1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

EATC (Climate Control) werkt niet goed meer

Discussie in 'Interieur' gestart door Serge, 30 sep 2008.

  1. Hallo, ik ben opzoek naar een tip die mij kan helpen tot het oplossen van de volgende storing:

    Wanneer ik mijn EATC instel op 20 graden dan werkt dit de ene keer wel goed, de volgende keer ben ik diep gevroren op de plaats van bestemming.... Alleen wanneer ik de rode knop indruk tot 'Hi" dan wordt er verwarmd (klopt de sensor is uitgeschakeld in deze instelling) en wordt het bloedje warm, bij terug instellen naar 20-22 graden dan wordt het weer veel te koud. ik denk zelf aan de temperatuursensor welke onder de knoppen gemonteerd zit maar heeft iemand van jullie hier ervaring mee, een meetwaarde of meer informatie aangaande dit onderdeel?
    Sommige dagen werkt de EATC wel goed en is het behagelijk, wanneer de kachel af en toe hard koude lucht blaast en weer terug zakt in toeren dan weet je al dat de EATC in de fout gaat. Soms helpt uit en inschakelen van de EATC ook wel eens maar lang niet altijd.

    Ik hoor graag zinnige reacties, we gaan de winter in dus wil dit snel opgelost hebben...

    Alvast bedankt!!!
     
  2. klinkt idd als een storing in 1 van de tempsensoren of een probleem met een stelmotor.
    Je zou het storingsgeheugen eens uit moeten lezen. Dit doe je door de knoppen "Off" en "Beenruimte" tegelijk in te drukken en dan binnen 2 seconden weer op de knop "Hoofdruimte" te drukken. Nu verschijnt er een aantal codes op het scherm. De codes zijn 4 cijferig, dus je moet goed opletten: de display geeft het in 2x2cijfers aan, dan komt automatisch weer de volgende storingscode.
    Wil je de storingen wissen uit het geheugen druk dan op de gele voorruit knop.

    Je zou ook een zelftest kunnen doen: Dit doe je door de knoppen "Off" en "Beenruimte" tegelijk in te drukken en dan binnen 2 seconden weer op de knop "Auto" te drukken. Er gaat dan een timer lopen in de vorm van de fan snelheid. Als er geen storingen zijn dan gaan alle display items branden. Zijn er wel actuele storingen dan worden die weergegeven.

    Laat maar even weten wat het resultaat is.

    Dutchguy
     
  3. Hey Dutchguy,

    Jij weet er vast meer van....

    ik heb uitgevoerd wat je omschreven hebt: "Off+beenruimte <2sec hoofdruimte" gaf als code 2308. Wat is de betekenis van 2308?

    Zelftest gaf volledig display, geen fouten dus...

    Eerste code gereset, motor 15 minuten laten draaien, wat lopen spelen met temperatuursinstelling en lijkt nu te werken, zal voor de zekerheid maar een stukkie gaan rijden of morgen even het resultaat laten weten.

    een week geleden parkeerde ik de auto op een parkeerplaats, een goede 2 uur later ging ik weer weg en moest de security code ingeven op de radio??? kan dit samenhangen?

    Dank je wel alvast weer...
     
  4. B2308 - Storing in het circuit van de temperatuursensor interieur van de aanjager.
    WIS het storingsgeheugen. Wanneer de storing na een functietest blijft bestaan,
    VERVANG dan de temperatuursensor interieur van de aanjager.

    Het lijkt er dus op dat je al de juiste aktie hebt ondernomen.
    Er zitten 2 losse temp sensoren in de luchtbox; ik denk dan dat het om 1 van deze 2 gaat.

    Dutchguy
     
  5. Lars, heb je er ooit wel eens over nagedacht om een "Ford Helpdesk" op te zetten? :lol:
     
  6. Die gozer is echt goed hé.
     
  7. Vandaag kort op pad geweest maar na het resetten lijkt het erop dat de EATC weer normaal werkt! Thanks Dutchguy, ik draag je voor voor een lintje!! Scheelt me weer een hoop tijd en geld, de locale Ford Dealer wilde direct dat ik langs kwam en een complete diagnose laten uitvoeren...

    btw, deze code kwam ik niet op de TIS dvd tegen, waar haal jij deze info vandaan (als je het wilt vertellen natuurlijk....)
     
