1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Melvin's 2.5 ST >> Quaife Differentieel geplaatst <<

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Meeelv, 2 aug 2014.

  1. goed bezig Melvin met de :st: :rock:
     
  2. Super!

    Je zal wel aan 280pk en 450 nm zitten (of meer)
     
  3. Lekker aan de knutsel geweest :thumbs:

    Dat trillen is alleen de eerste +/-1000km , daarna wordt het snel minder :rock:
    Kwalitatief is imo vibratech gewoon de betere steun :thumbup:
     
  4. Dus Vibratechnics is beter dan GGR (Graham Goode Racing) of AS?
     
  5. Motorsteun Powerflex niet goed?
     
  6. Mooie updates en bluefin s3+ zal wel lekker rijden :)
     
  7. Volgens het grafiekje wat ik van Bluefin heb gekregen ter vergelijking van Stage 3 en Stage 3+, zou het 297 pk moeten zijn en 452 nm.

    Maar dat is natuurlijk in hun meest gunstige situatie getest :D

    Heb nog wat andere dingen op de planning staan waarmee die wel over de 300 zal gaan.
     
  8. #48 Meeelv, 17 aug 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 aug 2015
    Zo dan! Tijd om dit topic eens wat nieuw leven in te blazen. Heb nooit echt meer de tijd genomen om het bij te houden maar nu mag het wel weer. In de tussentijd is er namelijk nog behoorlijk wat aan de auto versleuteld. Luister en huiver:

    28-02-2015

    Tijd voor een nieuw inlaatspruitstuk. Dit omdat het originele spruitstuk wel eens wil scheuren als je met een hogere turbodruk rijd dan standaard. De keuze is gevallen op een AS inlet plenum.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Tegelijkertijd met de inlet heb ik ook een setje 440cc RS injectoren gemonteerd. Deze had ik van een ander forumlid over kunnen nemen toen bleek dat hij op zijn auto grotere nodig had.

    [​IMG]

    Zo gezegd zo gedaan, na een uurtje sleutelen was alles netjes gemonteerd met nieuwe pakkingen en injector o-ringen.

    [​IMG]

    13-03-2015

    Omdat ik vond dat de auto toch wel wat hoog op zijn pootjes stond ondanks deze standaard al wat lager is dan een normale Focus, wilde ik mijn auto gaan verlagen. Omdat ik vind dat je dit niet goed doet door alleen andere veren te monteren, heb ik gekozen voor een Bilstein B12 kit. Dit zijn Bilstein schokdempers met zwarte Eibach veren.

    [​IMG]

    De zaterdag erna dus alles netjes gemonteerd. Moet zeggen dat de auto hiervan een stuk strakker gaat sturen. Wat mij betreft had hij standaard al zo mogen zijn, echt een ontzettende verbetering!

    [​IMG]

    26-03-2015

    Om de puntjes op de I te zetten heb ik een setje spacers op de achteras gemonteerd. Het gaat hier om spacers van 15mm per kant. Helaas heb ik geen foto meer van het resultaat.

    [​IMG]

    [​IMG]

    10-04-2015

    Ik was al een tijdje op zoek naar een mooi setje facelift achterlichten. Deze geven de auto een stuk jonger uiterlijk.

    Helaas kon ik er maar geen vinden totdat ik een oproep plaatste op www.onderdelenlijn.nl. Nog geen half uur na het plaatsen van mijn oproep werd ik gebeld door een bedrijf uit Roosendaal. Hij zou via de email foto's opsturen.

    Toen ik de foto's had ontvangen zag ik dat de achterlichten nog praktisch nieuw waren. We zijn het meteen met elkaar eens geworden na een tegenbod van mij en 2 dagen later had ik de achterlichten thuis.

    Nou zijn er 2 verschillende manieren om deze te monteren. Sommigen veilen het achterlicht wat uit zodat de oude fitting past.

    Ik vind dit geen nette oplossing dus ik heb de oude fitting los geknipt en de nieuwe fitting aan de kabelboom gesoldeerd nadat ik had doorgemeten welke functie iedere draad had.

    Het resultaat mag er zijn!

    [​IMG]

    12-04-2015

    Het was weer tijd om de auto eens goed te poetsen. Eerst heb ik de auto gekleid, daarna volledig gepolijst om vervolgens een laag glaze, sealant en wax aan te brengen. Wat was hij weer mooi!

