1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Krassen achterruit verwijderen

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door montagne, 29 sep 2014.

  1. Op de achterruit van mijn wagon zitten fijne krasjes aan de buitenzijde van de uitslag van de ruitenwisser. Ze zitten er al vanaf dat ik hem kocht. De vorige eigenaar heeft waarschijnlijk het zand/stof met de wisser afgehaald. Iemand een idee waarmee dit weg te poetsen?

    Zal nog wel even een foto posten
     
  2. Dit ga je niet zomaar wegkrijgen met "poetsen". Glas is bikkelhard.
     
  3. Dat het niet helemaal weggaat snap ik wel. In het topic over de koplampen heb ik eens iets geroepen over de koperpoets die we vroeger voor gekraste horloge glaasjes gebruikten. Ruitenglas zal idd veel harder zijn. Vermindering van de krassen zou al genoeg zijn. Geen middelen bij de poetsmiddelenfabrikanten in het assortiment? En ervaring ermee is nog veel belangrijker vandaar de vraag. Ze kunnen wel iets verkopen maar als het niet werkt
     
  4. Vermindering van krassen is al amper mogelijk. Glas polijsten vergt echt hele andere technieken. Er zijn zoveel detailers die dit al geprobeerd hebben. En stel, je krijgt wat weg, dan heb je ook wat glas weg gepolijst. Dan krijg je een beeldvervorming die nog veel vervelende is dan de krasjes die er zaten. Dan krijg je het effect van een lens.
     
  5. http://www.ruitrepair.nl/glas-polijsten/

    3 minuten Google leverde deze site op... Misschien een prijsje aanvragen? Wie weet valt het mee en kunnen ze je helpen.

    Ik kan me herinneren dat ik al wel verbluffende resultaten gezien heb van doe-het-zelf klussen. Geen idee wat ze daarvoor gebruiken.
     
  6. Het is wel de achterruit.

    Zal eens even checken.
    Bedankt
     
  7. Mijn vader heeft jaren geleden al eens een kras in glas bewerkt het was geen autoruit. Maar eerst met Cif en daarna met koperpoets kwam hij een mooi eind. Kras was er niet uit maar wel minder zichtbaar.
     
  8. Reactie ontvangen van ruitrepair. Kosten ongeveer €80,-
    Moet alleen wel naar Doetinchem.
     
  9. Ligt er aan of je in de buurt woont... Ik niet iig! [emoji13] Ik weet niet of ik het een redelijk bedrag vind, dan ligt het er aan hoeveel ik mij er aan zal ergeren... voor dit bedrag zou ik er persoonlijk zelf een poging voor wagen, maar dat is makkelijk gezegd omdat ik een aardig arsenaal aan poetsmiddelen en machines heb staan...
     
  10. Doetinchem is niet in de buurt.
    Zal alles bij elkaar wel een dag kosten.
    Wat zou jij gebruiken [MENTION=14709]Crafter[/MENTION]?
     
  11. Kun je beter een baksteen door je ruit knikkeren. Krijg je een nieuwe ;-)
     
  12. Tja als je er al voor kiest om je zelf te verlagen tot frauderen ten koste van andere verzekeringshouders, kan je met andere vormen van fraude veel rijker worden:nocheer:.
     
  13. #13 Crafter, 3 okt 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 3 okt 2014
    Ik heb een aantal soorten 3M staan die ik voor bijna elke situatie kan gebruiken. Van extra grof tot en met machine glaze. Ik heb zelf geen ervaring met glas poetsen maar zou het persoonlijk misschien eerst met waterproof schuren proberen tot 2500 grid en dan polijsten opbouwen van grof naar fijn. Misschien een idee om een beschadigd ruitje bij de sloop te halen en een test te doen, weet je zeker dat je je eigen ruit niet vernacheld...

    Al aan vervangen gedacht? Op internet kom je genoeg doe-het-zelvers tegen die 2e hands ruiten kunnen leveren en vervangen. Of gewoon wachten op een goeie 2e hands op MP of de sloop in dezelfde kleur.
     
  14. je kunt ook even bij glasgarage informeren die doen ook ruit polijsten bij de vestigingen:

    Apeldoorn
    Breda
    Nijmegen
    Venlo

    misschien dichter bij jou in de buurt ?


    mvg sander
     
  15. Glasgarage zit zelfs in de stad hier. Bedankt Sander. Dacht dat die alleen maar sterretjes repareerden en zo
     
  16. Beetje gekke plek voor steenslag. Voor zou ik het wel kunnen gebruiken. De halve voorruitverwarming doet het niet, mijn kant
     
  17. Als de voorruitverwarming het maar voor de helft doet kan ook de zekering of de stekker kapot zijn.
     
  18. Zekering al een keer gecheckt. Moet de parfaan er aftrekken maar je hoort/leest zoveel over ruitbreuk als je het doet. Het zou niet moeten kunnen gebeuren denk ik maar omdat je het regelmatig tegenkomt zal het best vaak gebeuren.
     
  19. Als de ruit origineel is moet je wel achterlijk zijn wil je de ruit breken. De u-strip haal je er zo af. De fijne mensen van carglass etc verlijmen die strip dan moet je het instekende profiel uit het u-profiel halen, omdat het u-profiel vast zit dat is een stuk lastiger.

    Overigens hoef je voor die zekering toch alleen maar de ruitenwissers eraf te halen en de overliggende kap te verwijderen? Volgens mij hoef je helemaal niet aan de ruit te zitten.
     
  20. Als je de stekkers wil controleren moet de parafan er inderdaad even af. De ruit zal er niet van breken. Eerder de parafan zelf of als de stekkers ongelukkig erachter zitten trek je de stekker eraf/kapot.
    De zekering zit gewoon in de zekeringkast (even voor kolere).
     

Deel Deze Pagina