  8. Hehe, die code komt wel van de Tis cd. Je moet echter wel goed zoeken :wink: Zoals je misschien wel weet zit die menustructuur niet altijd even handig in elkaar. Als je heeeeeel veel met die cd/dvd werkt raak je er vanzelf aan gewend. :roll:
     
  9. helaas, weer een storing

    Hi Dutchy, mn hoop is op jou!!...
    Wederom kreeg ik hetzelfde probleem, error 2308.
    Ik heb de codelijst inmiddels gevonden, moest even de isis/update draaien ;-).
    Nu heb ik mn hele paneel los gehad maar zie geen vervangbare sensor zitten, ik heb wel het kleine ventilatortje even goed schoon gemaakt en alle stof rond het SMD componentje weggehaald. nu in eerste instantie lijkt hij het weer goed te doen maarrrrrrr..... heb je nog tips? is dit de binnen sensor, bij vervangen ventilatortje probleem opgelost offfff.... geef me eventueel een hoofdstuk op de tis zodat ik zelf verder kan zoeken... Thanks iig!!
     
  10. Er zitten 2 sensoren in de luchtbox. Deze zijn aan de bestuurderskant waarschijnlijk wel toegangelijk (naast je gaspedaal). Je kan ze verwijderen door ze een kwartslag te draaien en eruit te trekken. Verder maakt de eatc gebruik van de temperatuur van je boordcomputer, dit kan je eenvoudig zien of het werkt natuurlijk :wink:
    Verder zijn er geen tempsensoren aanwezig voor je eatc.

    Hoofdstuk in de tis heb ik zo niet bij de hand, maar daar staat ook niet veel info ofzo.

    success!

    Dutchguy

    p.s. met een beetje geluk is het slechts een contactprobleem in een stekkertje...?
     
  11. De operatie lijkt geslaagd! ik heb de gehele print gedemonteerd en toch wat behoorlijk veel stof van het ventilatortje maar ook de print zelf verwijderd. Daarbij de 2 sensoren gevonden, stekkers eraf en er weer opnieuw op. Tot nu toe (600km verder) geen enkele storing meer en begin er nu echt vertrouwen in te krijgen. Op de print zelf zit namelijk een smd sensor, deze zal in de regel niet snel defect raken maar een hoop stof en hoge luchtvochtigheid doet ook geleiden en zal een verkeerde meetwaarde tot gevolg hebben. Over een 1000km laat ik de status wel weer weten of eerder indien toch niet goed.

    In ieder geval bedankt weer voor het geweldige support!

    Serge
     
  12. van die temp sensor op de printplaat wist ik natuurlijk 8)
    maar die gaan normaalgesproken niet echt stuk. je hebt gelijk wat betreft stof en vuil, dit kan de meetwaarde beinvloeden.

    mooi dat het weer werkt; maar dat hebben we eerder gezegd :wink:
     
  13. .. is het ook normaal dat je EATC module kapot gaat?

    Ik kan hem aan mijn zijde niet meer kouder zetten. Dat knopje is naar de haaien. Nu heb ik nog garantie, dus het onderdeel is in bestelling en wordt binnenkort vervangen. Maar ik hoorde dat die EATC module 466 euro's kostte.... nou blij dat ik nu nog garantie heb :)

    Maar vind het vooral raar dat zo'n knopje kapot gaat.
     
  14. Alles kan stuk en zeker een knopje :wink:
     
  15. Nou, we zijn ruim een tijdje verder en zeker 1200km... Tijd om te vermelden dat ik nu geen enkel probleem meer tref, geen storing en geen foutcodes dus.... Dutchguy BEDANKT!!! :respect:




     
  16. Goedemiddag,

    Via google ben ik terecht gekomen op deze thread.
    Ook ik heb hetzelfde probleem met de EATC. Wanneer ik OFF+BEENRUIMTE => HOOFDRUIMTE doe dan krijg ik de volgende foutcodes
    2308
    1262
    1263

    Wanneer ik de selfdiagnostics uitvoer OFF+BEENRUIMTE => AUTO dan krijg ik alleen de 2308 foutcode.

    In de oplossingen werd aangegeven dat het wellicht aan de sensoren in de luchtbox kan zitten. Deze zijn toegankelijk bij het gaspedaal.

    Heeft iemand een tekening/foto/beschrijving wat men los moet halen en hoe ik bij deze sensoren kan komen zodat ik ze schoon kan maken? Serge heeft de gehele printplaat gedemonteerd. Waar zit deze en hoe kan ik daar bij komen?

    Alvast bedankt voor de info.
     
  17. Mijn eatc werkt ook af en toe wat wazig. Nu heb ik wat hier voorgeschreven is op allerlei manier geprobeerd, maar welke combinatie knoppen ik ook indruk, niks resulteert in een test programma oid. Is bovenstaande alleen voor een speciaal type bedoeld?
     
  18. ik heb ook al diverse pogingen en manieren geprobeerd, maar zonder enige resultaat.

    Iemand een idee of dit wel werkt voor een focus 1 fase 2?
     
  19. iemand?
     

Deel Deze Pagina