 kolere, 14 nov 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
    Je moet niet vergeten dat er heel weinig marge op een nieuw verkochte auto zit voor een dealer. Als je bij een onderhoudsbeurt dan 45 minuten voor een groot deel cadeau doet, wordt het verdienmodel een ingewikkeld verhaal.

    Merkwaardiger is misschien dat bij een moderne auto een ervaren monteur 45 minuten bezig is met een update. Je zou zeggen het is aankoppelen, uitlezen, aanvinken en uitvoeren, een monteur hoeft niet het hele uitvoeringsproces te volgen zou je zeggen. Mocht het proces zo omslachtig zijn, dan kan hier zelfs een dealer niks aan doen.

    Het mooiste zou zijn als een auto gewoon beschikt over wifi, je zet de auto voor je huis en hij gaat de boel updaten via internet.
     
  7. Of een of andere onverlaat logt in op je auto via diezelfde wifi en rijdt er 5 min later zo mee weg.
     
  8. Waarom zou wifi aan moeten staan wanneer de auto niet op contact aan staat? Daarnaast waarom zou het systeem dat in contact staat met de wifimodule toegang moeten hebben tot de centrale computer en niet beperkt zijn tot de multimedia?
     
  9. [MENTION=19456]Patrick64[/MENTION]. Je heb pb
     
  10. Dankzij [MENTION=19456]Patrick64[/MENTION] is het gesproken woord weer in het nederlands.
    Nogmaals velen dank patrick!!!
     
  11. En hoe is dat weer goed gekomen? Wat was het uiteindelijke probleem?
     
  12. Probleem was de verkeerde taalpakket.
    Patrick is via via aan een bestand gekomen die geaccepteerd word. Daarmee zet ipv een hele update alleen de taalpakketten terug
     
  13. Prettig geregeld! Eind goed, al goed.
     
  14. Dat is het mooie aan dit forum :)
     
  15. Super Richard (en Patrick!)!
    Ik ben heel blij dat het uiteindelijk goed gekomen is :dance:
    Maakte me er best zorgen over, omdat ik i.e.i. een link naar de versie zonder het nederlandse taalpakket had geplaatst.
    Ik zit nu nog in Duitsland na een prachtige dag in de :ford: fabriek in Saarlouis.
     
  16. Alles opgelost [MENTION=9372]jaapd[/MENTION]. We kunnen weer genieten van de zwoele Nederlandse mevrouw in de auto[emoji1][emoji1]
     
  17. #97 Bman, 26 nov 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 26 nov 2015
    Bedankt Patrick en jaapd, door jullie update heb ik nu ook Nederlandse spraak ondersteuning!
     
  18. Iedereen weer blij[emoji1][emoji1]
     
  19. Er zit WiFi in de auto, en als ik voor de deur sta ben ik connected met mijn WiFi thuis. Ik zie er nog steeds niet van in waar ik dit voor moet gebruiken, alsof we met zijn allen met de ipad in de auto gaan zitten gamen ofzo?

    Voor updates en dergelijke zou ik het wel handig vinden maar ja blijkbaar werkt dat zo niet....
     
  20. Volgens mij is het om een klein netwerkje in je auto te creëren via je mobiel............
     

Deel Deze Pagina