    [​IMG]

    [​IMG]

    Helaas was mijn bandenzwart op :|

    24-04-2015

    Tijd voor een ander CAIS! Voorheen had ik de K&N 57I kit. Hier was helemaal niets mis mee. Ik had geen last van foutcodes en dergelijken, ondanks anderen hier wel problemen mee hadden. Maar het aanzuiggeleid wat de Dreamscience kit gaf vond ik vele malen mooier. Er ging gelijk dus een zak met geld richting Engeland en +/- 1 week later kwam deze mooie set binnen.

    [​IMG]

    Na wat puzzelwerk heb ik deze kunnen monteren en ik heb hier geen moment spijt van gehad, wat een gaaf geluid!

    [​IMG]

    Op naar de volgende update :dance:

    29-05-2015

    Ondertussen was ik een beetje uitgekeken op de zwarte ST velgen. Ook waren deze erg gevoelig voor waskrasjes. Ik heb besloten om nieuwe velgen te kopen en de ST velgen te gebruiken voor de winterbanden.

    Toen ben ik gaan oriënteren wat voor velgen ik wilde hebben. Bijna iedereen die overstapt op andere velgen, kiest voor een set RS velgen. Omdat iedereen deze dus eigenlijk al heeft, en omdat je deze velgen alleen kunt monteren met spacers, wist ik dat ik deze velgen in ieder geval niet wil.

    Na wat avondjes googlen en foto's kijken is de keuze gevallen op 19'' OZ Leggera HLT velgen in de kleur Grigio Corsa Bright.

    Daar moest natuurlijk ook een setje vers rubber bij. Hier heb ik gekozen voor de Goodyear Eagle F1 Assymetric 2. Ik wilde eigenlijk de Michelin Pilot Supersport, maar deze kon ik op dat moment niet aankomen. Ik moet zeggen dat de Goodyear banden ook erg goed bevallen.

    29 Mei had ik alles klaar liggen om te monteren. Dit was dus ook zo gebeurd.

    [​IMG]

    De spacers op de achteras heb ik ook weer eraf gehaald. Dit omdat deze velgen een andere ET waarde hebben waardoor de velg al wat verder naar buiten komt. Als ik de spacers had laten zitten, was er de kans dat bij ver inveren de band tegen de wielkast aan kwam. Dit moeten we natuurlijk niet hebben dus ik heb de spacers er vlug af gehaald.

    [​IMG]

    21-06-2015

    2 maanden geleden had ik al een lip besteld voor onder de voorbumper. Helaas duurde de levering hiervan ontzettend lang. Maar vandaag was hij gelukkig binnen gekomen. Zo gezegd zo gedaan, monteren die handel!

    [​IMG]

    Moet zeggen dat ik het beter vind staan dan ik had verwacht. Maakt de voorkant een stuk dikker. Deze oogde namelijk nogal braaf in vergelijking met de achterkant waar ik de diffuser al had zitten.

    Pasvorm was redelijk, maar dat blijft natuurlijk altijd lastig met dit soort dingen. Nu alleen nog een keer in kleur laten spuiten.

    Tussendoor ben ik ook nog met wat collega ST-rijders aan het hobbyen geweest. Dit varieerde van een nieuwe boost solenoid monteren tot een diffuser plastidippen. Was een erg gezellige avond, eentje voor in de boeken!

    [​IMG]

    Geeft ook een leuk gezicht, zo'n straat vol ST's. :thumbs:

    30-07-2015

    Zijn we weer!

    Omdat de Dreamscience intake tegen mijn veerpootbrug aan kwam, moest hier een oplossing voor bedacht worden. Ik had tijdelijk al wat schuimkussentje op de inlaatbuis geplakt maar dat is eigenlijk geen oplossing.

    Tijd voor een andere veerpootbrug dus. Dit is er eentje van Wiechers geworden.

    [​IMG]

    Nog altijd niet veel ruimte, maar dit is precies goed. De inlaatbuis ligt nu mooi vrij.

    [​IMG]

    De kleur vond ik echter minder. Er was ook wel een carbon exemplaar maar deze was € 150,- duurder en niet eens van echt carbon. Er was gewoon een laagje carbon omheen gemaakt (geen sticker, wel echt carbon). De levertijd van deze was ook 6 weken ipv 6 werkdagen dus heb ik maar de normale versie gepakt.

    Binnenkort worden de bumpers en nog wat ander klein spul gespoten, dan zal ik de veerpootbrug meteen mee laten spuiten.

    [​IMG]

    [​IMG]

    08-08-2015

    Ik ergerde me al heel erg lang aan mijn voorbumper. Deze zat namelijk van links naar rechts helemaal vol met steenslag schade. De achterbumper zat ook al vanaf dat ik de ST kocht een kras op die lelijk was weggewerkt met een lakstiftje.

    Ook had ik nog wat ander spuitwerk maar ik kon (/wilde :mrgreen:) de auto eigenlijk nooit missen.

    Toen ik 2 weken vakantie had van het werk heb ik toch maar besloten om dit alles te laten spuiten.

    Afgelopen dinsdag 4 Augustus heb ik een Defa klasse 3 alarm in laten bouwen.

    De dag erna ben ik alle bumpers en dergelijken gaan demonteren en 6 Augustus zou ik alles bij de spuiter brengen.

    Gelukkig viel alles mee met demonteren en kon mijn neefje 's middags al meerijden met zijn bus om alles bij de spuiter te brengen.

    Het enige wat tegen zat was een blindklinkmoer die kapot ging met los draaien. Deze heb ik dus moeten uitboren en een nieuwe moeten zetten. Het viel nog niet mee om de juiste aan te komen omdat het een 6-kant gat is. Normaal zijn gaten altijd rond :P

    Maar na 2 pogingen hebben ze bij de dealer toch de goede kunnen leveren. De spuiter had gelukkig het juiste gereedschap om deze te monteren en het was geen probleem om dit even te lenen van hem.

    [​IMG]

    De bedoeling was dat ik het donderdag zou brengen en zaterdag weer ophalen. Echter werd mij al meteen verteld dat het erg druk was en of ik het erg vond als ik het wat later kon ophalen. Dit was voor mij geen probleem omdat ik toch vakantie had en ik wilde graag dat het gewoon netjes werd gemaakt in plaats van vlug afgeraffeld omdat het af moest.

    Woensdag kon ik alles weer gaan ophalen en heb ik alles meteen weer gemonteerd. Het resultaat werd ik weer erg blij van. Eindelijk was mijn voorbumper weer netjes.

    Ook heb ik diverse kapjes onder de motorkap laten mee spuiten. Dit omdat ik het plastic zo'n sombere uitstraling vind geven, en een motor met een dikke 300pk mag er van mij best leuk uit zien, toch ?

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Dit was het voorlopig weer even! Ik vind de ST zo redelijk ''af''. Er staan nog maar weinig dingen op mijn verlanglijstje.

    Wel wil ik nog een keer een setje Whiteline stabillisator stangen voor de voorkant en achterkant. Maar de levertijd hierop is 5-6 weken bij de importeur, dus wacht ik nog even met bestellen. Waarschijnlijk bestel ik ze eind deze maand / begin volgende maand, maar wat de levertijd dan is weet ik nog niet.

    Ook heb ik een tijdje geleden nog een filmpje gemaakt om de nieuwe microfoon voor mijn GoPro te testen:

    https://www.youtube.com/watch?v=J2sG0nGXuws

    Stay tuned!
     
  9. Leipe chips ouwe! Daar zijn aardig wat knaken in gegaan..... Maar dit wist ik natuurlijk allemaal al ;)

    Greetingz,
    Koning Swabber
     
  10. super mooi allemaal :thumbs:
     
  11. Velgen staan hem goed. Supermooie ST man. Je kan zien dat deze van een liefhebber is.
     
  12. zo!!! Dat zijn geen halve maatregelen.mooie st
     
  13. Wow zeg dat ziet er mooi uit! Prachtige velgen!
     
  14. Mooi hoor!
     
  15. Die lip onder de voorbumper staat echt super, heb het hier ook nog op de wishlist staan. Waar heb jij die van jou eigenlijk gekocht?
     
  16. Dankje! Ik had hem via Wesley.
     
  17. Staat goed!! Dikke wagen
     

Deel Deze Pagina